Sürücü kursunda kırılan farın parası istenebilir mi?

O sizin hatanız değil hocam, kursun hatası. Dizinize dizlik vermeliydiler. Motor sandığınızdan daha güzel bir alet. Ayrıca moped binecekseniz, araba ehliyeti yeterliydi 50 CC için. 125 CC için de sınavsız araba ehliyetine ek yaklasik 5000 lira vererek A1 alabilirdiniz. A2 biraz yüksek kaçmış.
Bu arada 16 Yaşında A1 18 yaşında A2 20 Yaşımdada 2 yıllık A2 tecrübesiyle A almayı düşünüyorum.

O sizin hatanız değil hocam, kursun hatası. Dizinize dizlik vermeliydiler. Motor sandığınızdan daha güzel bir alet. Ayrıca moped binecekseniz, araba ehliyeti yeterliydi 50 CC için. 125 CC için de sınavsız araba ehliyetine ek yaklasik 5000 lira vererek A1 alabilirdiniz. A2 biraz yüksek kaçmış.

Hocam ben A2 kurs aldım şimdi geçmem mi lazım sınavı yoksa 2 sene sonra direkt 125CC'ye kadar kullanabiliyor muyum b ehliyeti ile.

Hatta 125'lik PCX sürdüm geçenlerde arkasında yük vardı(en büyük boy Yemeksepeti sepeti) ilk bayağı ağır geldi ama daha önceden motor tecrübem olduğu için gaz ayarı dönüşler vs. hiç sıkıntı olmadı.

O zaman ehliyet yaşın gelene kadar sabret dostum. Tecrubemle sabit, hoş olmayan şeyler oluyor. Pismanim ehliyetsiz bindigim dönemden. 16 yaşına geldiginde kendine önce bir cup almanı tavsiye ederim. Sonra satar bir TVS Raider alırsın.

Hocam ben A2 kurs aldım şimdi geçmem mi lazım sınavı yoksa 2 sene sonra direkt 125CC'ye kadar kullanabiliyor muyum b ehliyeti ile.
Parayi vermişsiniz, geçin artık.

Debriyaj ayarını size adam gibi öğretecek o herif. Ayar oldum zaten. Eğer sorun çıkarırsa şikayetçi olun.

O zaman ehliyet yaşın gelene kadar sabret dostum. Tecrubemle sabit, hoş olmayan şeyler oluyor. Pismanim ehliyetsiz bindigim dönemden. 16 yaşına geldiginde kendine önce bir cup almanı tavsiye ederim. Sonra satar bir TVS Raider alırsın.

Ben naked bir motor düşünüyorum aklım manuelde otomatik taraftarı değilim.

Hocam kaldım sınavdan bir daha 2K vermek istemiyorum. Zaten düzgün bir eğitim yok gibi. Sınavdan önceki gün çağırıp elime motor veriyorlar. Ben daha trafiğe bile çıkmadım.

Ben daha trafiğe bile çıkmadım.
Nasıl bir sürücü kursuna gidiyorsunuz böyle? Sigortası olması gereken araçlar için sizden para istiyorlar ve trafiğe bile çıkarmıyorlar. Arabayla ve motosikletle trafiğe kapalı alanda yeterince pratik yaptıktan sonra eğitmen yeterli görürse trafiğe çıkmanız gerekiyor. Kursunuzdan hakkınızı istemelisiniz ve mümkünse şikayet etmelisiniz.

B sınıfı ehliyet için 8000 TL, A2 için de 6000 TL istemeleri gerçekten ucuzmuş. Ucuz etin yahnisi demek ki böyle oluyor. Devlete ödemeniz gereken ehliyet harcını da siz sınavdan geçmeden mi istediler?

Nasıl bir sürücü kursuna gidiyorsunuz böyle? Sigortası olması gereken araçlar için sizden para istiyorlar ve trafiğe bile çıkarmıyorlar. Arabayla ve motosikletle trafiğe kapalı alanda yeterince pratik yaptıktan sonra eğitmen yeterli görürse trafiğe çıkmanız gerekiyor. Kursunuzdan hakkınızı istemelisiniz ve mümkünse şikayet etmelisiniz.

B sınıfı ehliyet için 8000 TL, A2 için de 6000 TL istemeleri gerçekten ucuzmuş. Ucuz etin yahnisi demek ki böyle oluyor. Devlete ödemeniz gereken ehliyet harcını da siz sınavdan geçmeden mi istediler?

Yok sınavdan geçtim b içindi o hocam.

Hocam motor ehliyetlerini hiç özenmeden yapıyorlar. Bana ters şanzıman CG verdiler A2 için ve hafif bir motordu. Bununla alıştım. Sınav günü benim CG bozuldu ve düz şanzıman motor sürmem gerekti. Yeni motorun frenleri hiç tutmuyordu ve sağanak yağmur vardı. Vites bile değiştirilmiyordu motorda düzgünce. Bilmediğim, sürdüğümden daha farklı ağır bir motorla parkuru tamamladım geçtim.

Yanlış bilgi. A1'de 11Kw, A2'de 35Kw sınır vardır. A sınıfında Kw sınırı yoktur.
@Yusuf Halil Sağaz A1 de CC sınırlaması var A2 de CC şartı yok kW şartı var. A2 ile 35kW olan her motoru sürersin.

Kursun sana ekipmanın yoksa vermesi zorunlu. Şikayet bile edebilirsin. Ayrıca tek kuruş ödemeyeceksin motorun kaskolu olması lazım. Herhangi bir avukata başvurabilirsiniz almak isterlerse.

A1 125 CC, A2 400 CC ya da 500 CC, a ehliyetinde sınır yok.

Son düzenleyen: Moderatör:

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı