Super AMOLED vs IPS ekran

Bir zaman sonra alışıyorsun elbette. Kullanımdaki farkı en çok ışığın çok olduğu yerlerde, özellikle güneşli yerlerde ortaya çıkıyor. AMOLED'de ekranı görememe gibi bir durum olmuyor. Renkler de daha güzel. IPS ise alırsın bozulacak mı derdin olmaz. Fark temelde bu.
 
Ha bir de şunu eklemek gerekiyor: Telefonu çok sık düşüren biriyseniz IPS almanız daha iyi olur çünkü AMOLED, yapısı itibariye darbelerden çok etkilenir. Bunu her geçen gün üzerine koyarak etk,sini en aza indirmeye çalışsalar bile bir zamanlar pembe çizgisi olmayan bir S7 edge görememeniz bunun sonucudur.
 
Merhabalar, süper AMOLED ve IPS ekranlardan hangisi daha iyi? Bende şu an süper AMOLED (S7) var ve hep bunu kullandigim için bir farkını görmedim. Ekran yanığı var ve daha önce Note 4 kullanmıştım. Onda da yaşadım. O kadar kötü bir şey değil fazla olmadığı sürece. Yeni telefon almama daha var ama Redmi Note 10 ve POCO X3 arasında kaldım. Redmi Note 10 AMOLED olan.
Bunu size veriler ile açiklaayayim sizin kullaniminiza uyan hangisi ise onu alin .
İps avantajlari: daha parlak görüntü sunar ve güneş altinda amoled e oranla daha iyi bir gorüntü verir , renkler daha iyidir ,görüntü keskin ve net görünür , amoledde ise arkada kalan gorsellerde silüyet gibi görüntüler ortaya çikar .

Amoledin avantajlari ise arkadan işik vurmadiği için göze sağlik orani ve enerji tüketimi daha yüksektir , ve koyu renkler daha iyig özükür özellikle siyah ama netlik ve keskinlik bakimindan ips lcd panel daha iyidir , ayrica amoled ekranin ömürü 14.000 saat iken ips lcd nin ömrü 60.000 saattir . Eğer telefonu düşürürseniz amoled ekranda pembe ve mavi çizgiler görmeniz muhtemel . Gerçek renk orani istiyorsaniz tabiki netlik ve keskinlik de ips i sećin ama daha soft enerji tüketmeyen ince bir panel istiyorsaniz amoled . BANA KALİRSA İPS LCD 👏 amoled ekranin yere düşüp çizgiler çikarmasini istemem. Okadar yazdim okursan dönüş yaparmisin♥️
AMOLED alın hocam beyazlar daha beyaz siyahlar daha siyah dır AMOLED de IPS ekranlı bir telefon alırsın sonra bir gün dışarı çıkarsın güneş tepeden vurur ekranı göremezsin sonra LAN ben ne yaptım diye pişman olursun haberin olsun.
Yanliş bilgi vermeyin lütfen amoledde siyahlar daha siyahtir ama beyazlar ve geriye kalan renkler ips de daha net dir
 
Son düzenleme:
AMOLED alın hocam beyazlar daha beyaz siyahlar daha siyah dır AMOLED de IPS ekranlı bir telefon alırsın sonra bir gün dışarı çıkarsın güneş tepeden vurur ekranı göremezsin sonra LAN ben ne yaptım diye pişman olursun haberin olsun.

Siyahlar daha siyah ama beyaz konusunda yanlış bilgi veriyorsunuz. AMOLED'de beyazlar IPS'e oranla daha kötüdür. Ayrıca AMOLED'de pikseller arası boşluk daha fazladır. Bu yüzden de IPS LCD ekranlar daha keskin ve net görüntü sunar.
AMOLED'in avantajları % kadar enerji verimliliği, daha iyi siyahlar denilebilir. IPS ise daha keskin ve net görüntüler sunarken daha iyi beyaz renler veriyor ve daha yüksek parlaklık değerlerine ulaşabiliyor.
 
daha yüksek parlaklık değerlerine ulaşabiliyor.
Parlaklık değeri olarak IPS ekranlar, AMOLED ekranlara göre geride kalıyor. Bu yanlış bir değerlendirme. Parlaklık olarak AMOLED daha avantajlı.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı