SuperB vs Passat

ozdereci

Zeptopat
Daha fazla  
Şu anda 2017 model BMW 3.18 benzinli kullanıyorum. Aracımı değiştirmek istiyorum. Elektrikli araçlar konusuna sıcak bakmıyorum çünkü yaşadığım yere yakın şarj noktası pek yok. Aslında en çok Passat, SuperB arasında kaldım. Dikkat ettiğim noktalar, çok yakmaması (şu anda aracım 11lt yakıyor), konforlu olması, sağlam olması.
Volvo, Audi (4 artık yokmuş), VW (Tiguan-Passat), Skoda (SuperB, kodiaq, BMW (3), inceledim. Toyota çok vasat kalıyor, Kia-Hyundai beklediğim kadar kaliteli gelmedi. Bunu satıcıların da açıkça söylemesine şaşırdım hatta. DS veya Cupra gibi araçları pek beğenmedim doğrusu ama kullanıcı yorumlarını bilmiyorum. Şubat 2025 itibarıyla 3 milyonu pek aşmak istemiyorum.

SuperB kodiaq benim gözümce hocam o paralara binilecek araçlar değil, 3milyon verip de açıkçası panoramik tavanı vs olmayan bir araç, artı olarak BMW'nin G30 dediğimiz 520i 2020 gibi modelide alınabilir ikinci el

Yeni aşiret kasa vs old aşiret kasa.

İşin şakası bir yana SuberB'ler benim çok hoşuma gidiyor, yeni kasaları da çok güzel geçen bayide inceleme şansım olmuştu.

Şu anda 2017 model BMW 3.18 benzinli kullanıyorum. Aracımı değiştirmek istiyorum. Elektrikli araçlar konusuna sıcak bakmıyorum çünkü yaşadığım yere yakın şarj noktası pek yok. Aslında en çok Passat, SuperB arasında kaldım. Dikkat ettiğim noktalar, çok yakmaması (şu anda aracım 11lt yakıyor), konforlu olması, sağlam olması.
Volvo, Audi (4 artık yokmuş), VW (Tiguan-Passat), Skoda (SuperB, kodiaq, BMW (3), inceledim. Toyota çok vasat kalıyor, Kia-Hyundai beklediğim kadar kaliteli gelmedi. Bunu satıcıların da açıkça söylemesine şaşırdım hatta. DS veya Cupra gibi araçları pek beğenmedim doğrusu ama kullanıcı yorumlarını bilmiyorum. Şubat 2025 itibarıyla 3 milyonu pek aşmak istemiyorum.
Bmw 5.30 alabilirsiniz

BMW tam bir hayal kırıklığı. zaten BMW'de 5 ve üstü, mercedes'de E ve üstü değilse, gerçekten BMW Mercedes değiller. Benim aracım kesinlikle bir BMW kalitesini vermedi. Sorunlar, sorunlar, çok yakma, performans düşüklüğü. üstelik hemen herkesten duydum bunları. VW bugün bana, ID7 önerirken, Passat gelecek seneden itibaren artık olmayacak, ID serisine ağırlık veriliyor dedi. yani belki de bu bayilerdeki son passatlar.
superb gerçekten daha üstün geldi. 3.2 civarına dolu bir araç almak mümkün. yine bayideki satıcı bu parayı veriyorsanız ve aile için alıyorsunuz, Kodiaq düşünmelisiniz dedi.
sık sık sorun çıkarmasın ve masraflı bir araç olmasın istiyorum. 2024-25 superb kullanıcı yorumlarını bulamadığım için hep reklam kokan videolara bakarak anlamaya çalışıyorum.
ayrıca galiba yurt dışındaki passat-skoda ile türkiyeye gelenler arasında bile fark olabiliyor.y.dışı videolarında araçlar az da olsa daha farklı görünüyor

Hocam 2022 model 1.5 TSİ Passat kullanıcısıyım. Aracın sorunsuz ve performanslı olduğunu söyleyebilirim. Ayrıca 4 kişilik bir aile için iç ve bagaj genişliği olarak fazlasıyla iyi. Ara hızlanmalarda DSG'nin çevikliği, motorun gücü, yüksek hızlarda arabanın aerodinamisi, yol tutuşu gerçekten hoş ve güven veriyor. Eğer güzel bir yol bulursanız 230 240'lı hızlarda sabit bir şekilde korkutmadan gidiyor. Bütçenizin biraz altında ve isteklerinizi karşılıyor diye düşünüyorum bir bakabilirsiniz. Yeni kasası da izlediğim, gördüğüm kadarıyla isteklerinizi karşılar nitelikle.
SuperB için de aşağı yukarı aynı şeyleri söyleyebilirim. Ancak çok ufak bir dezavantaja sahip sanırım uzunluğundan veya arabanın merkez noktasından kaynaklı olarak Passat'a oranla birazcık yol tutuş kaybınız oluyor.
Bu arada 1.5 TSİ motoru da inanılmaz tavsiye ediyorum hocam. Uzun yolda, şehir içinde sessizliği olsun, performansı olsun gerçekten güzel. Yakıt konusunda da sakin kullanırsanız şehir içinde 7-8 L şehir dışında 5 6 L diyebilirim. Bazı şartlar yerine getirilirse bunların da altına inebilirsiniz. Benim rekorum 4.2 L'dir bu araçla. Ama bastığınız zaman gerçekten çok şaşırtıcı rakamlara ulaşabiliyor. Örneğin 240 ile sabit giderken ortalama inişli çıkışlı bir yolda 17-18L yakıyor diyebilirim. Niye bu kadar fark var basmazsam niye hiç yakmıyor derseniz de aracın yelken modu ve 2 silindir modu gerçekten güzel çalışıyor. Sabit giderseniz bazen motoru kapatıyor bazen 2 silindir moduna alıyor bu da gerçekten yakıt ortalamasını bayağı bir düşürüyor. Yokuş aşağı ve hafif düzlükte çok rüzgar yoksa yelken modunda 0 L yakarken 2 silindir modunda 3 L civarlarında yakıyor.

BMW tam bir hayal kırıklığı. zaten BMW'de 5 ve üstü, mercedes'de E ve üstü değilse, gerçekten BMW Mercedes değiller. Benim aracım kesinlikle bir BMW kalitesini vermedi. Sorunlar, sorunlar, çok yakma, performans düşüklüğü. üstelik hemen herkesten duydum bunları. VW bugün bana, ID7 önerirken, Passat gelecek seneden itibaren artık olmayacak, ID serisine ağırlık veriliyor dedi. yani belki de bu bayilerdeki son passatlar.
superb gerçekten daha üstün geldi. 3.2 civarına dolu bir araç almak mümkün. yine bayideki satıcı bu parayı veriyorsanız ve aile için alıyorsunuz, Kodiaq düşünmelisiniz dedi.
sık sık sorun çıkarmasın ve masraflı bir araç olmasın istiyorum. 2024-25 superb kullanıcı yorumlarını bulamadığım için hep reklam kokan videolara bakarak anlamaya çalışıyorum.
ayrıca galiba yurt dışındaki passat-skoda ile türkiyeye gelenler arasında bile fark olabiliyor.y.dışı videolarında araçlar az da olsa daha farklı görünüyor
BMW konusunda 3 serisi G20 ile birlikte kendini bayağı bir düzeltti diyebilirim. Bütçeniz yeterse sıfır 3 serilerine bakabilirsiniz. Test sürüşü imkanı varsa eğer bayilerde test edersiniz.
Onun dışında performanslı ve biraz sportif olsun derseniz yeni model A4, A5 önerebilirim.
Mercedes tarafında da C200 iyidir ancak tam kusursuz ya da her şeyden biraz olsun arabası değil bir kaç eksikleri var ama güzel arabadır.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı