Superoline HG8245x6-10 Bufferbloat değeri nasıl iyileştirilir?

Modem: HG8245x6-10
ISS: Superonline.

Merhaba arkadaşlar, fiber bir internet kullanıyorum fakat yine de gecikme değerleri bana fazla geldi. Bunları nasıl daha iyi hale getirebilirim?

Eki Görüntüle 1477664

Solun yurt dışı çıkışları Cloudflare üzerinden olduğu için bu şekilde bufferfloatlar hiçbir şekilde düzelmiyor düzeltemezsin normal değerlerinde sıkıntı yoksa çok takılma.

Solun yurt dışı çıkışları Cloudflare üzerinden olduğu için bu şekilde bufferfloatlar hiçbir şekilde düzelmiyor düzeltemezsin normal değerlerinde sıkıntı yoksa çok takılma.
Benim ki düzeldi.
Ekran Görüntüsü (1471).png

Speedtest üzerinden yine bu Steam Origin Epic Games gibi oyun indirme platformları üzerinden dener misin?
Bu linkin speedtest üzerinden olduğuna nasıl kanaat getirdiniz? Test Files Bir alman sitesi üzerinde yüklü olan dosyayı indirme hızı. Bak bu speedtest değil.

Ekran Görüntüsü (154).png

Bu da Steam indirme. İnternetten izlediğimde çoğu kullanıcı yurtdışındakiler bile ortalama en fazla 95 ile 117 arası indirme yapıyor ve bu hız indirilen oyuna göre bile değişiyor.

DownloadSpeed2.png

Son düzenleme:
Şu an öyle görünüyor ama solda bufferfloat testleri çok dengesiz bir güzel bir kötü çıkıyor bende de.
Bir daha yaptım ve bu şekilde. Bizim altyapı yeni ve iyice oturdu, şu anda çok iyi. Huawei HG8245X6 modem işini çok iyi yapıyor. Tek eksiği Qos olmaması. Bu değerlerle Qos ayarı yapmaya gerek yok zaten.

Ekran Görüntüsü (1491).png

Bir daha yaptım ve bu şekilde. Bizim altyapı yeni ve iyice oturdu, şu anda çok iyi. Huawei HG8245x6 modem işini çok iyi yapıyor. Tek eksiği QoS olmaması. Bu değerlerle QoS ayarı yapmaya gerek yok zaten.

Eki Görüntüle 1626561

Gayet güzel benim bölgemde de altyapı yeni kuruldu 1giga paketini kullanıyorum fakat ilk 2 hafta Max hız 850 görüyordum 2 hafta sonrasında 900 üstünü görmeye başladım fakat bufferfloat durumu çok dengesiz bende ama sorun yaratmıyor.

Gayet güzel benim bölgemde de altyapı yeni kuruldu 1giga paketini kullanıyorum fakat ilk 2 hafta Max hız 850 görüyordum 2 hafta sonrasında 900 üstünü görmeye başladım fakat bufferfloat durumu çok dengesiz bende ama sorun yaratmıyor.
Bufferbloat zaten boş iş. Yani siz oyun oynadığınız sırada birisi 900 mbit hız ile indirme yapacak sizin oyundaki pinginiz 40-50ms artacak. Ölme eşeğim yaz gelsin. Millet bu bufferbloat işini çok kafaya takıyor.

Bufferbloat zaten boş iş. Yani siz oyun oynadığınız sırada birisi 900 Mbit hız ile indirme yapacak sizin oyundaki pinginiz 40-50ms artacak. Ölme eşeğim yaz gelsin. Millet bu bufferbloat işini çok kafaya takıyor.

Vallahi oyundayken indirme yapsam bile Max indirme 10 15 dk sürdüğü için hiç sıkıntı yaratmıyor yüksek hızlarda bufferfloatın dediğiniz gibi çok bir önemi kalmıyor fakat düşük hızlarda bufferfloat öldürüyor.

Bufferbloat zaten boş iş. Yani siz oyun oynadığınız sırada birisi 900 mbit hız ile indirme yapacak sizin oyundaki pinginiz 40-50ms artacak. Ölme eşeğim yaz gelsin. Millet bu bufferbloat işini çok kafaya takıyor.
Üstelik bufferbloat test sırasında ping atılan yerlere bakın. Amerika 🤣

Ekran Görüntüsü (155).png

Vallahi oyundayken indirme yapsam bile Max indirme 10 15 dk sürdüğü için hiç sıkıntı yaratmıyor yüksek hızlarda bufferfloatın dediğiniz gibi çok bir önemi kalmıyor fakat düşük hızlarda bufferfloat öldürüyor.
Aynen öyle yüksek hızlı internet için bufferbloat çok önemli değil.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı