Superonline 1000 Mbps internet deneyimi

• Konuyu başlatan 226261
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 27
  • Görüntüleme 10.249
O dediğin sorunlar sende var. Bende hiç bir sıkıntı yok. Netflixte 4K yayını bile bilgisayarda hem televizyonda sıkıntısız izliyorum. Ben Kahramanmaraş'ta olmama rağmen valve sunucusuna 46 ping alıyorum. Daha ne olacak. Bence siz altyapınıza, fiber kablonuza, modeminize baktırın. Bu dediğiniz sorunların hiç biri bende yok. İzmir yada Manisa'da oturuyorsanız ve 18 ping varsa, bağlantınızda sıkıntı var.
Sıkıntı bende değil. CGNat'tan dolayı. Kim bilir kaç kişiyi aynı IP'ye atıyorlar da sosyal medya sitelerine giremiyorum. İzmir'de oturuyorum ve İzmir'deki çoğu arkadaşım bunu yaşıyor. MH'lerini aradığımızda hızınız normal deyip kapatıyorlar :)

Birkaç tane şikayeti atayım çünkü sorun bende değil. Hayırlı olsun internetiniz ona bir şey demiyorum, iyi günlerde kullanın ama dediğim gibi böyle bir sorun var ve düzeltilmiyor.

Merak etme Superonline FTTH bende de var. İstersem 1000 bile yaparım sağ ol.
Gülme sebebim adamların yurt dışı çıkışlarına gerekli yatırım yapmayıp 1000Mbps'lik internet vermesi. 100Mbps'lik internet kullanıp Instagram'a giremem, Netflix'te 720p'den yukarıya çıkmaması, yurt dışı sunucularında ADSL altyapıya sahip insanların benden daha iyi pinge sahip olması... Fiber kullanıp bunları yaşıyorsam gerekirse hattımı 2000 Mbps yapsınlar ne fark eder?
Şu an konudaki tüm mesajları okumadan cevap veriyorum.

Alıntı yaptığım arkadaş mesajında gayet de doğru söylüyor. En önemli internet ağ servislerinde hız limitlemesi yaptıktan sonra bunun pek anlamı yok.

Ping konusunun birçok değişkeni var buna tam bir şey söyleyemiyorum ama Süperonline'da bazıları iyi ms değerleri alırken bazıları oldukça kötü ms değerleri alıyor.
Ve şimdi okudum!
Evet CGNAT yüzünden. Aynı IP adresi üzerinde o kadar indirme/yükleme bant genişliği gözükünce elbet Statik veya Dinamik IP'ye kıyasla CGNAT üzerinde daha farklı bir davranışı olacaktır hedef sunucunun. Elbette bu bir genelleme.

Bu da Ookla sitesinden yaptığım single mod olarak kablosuz testi ve modem salonda olup, salon kapısı
85B44245-1B9D-47EF-B2C6-1CEC4A8325C9.jpeg
kapalı ve modem ile aramızdaki mesafe 7 metre

Upload ile neredeyse hiçbir işim yok, 2 Mbit olsa bile önemli değil.
Upload hızınız 10 Mbps altına düşerse 1000 Mbps download alamazsınız.

20 Mbps bile 1000 Mbps TCP protokolünü beslemek için çok az. Dosya indirme hızlarınız 200 Mbps civarında takılıyorsa upload hızınızdan kaynaklı.

Verinin size geldiğini geri bildirmek zorundasınız ve verinin doğruluğunu kontrol etmeniz gerek. Bunun için de upload gerek.

1000 Mbps download hızına minimum 100 Mbps upload verilmesi gerek.

Upload hızınız 10 Mbps altına düşerse 1000 Mbps download alamazsınız.

20 Mbps bile 1000 Mbps TCP protokolünü beslemek için çok az. Dosya indirme hızlarınız 200 Mbps civarında takılıyorsa upload hızınızdan kaynaklı.

Verinin size geldiğini geri bildirmek zorundasınız ve verinin doğruluğunu kontrol etmeniz gerek. Bunun için de upload gerek.

1000 Mbps download hızına minimum 100 Mbps upload verilmesi gerek.
Şu anda yurtdışı, yurtiçi çıkışlı indirmelerimde pinglerde hiç bir sıkıntı yok. Steam, Origin, Battlenet, Epic gibi oyun sitelerinden, youtube indirmelerinden 117MB/s altına anlık bile düşmedi. Çok stabil ve sabit Maşallah.

Sıkıntı bende değil. CGNAT'tan dolayı. Kim bilir kaç kişiyi aynı IP'ye atıyorlar da sosyal medya sitelerine giremiyorum. İzmir'de oturuyorum ve İzmir'deki çoğu arkadaşım bunu yaşıyor. Mh'lerini aradığımızda hızınız normal deyip kapatıyorlar :)

Birkaç tane şikayeti atayım çünkü sorun bende değil. Hayırlı olsun internetiniz ona bir şey demiyorum, iyi günlerde kullanın ama dediğim gibi böyle bir sorun var ve düzeltilmiyor.

Yalnız değilsin kesinlikle binamızda Superonline fiber kullanan kim varsa benimle aynı sorunları yaşıyor. Sorunlarımız şunlar Instagram, Twitter, WhatsApp hep çok geç yükleniyor sonra Chrome'da ister kablolu ister kablosuz tüm cihazlarda sayfalar takılı kalıyor ve yanıt vermiyor, paket kaybı yaşıyorum GeForce NOW'da ve ayrıca pingim Superonline ile GeForce NOW da 60ms çıkıyor fakat Türk Telekom VDSL internetimde 22ms.

İnan var ya sorunum olmasaydı Superonline fiber internetim ile 1000Mbps olan pakete şu kampanya yaptıkları zaman geçmeyi çok istedim ama ne yapayım bu kadar sorunlu interneti o hızda :(

Yalnız değilsin kesinlikle binamızda Superonline fiber kullanan kim varsa benimle aynı sorunları yaşıyor. Sorunlarımız şunlar Instagram, Twitter, WhatsApp hep çok geç yükleniyor sonra Chrome'da ister kablolu ister kablosuz tüm cihazlarda sayfalar takılı kalıyor ve yanıt vermiyor, paket kaybı yaşıyorum GeForce NOW'da ve ayrıca pingim Superonline ile GeForce NOW da 60ms çıkıyor fakat Türk Telekom VDSL internetimde 22ms.

İnan var ya sorunum olmasaydı Superonline fiber internetim ile 1000Mbps olan pakete şu kampanya yaptıkları zaman geçmeyi çok istedim ama ne yapayım bu kadar sorunlu interneti o hızda :(
Ben kendimi şanslı hissediyorum. Gerçekten bu saydığınız sorunların hiç birini yaşamıyorum ve şu anda 1000Mbit tarifesini sorunsuz bir şekilde kullanıyorum.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı