LatifSC
Femtopat
- Katılım
- 17 Mart 2025
- Mesajlar
- 62
Daha fazla
- Cinsiyet
- Erkek
Dediğim gibi Turk Telekom benim için son tercih (En azından Vodafone hiç tercihim değil). Turk Telekom'un benim bölgeye verdiği 200+ Mbps hizmeti yok. Ben 500/1000Mbps hızlar istiyorum. 3-4 sene önce 36mbps hızlı gelirken şimdi 100Mbps ölüm gibi geliyor. Bu yüzden TT'den anca bağlantı kalitem artsın diye tam fiber talep ederim. ONT olması da daha iyi olur çünkü daha yeni TPLink Archer AX55 Pro router aldım. TurkNet'in verdiği ASUS DSL AC51 modem bizi ailecek bezdirdi. DSLden Ethernete dönüştürme amacıyla kullanıyorum artık kendisini iptal ettim.O zaman FTTB-DSL altyapınız var. En fazla 100 Mbps alabilirsiniz. Dediğim gibi dilekçe verip tekrar şansınızı deneyebilirsiniz.
Arkadaşımdan Superonline için bir adres aldım muhtemelen Perşembe günü bir ziyaret edeceğim. Ne olacak göreceğiz.
Ayrıca galerimde bulduğum daha önce de başvurmaya çalıştığım zamanlarda çektiğim kardeşimin modemini buldum yoruma ekliyorum. Sansürlediğim yerler seri numarası ve mac içerdiği için emin olamadığımdan. Kardeşim benim yanımdaki binalardan 3. blokta oturuyor (Site değil, müteahhit ve yapım aynı). Daha önce routera Ethernet girerek alıyordu. Şimdi direkt fiber modem bağlamışlar kendilerine.
Son yazdığım günden itibaren gelişmeler şu şekilde oldu:
Superonline'ın bizim mahalleden sorumlu olduğu şirkete gidip konuştum orası müstakil ev çekmemiz neredeyse imkansız dediler. Bize en az 5 daire çıkması lazım anca gelebiliriz dediler. Yine de bilgilerimi aldılar mutlaka dönüş yapılır size dediler. Ancak yapılmadı. Çıkmadan önce de oradaki yetkililerden biri bana trajikomik bi şekilde "Yasal değil ama sana tavsiyem yan binadan bir daireye abonelik al evine ethernet çek" dedi. Bunu en son seçenek olarak düşünüyodum ama bunu kendilerinden duymak inanılmaz şaşırttı.
Superonline'dan en ufak bir ses çıkmadı bu zamana kadar. En sonunda müdürlüklerinden birine gitmeyi düşünüyordum ama Turkcell'in rezalet routingi beni Turk Telekom deneyeme sürükledi.
Bu Çarşamba Turk Telekoma hem kendi sitelerinden hem BTK üzerinden yazdım. Ayrıca çevremdeki binaları sorgulayıp 5 tane yeni yapılmış binada 1000mbps FTTH altyapıları olduğunu, bizim binada FTTB olduğunu kalan binalara da FTTC bağlı olduğunu öğrendim. Aynı gün de BTK üzerinden şu şekilde cevap aldım:
Yine aynı gün dilekçemi de vereyim diye Turk Telekom Kadıköy Bölge Müdürlüğüne gittim.
Durumu anlattım. Çevremdeki altyapılardan da bahsettim. Fiber çekmeleri karşılığında Turk Telekom abonesi olacağımızı söyledim. Kendileri altyapı bölümüne bu konuda mail attı. Dilekçemi de yolladı. Acıbadem müdürlüğüne kıyasla karşımda sakin ve iletişime açık birisi vardı. Bana yine müstakil bina olduğundan bağlama ihtimalleri düşük diye çok beklentiniz olmasın yine dedi ve çıktım.
Ertesi gün müdürlükten satış bölümünden Ömer bey aradı. Binada 3 abone olursa veya yaklaşık 40bin civarı bir ücretle binaya fiber çekilebileceğini söyledi. Bunu ödemeye biraz kararsız kaldım. Bina tamamen bize ait olduğundan dükkana da internet çekmek istemedim. Daha sonra sadece alt kata ve üst kata abonelik yapsak olur mu diye sorduğumda 2-3dk içinde bana geri dönüp binada 4 abone gözükmesi için Tivibu ile birlikte çekilebileceğini söyledi. Daha sonra çağırıp aynı gün alt kata 50mbps üst kata da 1000mbps olacak şekilde Tivibu'lu sözleşme yaptım. GPON'un hangi kata çekileceğine karar verdik. 20-30 gün içerisinde tesisatın tamamlanıp bağlanacağını iletti.
Şu anda beklemekteyim. Sanırım proje aşamasındayım. Turk Telekom sansürlerini atlamakla uğraşacağız artık. Keenetic marka router almak istemiyorum daha yeni TP-Link router aldığım için. Daha çok mobil cihazlarda DPI bypass yapamamak kafamı bozuyor. Evde sadece 1 kişi Android cihaz kullanıyor. Buna da katlanacağız artık.
Bahçemdeki kabinlerin birisi Tip-7 birisi Tip-23 bu arada.
Bugün tam müdürlüğe gidip durumu sormak için çıkmaya hazırlanırken Turk Telekom ekipleri geldi. Caddedeki ana rögardan bahçedeki kabinlerin altındaki rögara, oradan da bahçemin içinden çıkartılıp evime kadar 6'lık kablo çekildi. Yarın GPON kurulumu yapılacak. @Einstein ilginiz için teşekkürler. Turk Telekom ile doğru yerlerde işimizi halledebildik.
12 Temmuz Cumartesi: GPON kurulumu yapıldı:
14 Temmuz Pazartesi: Altyapı aktif edildi. Sorguda çıkmasa da kontrole gelen kişi ile kabinlerle ilgilenen kişi aktif ettiklerini, biraz geç düşeceğini, kuruluma hazır olduğunu iletti.
Dosya Ekleri
Son düzenleme: