Superonline Cayma Bedeli

cyaezz

Decapat
2016 yılında Superonline'dan internet aldık. Taahhüt'ün bitmesine 8 ay kala bulunduğumuz yere Türk Telekom 35 Mbps altyapı getirdi. Amacım Turknet aracılığı ile 35 Mbps internet almaktı ama babamı Superonline müşteri hizmetlerinden aramışlar ve yalanlar uydurarak taahhüt süresini uzattırmışlar. İnterneti yaklaşık 4 aydır kullanıyorum ve artık gına geldi.
Bu durumda benden cayma bedeli alırlar mı?

Taahhütten kalan ay kadar fatura bedeli ve varsa indirim bedeli yansır. Ayrıca cihaz ve kurulum bedelleri de henüz ödenmediyse, o bedeller de yansıtılır.
Cayma bedeli olmadan fesih yapılamaz.

Taahhütten kalan ay kadar fatura bedeli ve varsa indirim bedeli yansır. Ayrıca cihaz ve kurulum bedelleri de henüz ödenmediyse, o bedeller de yansıtılır.
Cayma bedeli olmadan fesih yapılamaz.
1 yılı aşan bir süreyle abone isen bedel alamazlar diye biliyorum. Yanlış mıyım? Bkz. Tüketici kanunu 52. madde 4. paragraf.

Taahhüt süresi 2 yıl ise 2 yıl doldurulmak zorunda. Ben de SO kullanıcısıyım ve 24 aylık taahhüdüm 2 ay sonra bitiyor, caymak istediğimde cayma bedeli çıkıyor.

THH kanununda 1 yıldan fazla taahhütleri cayma olmadan feshedebiliyorsunuz diye duymuştum.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

TTNET cayma bedelini hesaplarken kalan ay ya da kullandığınız ay hangisi daha azsa o kadar cayma bedeli çıkarıyordu. Müşteri hizmetlerini arayıp konuşun sizden 4 aylık süre için cayma bedeli çıkarıyorlarsa fazla bir miktar olmaz.

5 buçuk yıldır yürürlükte olan 6502 sayılı kanunun 52’inci maddesine göre 12 ayın üzerinde taahhütlü satışlar kanunen yasak. Bu sürenin üzerindeki taahhütlü satışlarda tüketicinin vazgeçmesi durumunda, ceza ödemeden cayma hakkı var.

En yakın THH kurumuna başvurarak bu hakkınızı kullanabilirsiniz.

5 buçuk yıldır yürürlükte olan 6502 sayılı kanunun 52’inci maddesine göre 12 ayın üzerinde taahhütlü satışlar kanunen yasak. Bu sürenin üzerindeki taahhütlü satışlarda tüketicinin vazgeçmesi durumunda, ceza ödemeden cayma hakkı var.

En yakın THH kurumuna başvurarak bu hakkınızı kullanabilirsiniz.
Bir şekilde aşıyorlar bunu. Örneğin operatörler 1 yıl öncesine kadar 2-3 yıl taahhütlü cihaz satıyorlardı.

Bir şekilde aşıyorlar bunu. Örneğin operatörler 1 yıl öncesine kadar 2-3 yıl taahhütlü cihaz satıyorlardı.
Aşmaları, kanunu yorumlayanların farklı sonuçlar doğuran yorumlamalar yaptığından, sabit bir karar verilemediğinden olağan.
Yani maalesef, kanunda ki açıklardan ötürü satış "yapılabilir".

Fakat, kullanıcı 1. yılın 1. günün de "Ben aboneliğimin iptalini istiyorum" istemiyle, THH'ya başvurduğunda başvurusu süreç içerisinde "kesinlikle" kabul edilecek, ve aboneliği karşılıksız olarak iptal edilecektir.

Merhaba, ben de Turkcell kullanıyordum ve gına gelmişti. Sürekli sorunlar yavaşlamalar koplamar falan filan. Ve sürekli müşteri hizmetlerini arıyordum. Sorunu çözeceklerini söyleyip çözmüyorlardı. Neyse 4-5 ay böyle kullandım. Artık sonunda dedim ki "Eğer sorunu düzeltmiyorsanız sizden kaynaklanan problem nedeniyle yasal olarak ceza ödemeden kapattırmak istiyorum." Önce yok falan dediler 350 TL ödersin falan filan. Sonra ısrar edince kapattılar. Modemi gönderdim ceza ödemedim.

Bu yaşadığım olaydı. Başka bir kişiden duyduğum da eğer interneti aaltyapı olmayan yere taşıma isterseniz bu durumda altyapı sağlayamadıkları için mecbur olarak yine kendilerinden kaynaklanan problem nedeniyle ceza ödemeden kapattırabileceksiniz. Bunu duydum sadece birkaç farklı kişiden.

Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı