Superonline Discord Paket Kaybı Sorunu

KaganUge

Kilopat
Daha fazla  
Yaklaşık olarak 1 aydır uğraştığım fakat sorununu çözemediğim bir sorun için yazıyorum arkadaşlar, belki yardımcı olabilirsiniz.

Online oyun oynayan birisi olarak arkadaşlarım ile iletişim halinde kalabilmem için Discord kullanıyorum. Fakat arkadaşlarım sesimin robotik ve kesilerek gittiğini söylüyorlar. Kesilme anında Discord'daki RTC Bağlantısına baktığım zamanlarda %50'lerde yerine göre %100'lük paket kaybı olduğunu görüyorum. Zaten %10'dan sonra ses kaybı olduğunu Discord'da söylemekte ( If outbound packet loss rate is more than 10%, you may sound robotic. )

Kablosuz bağlantı kullandığım için 2.4 GHz ve 5 GHz kullanabiliyorum. 2.4 GHz'de ses kesilmesi olmuyor fakat oyunlarda nedense ping yapıyor. 5 GHz oyunlarda iyi ama Discord'da ses kesintisi yapıyormuş. Belki bilenleriniz vardır bu sorunu nasıl çözebileceğim hakkında. Yardımlarınızı bekliyorum.

370875

Son düzenleyen: Moderatör:
Sunucu size veya arkadaşınıza aitse, Rusya sunucusuna geçiş yapıp deneyin.

Tabii ki daha iyi olur.

Yakın zamanda gidip yaptırayım o halde ben fiber internet kullanıyorum Cat6 faydalı olur mu acaba? Kablolar hakkında pek bir bilgim olmadığı için kusura bakmayın

İşinizi CAT5e'de görebilir ama CAT6 kablo daha iyi olacaktır. Rus sunucuları daha kötü sonuçlar verir genelde ama bazen bölge farklılık gösterebiliyor.

Ayrıca bazen bilgisayarın işlemcisi ve RAM boyutu da bu konularda önem kazanıyor. Laptop prize takılı oynanmıyorsa genelde böyle sıkıntılar oluyor.

İşinizi CAT5e'de görebilir ama CAT6 kablo daha iyi olacaktır. Rus sunucuları daha kötü sonuçlar verir genelde ama bazen bölge farklılık gösterebiliyor.

Ayrıca bazen bilgisayarın işlemcisi ve RAM boyutu da bu konularda önem kazanıyor. Laptop prize takılı oynanmıyorsa genelde böyle sıkıntılar oluyor.
İ7-6700 üm var hocam birde 16GB ram diyeyim ben size. Performans alabilmek için sürekli olarak prize takılı oynuyorum
Kısa bir bağlantı kablom var. Modemin yanında verilen kablo onu takında durum bu şekilde en kısa zamanda bir kablo almalıyım bence

Dosya Ekleri

• Screenshot_1.png
    Screenshot_1.png
    17,5 KB · Görüntüleme: 149
Kablosuz bağlantınız zayıf o halde. Ethernet takılı oynamak paket kaybı sorununu çözecektir.
Aslında modem ile aramda bir duvar var hocam. Eskiden böyle bir sorunum yoktu. Aslında odamı değiştirince ev içinde sonradan olmaya başladı ama ben dediğiniz gibi Cat5 veya Cat6 alayım ilginiz için teşekkür ediyorum çok teşekkürler

Durumu hortlatmak gibi olacak ancak, aynı sorunu fiber ve ethernet bağlantısı kullanan biri olarak son 1 aydır yaşıyorum. Superonline bir sorun yok diyor, discordla mailleşerek dedikleri her şeyi yaptım sorun hala aynı, bir çözüm bilen eden olursa çok sevinirim.

Dosya Ekleri

• unknown.png
    unknown.png
    17,8 KB · Görüntüleme: 81

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı