Superonline taahhüt iptali

Yer
Pendik, İstanbul
4-5 gün önce bir hata yapıp Superonline taahhüdümü 2 sene uzattım. Ama öğrendim ki, altyapımda Türk Telekom fiber altyapısı varmış. Başvuru yaparsam büyük ihtimal binaya kutu koyacaklar. Şimdi 2 yıl taahhütleri istediğimiz zaman iptal etme olayı varmış. Biraz araştırdım ama siteden siteye farklı yazı yazıyor. Daha önce bizzat deneyen ve iptal eden var mı? Onu geçtim 100 Mbps paket kullanıyorum. Fakat 78 Mbps'yi bile zor alıyorum. 22 Mbps'lik bir kayıp var. %20'lik bir kayıpın üzerinde olunca yanlış hatırlamıyorsam istediğim gibi iptal ettirebiliyormuşum. O kayıpın alt sınırı nedir? Normalde her şey için konu açan bir insan değilim. Ancak dediğim gibi internette çok az bilgi bulabildim.

(4) Tüketici, belirsiz süreli veya süresi bir yıldan daha uzun olan belirli süreli abonelik sözleşmesini herhangi bir gerekçe göstermeksizin ve cezai şart ödemeksizin istediği zaman feshetme hakkına sahiptir. Süresi bir yıldan az olan belirli süreli abonelik sözleşmesinde satıcı veya sağlayıcı tarafından sözleşme koşullarında değişiklik yapılması hâlinde de tüketici sözleşmeyi feshedebilir. Fesih bildiriminin kâğıt üzerinde veya kalıcı veri saklayıcısı ile satıcı veya sağlayıcıya yöneltilmiş olması yeterlidir. Satıcı veya sağlayıcı, abonelik sözleşmesinin feshi için sözleşmenin tesis edilmesini sağlayan yöntemden daha ağır koşullar içeren bir yöntem belirleyemez.

Bu maddeyi Superonline, beni THH ile uğraştırmadan uygular mı?

Son düzenleyen: Moderatör:
Gelecekte ödeyeceğimiz faturaların indirim farkını ödüyoruz diye biliyorum. Yoksa tam tersi mi? Ödediğimiz faturanın indirim farkını mı ödüyoruz?
Sanırım ikisi de hesaplanıyor ve düşük ücreti olan işleniyor.

Birazdan TurkTelekom'u arayıp fiber hakkında bilgi alacağım. Eğer oluyor derlerse Superonline'yi kapatıp taahhüdü iptal ettireceğim. İptal edip etmeyeceklerini yazarım.
Superonline'den devam. Sabah GPON ile bağlantı yapacağız diyen TurkTelekom şimdi T11 Fiber diyor. T11'de 100 Mbps'ye kadar destekliyormuş galiba. Ne anladım bu işten? :D VDSL ile aynı şey sayılır. Zaten 100 Mbps kullanıyorum adresimde. "Yedi buçuk milyon kilometre fiber"leri bizim binaya daha ulaşamamış demek ki. (Gerçekte 350 bin kilometre.)

Son düzenleme:
Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı