Supplement kullanımları

Öncelikle sağlık problemine yol açacağını düşünmüyorum fakat böbreklere normalden fazla yük biner fakat su alımını yüksek tuttuğun sürece organda bir sağlık sorunun olmadığı sürece sıkıntı olmaz.
Kolajen vücutta üretilebilen fakat dışarıdanda alınması gereken bir protein kaynağıdır. İnternetten almak yerine kolajen bulunan et suyu, ilik, tavuk, hindi tercih edebilirsin. Elindeki protein tozu yeterli olacaktır. Ama istersen alabilirsin. Böbreğe daha çok yük bindirirsin. O yüzden sürekli almaman tavsiyemdir. Düzgün ve gerektiğinde kullanırsan faydası elbette olur.
Hiçbir supplement böbreğe yük falan bindirmez, yanlış bilgi vermeyin lütfen.

Hocam yardımın için sağ ol. Bir sorum daha olacak, geçen hafta başlamıştım spora 97 kilo olarak şu anda 95'e düşebildim. 1.81 boyum var. Protein olarak X2 hesapla dediler böylelikle 95x2 = 190gr protein almam gerekiyormuş günde fakat çok fazla değil mi bu? Günde bir ölçek toz kullanıyorum 25 gr = 19gr protein ediyor. Haşlanmış tavuk, pilav yemeye gayret gösteriyorum akşama doğru o da yaklaşık 8gr protein ediyor. Öğlen yediklerimde bir 8-9 gr olsa toplamda 36gr protein yapıyor. Sizce nasıl beslenmeliyim öneriniz var mı?
Fat secret gibi bir uygulamaya beslenmeni koyup kendin bakabilirsin, eğer kalori açığında değilsen proteinin yarısı bitkisel yarısı hayvansal olabilir. Minimum 3 litre(Sporda içtiğiniz hariç) su içiyorsanız ve susuzluk etkileri yaşamıyorsanız 4 5 litre su falan içmenize gerek yok.
Eğer diyetteysen protein ihtiyacının yüzde 75i tavuk yumurta balık et gibi besinlerden gelmeli.
Supplement kullanımı sağlığına da zarar vermez.

BCAA takviyesi çok gereksiz bir şey. Zaten aldığın proteinlerin içinde BCAA var, ayrıca ek BCAA alacağına protein tüketimin az ise daha çok protein alınması gerekir.
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı