The Time Lord
Hectopat
Suan konuyu duzenleyemiyorum. Yine de orjinal konuyu atmissin daha iyi oldu. Tesekkur ederim.Alıntı diye belirtmeliydin, ben bunu emek vererek hazırlayıp Uludağ Sözlük'e ve Donanım Haber'e yayınladım, sen olduğu gibi almışsın.
Orijinal sözlük başlığı: suriyelilerin karıştığı olaylar sıralı tam liste
Aklıma Aziz Nesin geldi şimdi. "Ülkenin %60 aptaldır." Demişti. Herkes kınamıştı. O da "Hata yaptım,%40'ı akıllıdır demem gerekirdi." Demişti.İyi oluyor bence bu cehalet olduğu sürece daha çok olacaktır. İnsanlarımız düşünemiyor. Acaba neden en çok türkiye sığınmacı alıyor ? Acaba bunlar bizim insanlarımıza zarar verirken neden hala alınmaya devam ediyor ? Acaba neden arabada veya benzinde bu kadar fahiş vergi alınıyor ? Veya neden asgari ücret 1400 ? Düşünebilir mi ? Malesef bunları düşünebilen yok. Yani ülkenin hakkettiği bir durum kısaca.
Ortadogu batakligi bu. Cikisi olmayan bir giris.Burası Türkiye! Laik bir Ülke! Sokakta anlamadığımız bir dilde yazılar asılarak Türkiye'yi Orta Doğu ülkelerine benzetiyorlar. Bu zamana kadar doğru dürüst bir işe yaramadılar. Bizim gece gündüz çalıştığımız okullara elini kolunu sallayarak giriyorlar. Yetmiyor insanları sokağa çıkmaktan alıkoyuyorlar!
Bunun adı nankörlük ve adaletsizliktir!
Ben hiç elini kolunu sallayarak okullara giden suriyeli görmedim. Siz gözünüz gördüğünüz mü ? Yoksa sadece sosyal medyadaki dedikodulardan mı ibaret ?Bizim gece gündüz çalıştığımız okullara elini kolunu sallayarak giriyorlar.
Hem Arapçaya hem ingilizce hemde almanca'ya karşıyım. TÜRKİYE de sadece TÜRKÇE tabelalar olmalı.Burası Türkiye! Laik bir Ülke! Sokakta anlamadığımız bir dilde yazılar asılarak Türkiye'yi Orta Doğu ülkelerine benzetiyorlar. Bu zamana kadar doğru dürüst bir işe yaramadılar. Bizim gece gündüz çalıştığımız okullara elini kolunu sallayarak giriyorlar. Yetmiyor insanları sokağa çıkmaktan alıkoyuyorlar!
Bunun adı nankörlük ve adaletsizliktir!
Katiliyorum. Universite hakkinda pek bilgim yok ama sinavsiz alinabileceklerini pek sanmam. Tabii burasi Turkiye bizi sasirtan olaylar olmuyor da degil. Devlet her zaman kendi vatandasina oncelik tanimalidir. Zaten sonraki hedefte biziz, multecilerin gidecegi falan yok, bir kac yil sonra PKK teror orgutu gibi orgutlesecekler, fakat bunlar bu isi bati'da yapacak, dogu'dan toprak alabilmeleri mumkun degil cunku PKK gecit vermeyecek. Zamanla ozerklik ve ana dil'de egitim isteyecek ve talep edecekler. Cok degil yillar sonra bununla karsilasacagiz.Ben hiç elini kolunu sallayarak okullara giden suriyeli görmedim. Siz gözünüz gördüğünüz mü ? Yoksa sadece sosyal medyadaki dedikodulardan mı ibaret ?
Hem Arapçaya hem ingilizce hemde almanca'ya karşıyım. TÜRKİYE de sadece TÜRKÇE tabelalar olmalı.
Suriyeli mevzusu çok abartılmaya başladı.
Hocam gaziantepte her lisede 8 sınıf Lise 1, 8 sınıf Lise 2 var. Bunun en az 8 sınıf olduğunu düşünürsek yüksek puanlı fen lisesi gibi okullar harici genel okullarda her kademede 1 veya 2 sınıf suriyeli yetişiyor. Çıkış saati 3 olan bir okula 3:15 3:20 gibi saatlerde giriş yapıyorlar hergün canlı şahidiyim. Ha bide eğer sallıyor diyenler varsa sabah geçip sınıfıma oturduğum zaman tahtada arapça matematik çözümleri türkçe telaffuzları falan yazıyor.Ben hiç elini kolunu sallayarak okullara giden suriyeli görmedim. Siz gözünüz gördüğünüz mü ? Yoksa sadece sosyal medyadaki dedikodulardan mı ibaret ?
Farkli anlamda soylemis olabilir kardesim. Suriyeliler hepimizin az cok canimizi sıkıyor sonucta. Herkes kendince hakli.Ne abartılmasın dan bahsediyorsun sen?
Haklisiniz. Bu memletin piril piril gencecik cocuklari var. Once bunlara oncelik tanimak lazim. Super zeka olan cocuklara sahip cikmamiz gerek, devlet bu cocuklari ozel bir sekilde yetistirirse inanin gelecegimiz daha iyi olur. Okuyandan zarar gelmez faydasi olur, herkes okuyacak diye bir kuralda yok ama cok fazla dogu da ozellikle piril piril cocuklar gordum. Hepsi harika ogrenim seviyesine sahip. Hepsinin gozlerinden opuyorum bu cocuklarimiz bu ulkenin teminatidir gelecegidir bilim insanidir ureticisidir. Ama suriyeliye oncelik kabul edilemez.Hocam gaziantepte her lisede 8 sınıf Lise 1, 8 sınıf Lise 2 var. Bunun en az 8 sınıf olduğunu düşünürsek yüksek puanlı fen lisesi gibi okullar harici genel okullarda her kademede 1 veya 2 sınıf suriyeli yetişiyor. Çıkış saati 3 olan bir okula 3:15 3:20 gibi saatlerde giriş yapıyorlar hergün canlı şahidiyim. Ha bide eğer sallıyor diyenler varsa sabah geçip sınıfıma oturduğum zaman tahtada arapça matematik çözümleri türkçe telaffuzları falan yazıyor.
Okumaları iyi birşey buna asla çamur atamam okuyamazlar diyemem. Amma velakin '' Sınıfta kalsın gereksiz ise okumasın, atılsın '' diyerek çok arkadaşımı gönderdiler okuldan. Şimdi hepsi açık öğretimde sürünüyor. Peki bu eğitim öğretim hakkının önce kendi milletine verilmesi ve kendi devletinin yararına kullanılması mı daha mantıklı. Yoksa vatanında gram emeği olmayan insanları okutup adam etmek mi mantıklı? Bu nesil şimdi lise devriyesi, birde üniversite okuyacakları zamanı düşünün. Sen oku 2 üniversite bitir açıkta bekle ki atanasın, Suriyeli gelsin şansı yaver gitsin atansın sende geç bir köşeye ölmeyi bekle. Çok saçma sapan konular cidden insan nasıl düşünemez bilemiyorum. Milyonlarca okuldan atılan, okumaya imkanı olmayan, köy kasaba şartlarıyla ilk okul mezunu olan vatandaş varken elin jöle kafalı apaçilerini okutmak çokta mantıklı gelmiyor bana.