Hocam gaziantepte her lisede 8 sınıf Lise 1, 8 sınıf Lise 2 var. Bunun en az 8 sınıf olduğunu düşünürsek yüksek puanlı fen lisesi gibi okullar harici genel okullarda her kademede 1 veya 2 sınıf suriyeli yetişiyor. Çıkış saati 3 olan bir okula 3:15 3:20 gibi saatlerde giriş yapıyorlar hergün canlı şahidiyim. Ha bide eğer sallıyor diyenler varsa sabah geçip sınıfıma oturduğum zaman tahtada arapça matematik çözümleri türkçe telaffuzları falan yazıyor.
Okumaları iyi birşey buna asla çamur atamam okuyamazlar diyemem. Amma velakin '' Sınıfta kalsın gereksiz ise okumasın, atılsın '' diyerek çok arkadaşımı gönderdiler okuldan. Şimdi hepsi açık öğretimde sürünüyor. Peki bu eğitim öğretim hakkının önce kendi milletine verilmesi ve kendi devletinin yararına kullanılması mı daha mantıklı. Yoksa vatanında gram emeği olmayan insanları okutup adam etmek mi mantıklı? Bu nesil şimdi lise devriyesi, birde üniversite okuyacakları zamanı düşünün. Sen oku 2 üniversite bitir açıkta bekle ki atanasın, Suriyeli gelsin şansı yaver gitsin atansın sende geç bir köşeye ölmeyi bekle. Çok saçma sapan konular cidden insan nasıl düşünemez bilemiyorum. Milyonlarca okuldan atılan, okumaya imkanı olmayan, köy kasaba şartlarıyla ilk okul mezunu olan vatandaş varken elin jöle kafalı apaçilerini okutmak çokta mantıklı gelmiyor bana.