svchost.exe mikrofonu neden kullanır?

Makaleler
2
1652563120728.png

Svchost.exe neden mikrofona erişmiş?
Şu an bir erişim yok.

Son düzenleyen: Moderatör:
Windows'un kendi dosyası bu neden eriştiğini tam bilmiyorum ama Windows hizmetleri bunun altında çalışıyor arama kısmına hizmetler yazıp girip bakın herhangi birisi illaki ihtiyaç duyuyordur mikrofona.

Svchost sistemin kendisinden bir parça hocam
O zaman sıkıntı yok gibi görünüyor fakat bazı rat virüsler svchost.exe adlı isme gizlenir çünkü bir sürü svchost.exe yazdığı için hangisi virüs diye belli olmamak için,
"Sistem Sesleri > Kayıt > Mikrofon Özellikleri > Dinle" sekmesi altında "Bu aygıtı dinle" bu özelliği kapat.

Son düzenleyen: Moderatör:
O zaman sıkıntı yok gibi görünüyor fakat bazı rat virüsler svchost.exe adlı isme gizlenir çünkü bir sürü svchost.exe yazdığı için hangisi virüs diye belli olmamak için,
"Sistem Sesleri > Kayıt > Mikrofon Özellikleri > Dinle" sekmesi altında "Bu aygıtı dinle" bu özelliği kapat.
1652563619071.png

Mikrofon özellikleri yok.

O zaman sıkıntı yok gibi görünüyor fakat bazı RAT virüsler svchost.exe adlı isme gizlenir çünkü bir sürü svchost.exe yazdığı için hangisi virüs diye belli olmamak için.
"Sistem sesleri > kayıt > mikrofon özellikleri > dinle" sekmesi altında "bu aygıtı dinle" bu özelliği kapat.

O dediğiniz mikrofonun aldığı sesi bize geri veriyor yani "bizim" dinlememizi sağlıyor hani mikrofon doğru çalışıyor çalışmıyor mu bakmamız için. Etkisi olmaz kısaca virüs falan olsa da eğer dinlenmemek istiyorsanız Aygıt Yöneticisi'nden devre dışı bırakmalısınız.

Sistem konumuna yerleşmiş bir rat olabilir dostum onu virüstotal de bir tarama yap bakalım ne çıkıcak. Virüs olsa bile tespit etmeme ihtimalini düşünmek istemiyorum.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı