svchost.exe Virüsü

deepin-terminal

Hectopat
Yer
/root
Daha fazla  
Dün gece bir anda Firefox'un açıldığını gördüm ve bilgisayara boş yere bir sürü virüs bulaşmış ben de çoğunu program ile sildim fakat restart attığımda işlemci fanı sesi duydum ve svchost.exe en az %50 işlemci kullanıyor ve kapatınca sorun olmuyor fakat kalıcı olarak nasıl silebilirim?

Dosya Ekleri

• Ekran Alıntısı2.PNG
    Ekran Alıntısı2.PNG
    394,6 KB · Görüntüleme: 163
Son düzenleyen: Moderatör:
svchost.exe birden fazla işlemler halinde çalışır, fakat virüs olduğu anlamına gelmez. Tabi, eğer 20 tane yoksa.
Windows 10 kullanıyorum anlık olarak şu an 73 tane svchost.exe işlemi açık. Virüs vs. tarattığımda bilgisayarda hiç bir şey çıkmıyor yani bilgisayar temiz. 20 taneden fazla ise virüs olduğu kanısında emin misiniz?

Windows 10 kullanıyorum anlık olarak şu an 73 tane svchost.exe işlemi açık. Virüs vs. tarattığımda bilgisayarda hiç bir şey çıkmıyor yani bilgisayar temiz. 20 taneden fazla ise virüs olduğu kanısında emin misiniz?
Emin denemez, biliyorsunuz ki Windows 10'da elle kapatmazsanız arkada çok fazla gereksiz hizmet çalışıyor. Eğer bir kasma ya da donma yoksa sıkıntı olacağını sanmıyorum. 20 tane örneğini Windows 7 için verdim hem, Windows 7'de normalde 10 taneyi geçmiyor da.

@deepin-terminal
Svchost isterse 50 tane olsun sayısına bakılarak zararlı yazılım tespiti yapılmaz.

Sistemde zararlı yazılım şüphesi varsa el ile silmekle uğraşılmaz iyi bir AV kurulur ve sistem taratılır.

KIS indirip sistemi tam tarama yaparak taratın. Bir şey bulursa silin bulamazsa da temizdir.

svchost.exe birden fazla işlemler halinde çalışır, fakat virüs olduğu anlamına gelmez. Tabi, eğer 20 tane yoksa.
Hocam bende 68 tane var, fakat en son MalwareBytes ile tarattığımda virüs yok diyordu. Tekrar taratayım mı?
Güvenli modda MalwareBytes ile taratın derim, nasıl yapacağınızı bilmiyorsanız buyrun.

Hocam bende 68 tane var, fakat en son MalwareBytes ile tarattığımda virüs yok diyordu. Tekrar taratayım mı?
Güvenli modda MalwareBytes ile taratın derim, nasıl yapacağınızı bilmiyorsanız buyrun.
Malwarebytes yerine bir sezgisel tabanlı AV ile taratın derim.
Not: Svchost.exe adlı işlemi sonlandırmayınız ben ne olacak deyip sonlandırmış idim Windows 7 Windows Vista görünümünü almıştı yeniden başlatınca düzeldi :D

Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı