SYSTEM SERVICE EXCEPTION mavi ekran hatası

İşletim sistemi
Windows 10

xxmorween

Hectopat
Daha fazla  
Bugün bilgisayarım için yeni SSD aldım SSD'yi düzgün bir şekilde taktım ve Windows 10 yükledim ardından driverları yükledim fakat sürekli mavi ekran hatası veriyor. SYSTEM SERVICE EXCEPTION, DRIVER IRQL_NOT_LESS_OR_EQUAL, KMODE_EXCEPTION_NOT_HANDLED gibi hatalar, foruma baktım driverlar düzgün yüklenmediği için hatalar ile karşılaştığım yazıyor fakat aygıt yöneticisinden baktıgımda hiçbir driverda sıkıntı göremiyorum.

SYSTEM SERVICE EXCEPTION.
DRIVER IRQL_NOT_LESS_OR_EQUAL.
PAGE FAULT IN NONPAGED AREA.
SYSTEM_THREAD_EXCEPTION_NOT_HANDLED.
Bu hataları alıyorum sürekli farklı zamanlarda.

Dediniğiniz her şeyi yaptığıma eminim Intel(R) dynamic yazanı kaldırdım DDU ile driverları silip tekrardan yükledim güncel olanları, Windows'um güncel.

Kaldırmamışsınız. Yaptım dediklerinizi de yapmadıysanız yardım beklemeyin.
Sürücü de yüklenmemiş.

Neden yapmamayayım hocam, final haftasındayım ve bilgisayarım bozuk inanının çok istiyorum sorunun çözülmesini.

Dosya Ekleri

• 2.png
    2.png
    17,6 KB · Görüntüleme: 46
  • Adsız.png
    Adsız.png
    4,6 KB · Görüntüleme: 50
dediniğiniz her şeyi yaptığıma eminim Intel(R) Dynamic yazanı kaldırdım ddu ile driverları silip tekrardan yükledim güncel olanları, windowsum güncel

neden yapmamayayım hocam, final haftasındayım elimde bilgisayar yok inanının çok istiyorum sorunun çözülmesini
Sistem hatalar bulmuş ancak onarmakta başarısız olmuş.
findstr /c:”[SR]” %windir%\logs\cbs\cbs.log>%userprofile%\Desktop\sfcdetaylar.txt komutunu komut istemine yapıştırınız ve masaüstüne gelen hataları not defteri ile açınız.

WIN + I tuş kombinasyonunu kullanarak Ayarlar’ı açın ve Güncelleştirme ve Güvenlik – Kurtarma – Gelişmiş Başlangıç yolunu izleyip “Şimdi Yeniden Başlat” seçeneğine tıklayın. Sisteminiz yeniden başlatılacak, çıkan ekranda sorun gider seçeneğini seçiniz, gelişmiş seçenekler kısmına tıklayıp gelişmiş seçenekler menüsünden “Komut İstemi” seçeneğine tıklayın. Bilgisayarınız yeniden başlatılacak. Ardından kullanıcı adınızı seçeceksiniz ve varsa parolanızı gireceksiniz. Komut istemi penceresi açılacak. İlk olarak aşağıdaki komutu girip sürücü konumlarını öğrenin. wmic logicaldisk get deviceid, volumename, description

SFC-7.jpg

Yukarıda olduğu gibi System Reserved ve Windows bölümlerine denk gelen sürücü konumlarını aklınızda tutmanız gerekiyor. Sizin bölümleriniz de buradaki gibiyse aşağıdaki komutu girin.

sfc /scannow /offbootdir=[B]C[/B]:\ /offwindir=[B]D[/B]:\Windows

Burada koyu ile işaretlenmiş kısımları sisteminize göre değiştirebilirsiniz. “offbootdir” kısmından sonra “Sytem Reserved” bölümünün konumunu, “offwindir” kısmından sonra da “Windows” bölümünün konumunu girmelisiniz.

SFC-7.jpg
Tarama tamamlandığında yukarıda bahsedilen sonuçlarla karşılaşacaksınız. Ancak bu yolla sfc aracını çalıştırdığınızda CBS.Log dosyası oluşmayacaktır.

Sistem Dosyalarını Elle Onarmak​

Eğer SFC aracı bir ya da daha fazla dosyayı onarmayı başaramazsa bunu elle yapabilirsiniz. “Tarama Detaylarına Ulaşmak” bölümünde oluşturduğunuz sfcdetaylar.txt dosyasını açın. Burada belirtilen hasarlı dosyalarla ilgili detayları internetten araştırarak bulabilirsiniz. Eğer aynı işletim sistemi sürümüne sahip başka bir bilgisayarınız varsa dosyayı buradan da elde edebilirsiniz.

Gerekli dosyayı elde ettikten sonra WIN + X tuş kombinasyonunu kullanarak kullanıcı menüsünü açıp “Komut İstemi (Yönetici)” seçeneğine tıklayarak ya da arama kısmına komut istemi yazıp çıkan sonuca sağ tıklayıp yönetici olarak çalıştır seçeneğini kullanarak komut satırını açın. Hasarlı dosyanın sahiplik izinlerini almak için aşağıdaki komutu girin.

takeown /f C:\HasarliDosyaYolu

Koyu renkle yazılmış HasarliDosyaYolu kısmı yerine bozuk sistem dosyasının konumunu girin. Örneğin C:\Windows\System32\XXXXX.dll

Ardından aşağıdaki komutu girerek tam yönetici erişimini sağlayın.

icacls C:\HasarliDosyaYolu /Grant Administrators:F

Elinizdeki sağlam dosya ile hasarlı dosyayı değiştirmek için aşağıdaki komutu girin.

copy X:\SaglamDosyaYolu C:\HasarliDosyaYolu

Sağlam ve hasarlı dosyanın bulunduğu konuma göre yukarıdaki komutu değiştireceksiniz. Örneğin sağlam dosya D sürücüsünün kök dizininde yer alıyorsa copy D:\XXXXX.dll C:\Windows\System32\XXXXX.dll biçiminde komutu düzenleyeceksiniz.

Karşınıza işlemi onaylayıp onaylamadığınız sorulan bir çıktı gelecek. Yes yazdıktan sonra Enter tuşuna basın.

Dosyayı değiştirdikten sonra SFC /verifyonly komutunu girerek sorunların çözülüp çözülmediğini görebilirsiniz. Eğer az sayıda dosyayı düzelttiyseniz aşağıdaki komutu kullanarak sadece bu dosyaların bütünlüğünü de kontrol edebilirsiniz.

sfc /VERIFYFILE=C:\DosyaYolu

Büyük bir kısmını kullandığım kaynağım:

Sistem hatalar bulmuş ancak onarmakta başarısız olmuş.
findstr /c:”[SR]” %windir%\logs\cbs\cbs.log>%userprofile%\Desktop\sfcdetaylar.txt komutunu komut istemine yapıştırınız ve masaüstüne gelen hataları not defteri ile açınız.

Win + ı tuş kombinasyonunu kullanarak ayarlar’ı açın ve güncelleştirme ve güvenlik – kurtarma – gelişmiş başlangıç yolunu izleyip “şimdi yeniden başlat” seçeneğine tıklayın. Sisteminiz yeniden başlatılacak, çıkan ekranda sorun gider seçeneğini seçiniz, gelişmiş seçenekler kısmına tıklayıp gelişmiş seçenekler menüsünden “komut istemi” seçeneğine tıklayın. Bilgisayarınız yeniden başlatılacak. Ardından kullanıcı adınızı seçeceksiniz ve varsa parolanızı gireceksiniz. Komut istemi penceresi açılacak. İlk olarak aşağıdaki komutu girip sürücü konumlarını öğrenin. wmic logicaldisk get deviceid, volumename, description

SFC-7.jpg

Yukarıda olduğu gibi System reserved ve Windows bölümlerine denk gelen sürücü konumlarını aklınızda tutmanız gerekiyor. Sizin bölümleriniz de buradaki gibiyse aşağıdaki komutu girin.

sfc /scannow /offbootdir=[B]C[/B]:\ /offwindir=[B]D[/B]:\Windows

Burada koyu ile işaretlenmiş kısımları sisteminize göre değiştirebilirsiniz. “offbootdir” kısmından sonra “sytem reserved” bölümünün konumunu, “offwindir” kısmından sonra da “windows” bölümünün konumunu girmelisiniz.

SFC-7.jpg
tarama tamamlandığında yukarıda bahsedilen sonuçlarla karşılaşacaksınız. Ancak bu yolla sfc aracını çalıştırdığınızda CBS.Log dosyası oluşmayacaktır.

sistem dosyalarını elle onarmak​

Eğer sfc aracı bir ya da daha fazla dosyayı onarmayı başaramazsa bunu elle yapabilirsiniz. “tarama detaylarına ulaşmak” bölümünde oluşturduğunuz sfcdetaylar.txt dosyasını açın. Burada belirtilen hasarlı dosyalarla ilgili detayları internetten araştırarak bulabilirsiniz. Eğer aynı işletim sistemi sürümüne sahip başka bir bilgisayarınız varsa dosyayı buradan da elde edebilirsiniz.

Gerekli dosyayı elde ettikten sonra Win + X tuş kombinasyonunu kullanarak kullanıcı menüsünü açıp “komut istemi (yönetici)” seçeneğine tıklayarak ya da arama kısmına komut istemi yazıp çıkan sonuca sağ tıklayıp yönetici olarak çalıştır seçeneğini kullanarak komut satırını açın. Hasarlı dosyanın sahiplik izinlerini almak için aşağıdaki komutu girin.

Takeown /f C:\hasarlidosyayolu

Koyu renkle yazılmış hasarlidosyayolu kısmı yerine bozuk sistem dosyasının konumunu girin. Örneğin C:\Windows\System32\XXXXX.dll

Ardından aşağıdaki komutu girerek tam yönetici erişimini sağlayın.

İcacls C:\hasarlidosyayolu /grant administrators: F.

Elinizdeki sağlam dosya ile hasarlı dosyayı değiştirmek için aşağıdaki komutu girin.

Copy X:\saglamdosyayolu C:\hasarlidosyayolu

Sağlam ve hasarlı dosyanın bulunduğu konuma göre yukarıdaki komutu değiştireceksiniz. Örneğin sağlam dosya D sürücüsünün kök dizininde yer alıyorsa copy D:\XXXXX.dll C:\Windows\System32\XXXXX.dll biçiminde komutu düzenleyeceksiniz.

Karşınıza işlemi onaylayıp onaylamadığınız sorulan bir çıktı gelecek. yes yazdıktan sonra enter tuşuna basın.

Dosyayı değiştirdikten sonra sfc /verifyonly komutunu girerek sorunların çözülüp çözülmediğini görebilirsiniz. Eğer az sayıda dosyayı düzelttiyseniz aşağıdaki komutu kullanarak sadece bu dosyaların bütünlüğünü de kontrol edebilirsiniz.

Sfc /verıfyfıle=c:\dosyayolu

Büyük bir kısmını kullandığım kaynağım:

Bunu yapamayacağım sanırım daha basit bir yolu yok mu?

Hocam adımları tek tek yaparsanız o kadar zor olmadığını göreceksiniz. Şu an elimdeki en iyi çözüm bu ve bizim gösterdiğimiz özveriyi sizde göstermelisiniz. Yardım eli uzattığımızda eli tutmak çok zor geldi demeniz biraz saçma açıkçası.

Zor geldiğinden değil sadece anlamıyorum videosu falan olsaydı daha iyi olurdu.

Hocam konu ile fazla alakalı değil ancak nasıl bu kadar emin olabiliyorsunuz? Çok bilgili bir insana benziyorsunuz bu konuda, sizden bir iki şey kapmak isterim.
Önceki konularımı araştırırsanız öğrenmek isteyen bilgi alabilir.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı