SYSTEM SERVICE EXCEPTION mavi ekran hatası

İşletim sistemi
Windows 10

xxmorween

Femtopat
Katılım
22 Ocak 2021
Mesajlar
11
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Bugün bilgisayarım için yeni SSD aldım SSD'yi düzgün bir şekilde taktım ve Windows 10 yükledim ardından driverları yükledim fakat sürekli mavi ekran hatası veriyor. SYSTEM SERVICE EXCEPTION, DRIVER IRQL_NOT_LESS_OR_EQUAL, KMODE_EXCEPTION_NOT_HANDLED gibi hatalar, foruma baktım driverlar düzgün yüklenmediği için hatalar ile karşılaştığım yazıyor fakat aygıt yöneticisinden baktıgımda hiçbir driverda sıkıntı göremiyorum.

SYSTEM SERVICE EXCEPTION.
DRIVER IRQL_NOT_LESS_OR_EQUAL.
PAGE FAULT IN NONPAGED AREA.
SYSTEM_THREAD_EXCEPTION_NOT_HANDLED.
Bu hataları alıyorum sürekli farklı zamanlarda.
 
Hocam sorunun genellikle Windows sürümünüz ve Windows aygıtları tarafından çıkarıldığını görüyorum. Ayrıca 2 kez üst üste ntkrnlmp.exe hatası almışsınız, Memtest.86 ile belleklerinizi kontrol ediniz. DDU ile sürücülerinizi güncelleyip Windows'unuzu da aynı şekilde günceller misiniz? Driverlar düzgün çalışıyor gibi gözükebilir, DDU kullanmakta her zaman yarar var.
 
Intel(r) dynamic yazanı kaldırdım, Windows'u ve ses driverini güncelledim fakat DDU kullanmayı tam olarak bilmediğim için DDU ile kaldırmadım driverları. Hala mavi ekran sorunu devam ediyor.
Memtest86 sonucu:

y9THa8.png


Son minidump: Minidump.rar
 
Intel(R) Dynamic ... yazanı kaldırın.

Bu sürücüyü de yükleyin.

Windows güncellemelerini yükleyin. Ses sürücünüzü yükleyin.
Hocam intel sürücüsü Microsoft'un yazdığı intel sürücüsü olduğu için sorun çıkarması en az ihtimalde olan sürücü.
Intel(R) Dynamic yazanı kaldırdım, Windows'u ve ses driverini güncelledim fakat ddu kullanmayı tam olarak bilmediğim icin ddu ile kaldırmadım driverları. hala mavi ekran sorunu devam ediyor

Memtest86 sonucu: https://i.hizliresim.com/y9THa8.png
Son minidump: Minidump.rar
Buradan yardım alarak DDU ile sürücünüzü kaldırabilirsiniz. SYSTEM_SERVICE_EXCEPTION IRQL_NOT_LESS_OR_EQUAL TIMER_OR_DPC_INVALID Hatalarını çok sık alıyorsunuz, ekran kartı driverınızın çıkardığını düşünüyorum. Ekran kartı driver'ınızı güncelleyiniz. Mavi ekranı opera açıldığında mı alıyorsunuz?
 
Hocam Intel sürücüsü Microsoft'un yazdığı Intel sürücüsü olduğu için sorun çıkarması en az ihtimalde olan sürücü.

Buradan yardım alarak DDU ile sürücünüzü kaldırabilirsiniz. SYSTEM_SERVICE_EXCEPTION IRQL_NOT_LESS_OR_EQUAL TIMER_OR_DPC_INVALID hatalarını çok sık alıyorsunuz, ekran kartı driverınızın çıkardığını düşünüyorum. Ekran kartı driver'ınızı güncelleyiniz. Mavi ekranı Opera açıldığında mı alıyorsunuz?

Opera açıldığında değil bilgisayarı açıp hiçbir programı açmadığım halde kapanıyor.
DDU ile ekran kartı driverlarımı kaldırıp tekrar en güncel olanları yükledim fakat mavi ekran hataları hala devam ediyor.
 
Hocam intel sürücüsü Microsoft'un yazdığı intel sürücüsü olduğu için sorun çıkarması en az ihtimalde olan sürücü.
Öyle bir ihitmal yok. Her sürücü hata veya soruna neden olabilir.
 
Komut istemine şu komutu yazın ve ENTER tuşuna basın: sfc /scannow
Bir kaç dakika sürebilir bu işlem, sistem tabanlı sorunlar yaşıyorsunuz anladığım kadarı ile. Son çare Windows'u temiz bir şekilde en baştan kurmak olucak gibi gözüküyor ancak şimdilik bu komutu komut istemine yazıp ekran fotoğrafını paylaşabilir misiniz? Murat hocamın dediklerini ve ekran kartı güncellemesini de yapamamışsınız şu an fark ettim. Ayrıca Windows'unuz en güncel sürümde değil.
 

Geri
Yukarı