SYSTEM THREAD EXCEPTION NOT HANDLED mavi ekran

heroforce

Hectopat
Daha fazla  
İyi günler, iyi forumlar arkadaşlar.

Bir kaç haftadır zamanlı zamansız gelen mavi ekranla uğraşıyorum. İşin garip tarafı mavi ekran kafasına göre geliyor. Mesela 4 gündür ağır ısı arttıracak oyunlar oynuyorum, tık yok ama bu gece birden ses takılarak mavi ekran verdi. Yaptığım işlemleri sırasıyla söyleyeyim.

• Hdtune ile harddiskleri test ettim
  • Memtest86+ ile ramleri test ettim (3 pass)
  • Çeşitli windows cdleri ile denedim.

Msi anakartın sitesindeki bios güncellemesinde Windows 8 kullanacaksanız güncelleyin diyor. Aldığım arkadaş güncellemiş. Windows 8.1'i kullanamıyorum çünkü oynadığım oyunda takılmalar yapıyor maalesef.

Ramlerim gskill 1866 jipsaw dual kit resimde çıkmamış.

Sistemim:

bg58jd.jpg

Minidump klasörünü rarlayıp ekledim;

Yandex.Disk

Sitede eklenti yapacağım yeri bulamadım, varsa böyle bir yer oraya da yükleyebilirim.

Yardımcı olan olmayan herkese şimdiden teşekkür ederim.

Son düzenleyen: Moderatör:
Win 8 yada Win 8.1.1'e geçmeniz gerekli. İkisinde de sıkıntı varsa Win 10 deneyin.

Öncelikle, ilk mesajımda yaptığım ufak bir hatadan dolayı ceza verip beni böyle çaresiz beni böyle derbeder bırakan arkadaşıma teşekkür ediyorum :D

Hocam önerinize gelince, ben bir tane converter programı mavi ekran verince windows 8.1 e geçtim ama orda da mavi ekran verdi aynı program. Ve 7'de oynadığım oyun 8.1'de düşük fps yapmakta (gw2).

Ram'in biri işlemciye yakın slotta acaba ordan kaynaklı bir ısınma oluyor olabilir mi? Ve bu bios güncellemesi beni nasıl etkiler, çünkü dip notta windows 8 yüklemeyecekseniz güncellemeyin yazıyor.

Son düzenleyen: Moderatör:
Yukarıda dediğim gibi illede win 8.1 değil, Win 8.0'dan sonra her sistemi deneyebilirsin.

Windows 8.1'de denedim maalesef sonuç yok. İşlemciden şüphelenmeye başladım. Ayrıca, arada bilgisayardak bir ses geliyor. Hddler sağlam çıktı ondan geliyor diyeceğim ama... Ön usblerde cızırdama var, saçma sapan zamanlarda oluyor. Ön kulaklık ve mikrofon girişini kullanıyorum, bunla alakalı sıkıntı olabilir mi? Çözemedim. Ayrıca pcyi açtığımda bir hdd sürücüsü boştaydı, eski laptoptan çıkma bir 1 aylık 1tb hdd vardı. Onu takıp kullanıyorum. Diğer hdd büyük. Ram slotları ters renklerdeydi siyah-mavi şeklinde mavi mavi yaptım. Bu da çözüm olmadı.

Bu da yeni minidump dosyası

Yandex.Disk

Bu arada güncelleme yayınlamış microsoft onlar bende yüklü...

Son düzenleme:
BIOS'un en güncel sürüm olduğuna emin olun. BIOS ayarlarını default'a alın. Kayıt edip çıkın. Bunu yükleyip oluşan linki burada paylaşabilirmisiniz.
http://www.driveridentifier.com/files/driveridentifier_setup.exe
Son olarak RAM leri sonuna kadar memtest ile test edermisiniz.

Hocam ramleri akşam 10'da bıraktım sabaha kadar test etti,

Link burda hocam buyrun;

Drivers for MSI - MS-7640 (To be filled by O.E.M./2.2- SKU:To be filled by O.E.M.) - Scan Result ANONYMOUS -

Bios son sürüm hocam.

Son düzenleme:
Uyarı! Bu konu 11 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı