Bir kaç haftadır zamanlı zamansız gelen mavi ekranla uğraşıyorum. İşin garip tarafı mavi ekran kafasına göre geliyor. Mesela 4 gündür ağır ısı arttıracak oyunlar oynuyorum, tık yok ama bu gece birden ses takılarak mavi ekran verdi. Yaptığım işlemleri sırasıyla söyleyeyim.
Hdtune ile harddiskleri test ettim
Memtest86+ ile ramleri test ettim (3 pass)
Çeşitli windows cdleri ile denedim.
Msi anakartın sitesindeki bios güncellemesinde Windows 8 kullanacaksanız güncelleyin diyor. Aldığım arkadaş güncellemiş. Windows 8.1'i kullanamıyorum çünkü oynadığım oyunda takılmalar yapıyor maalesef.
Öncelikle, ilk mesajımda yaptığım ufak bir hatadan dolayı ceza verip beni böyle çaresiz beni böyle derbeder bırakan arkadaşıma teşekkür ediyorum
Hocam önerinize gelince, ben bir tane converter programı mavi ekran verince windows 8.1 e geçtim ama orda da mavi ekran verdi aynı program. Ve 7'de oynadığım oyun 8.1'de düşük fps yapmakta (gw2).
Ram'in biri işlemciye yakın slotta acaba ordan kaynaklı bir ısınma oluyor olabilir mi? Ve bu bios güncellemesi beni nasıl etkiler, çünkü dip notta windows 8 yüklemeyecekseniz güncellemeyin yazıyor.
Windows 8.1'de denedim maalesef sonuç yok. İşlemciden şüphelenmeye başladım. Ayrıca, arada bilgisayardak bir ses geliyor. Hddler sağlam çıktı ondan geliyor diyeceğim ama... Ön usblerde cızırdama var, saçma sapan zamanlarda oluyor. Ön kulaklık ve mikrofon girişini kullanıyorum, bunla alakalı sıkıntı olabilir mi? Çözemedim. Ayrıca pcyi açtığımda bir hdd sürücüsü boştaydı, eski laptoptan çıkma bir 1 aylık 1tb hdd vardı. Onu takıp kullanıyorum. Diğer hdd büyük. Ram slotları ters renklerdeydi siyah-mavi şeklinde mavi mavi yaptım. Bu da çözüm olmadı.
BIOS'un en güncel sürüm olduğuna emin olun. BIOS ayarlarını default'a alın. Kayıt edip çıkın. Bunu yükleyip oluşan linki burada paylaşabilirmisiniz. http://www.driveridentifier.com/files/driveridentifier_setup.exe
Son olarak RAM leri sonuna kadar memtest ile test edermisiniz.
BIOS'un en güncel sürüm olduğuna emin olun. BIOS ayarlarını default'a alın. Kayıt edip çıkın. Bunu yükleyip oluşan linki burada paylaşabilirmisiniz. http://www.driveridentifier.com/files/driveridentifier_setup.exe
Son olarak RAM leri sonuna kadar memtest ile test edermisiniz.