System32 İçinde 64bit Dll Olması

Sistem de yüklü cok oyun var ve bu tekrardan yüklemeyi yaptıgımda oyun dosyaları kalıcak ama sistemde yüklü gözükmücek, bu sefer oyun updateleri yükleyemicem setuptan tekrar kurmam gerekicek. O yüzden bunu yapmam da sıkıntılı olur :(
Birde sistemi yeni kurmustum ssd alınca ve oyunları yüklemeden önce c++ tarzı gereken dosyaları yüklüyorum ama arada bi kaç eksik dosya kalıyor onları elle atıyorum. Ama benim sorunum system32 içinde yaklasık 15-20 dosya 64 bit e kullanacagım program system32 içinde 32bit dll arıyor bulamıyor sonra hata veriyor.

Söylediğim yöntemi uygularsanız oyunlar kurulu gözükecek. Merak etmeyin. Oyunlar programlar hepsinin ayarlarına kadar aynı kalacak. Windows sistemiyle ilgili bazı ayarlar değişebilir.

İnanın kurulumları tam olarak yaparsanız elle dosya atmanızı gerektirecek bir durum yok. Kurulumları tek tek yapmak istemiyorsanız Visual Studio 2015 kurun işinizi görecektir.

Ayrıca system32 klasörüne dll atmak yerine oyunun exe dosyasının olduğu klasöre de dll dosyasını atıp çalıştırmayı deneyebilirsiniz. Doğru kurulumları yaparsanız böyle bir işlem yapmaya zaten gerek kalmayacak.

Peki şimdi bendeki win iso dosyası dosyaları kaydetmeyi desteklemiyormus günccelliyorum şuan denedikten sonra yazıcam :)

Dikkat edin ayarları kaydetmeyi desteklemiyorsa temiz kurulum olur. Önemli olan nokta ayarları koruma seçeneği ile kurulum yapmanız. Sürümünüze uygun iso dosyası değilse ayarları koruma seçeneği gözükmez. Windows 10 10586 iso dosyası için bağlantı verdim ordan indirebilirsiniz.

Son düzenleme:
Tahminim System32 ve SysWow64 klasörlerine attığınız dll dosyaları yerinde kaldı ve o nedenle sorun devam etti. Temiz kurulum yapınca sorun düzelecektir ve ya attığınız dosyaları dikkatlice tek tek bulup silip tekrar VC++ kurulumlarını yeniden yaparsanız sorun çözülebilir. Dll dosyalarını hatırlamıyorsanız hiç böyle bir işe girişmeyin. Bence temiz kurulumla uğraşmak istemiyorsanız şimdilik oyunun ihtiyaç duyduğu dll dosyalarını oyunun exe dosyasının olduğu klasöre atıp çalıştırmayı deneyin. Ben Pes serisini çok uzun zamandır takip ediyorum. Sizin yaşadığınız sorunu hiç bir oyununda yaşamadım.

Sadece pes değil suan Paragon'u oynamak için epic games launcher indirdim ama o da açılmıyor. Deadpool filmini izledikten sonra aklıma gelmişti oyunu güzeldi tekrar indirdim oynamak için ama o da aynı sorunu verdi. Dediğinizi deniyim bide klasöre dll atmayı inşallah çözüm olur.

- Atmayı denedim ama dll'yi görmüyor.

Son düzenleme:
Bir de şu yöntemi deneyin. Hangi dll ile ilgili sorun çıkartıyorsa System32 ve SysWow64 klasörlerinden aynı dll dosyalarını silin. Daha sonra o dll dosyasına ait kurulumu verdiğim programla ve ya internetten direk o kurulumu indirerek yapın. VC++ kurulumuysa dll dosyasını aratın internetten hangi yıla ait olduğunu öğrenirsiniz. Kurulumların hem 32bit hem de 64 bit olanlarını yapmayı unutmayın.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı