Çözüldü SYSTEM_SERVICE_EXCEPTION mavi ekran hatası

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

ChainLee

Hectopat
Yer
Ankara
Daha fazla  
Arkadaşlar merhaba geçenlerce sıkça mavi ekran yemiştim bazu sorunları çözdüm ama bugün 2 kez daha mavi ekran yedim sorun nedir gerçekten bilmiyorum.
Minidump dosyaları.
Hatada Memory corruption hatası gördüm sanırım RAM ya da HDD SATA'sı tam emin değilim diğer hatalar bilmiyorum ama yardımcı olabilir misiniz bazı arkadaşlar HDD veya SSD kablosunu değişti diyor amam faydası olur mu bilmiyorum.
Bir de sistemde 2 tane HDD var ama birinde sadece elektrik kablosu var SATA kablosu yok onu çıkarmalı mıyım?

Çözüm
Çok daha iyi olur başka ekran kartıyla denemen. Kasanın içinde HD_AUDIO yazan bir kablo var, anakarta bağlanan. Onu kontrol et. Ön veya arkada da jak/USB ile bağlı ses cihazı varsa çıkart.

Yeni ekran kartı takmadan önce DDU ile kaldır şu anki sürücüyü ondan sonra kartı tak. Yüklerken de 20.12 olan sürümü kur.
Önemli değil. Sorun çözülmezse dumpları bu konuya atarsın, yenisini açma.

Günaydın hocam akşam GTA 5'i indirmeye bırakmıştım ve kötü bir haberim var
Mavi ekran yemiş ama bu sefer farklı bir hata hocam bakabilirseniz çok sevinirim.
Günaydın hocam akşam GTA 5'i indirmeye bırakmıştım ve kötü bir haberim var.
Mavi ekran yemiş ama bu sefer farklı bir hata hocam bakabilirseniz çok sevinirim.

Hocam bir de Windows'da 727 MB'lık Memory DMP dosyası var o ne oluyor acaba.
Günaydın hocam akşam GTA 5'i indirmeye bırakmıştım ve kötü bir haberim var.

Hocam bir de Windows'da 727 MB'lık Memory DMP dosyası var o ne oluyor acaba.

Hocam Memory DMP dosyasını upload ettim şimdi
Buyurun hocam işinize yarar ise.
Windows'un kurulu olduğu disk dışındaki diskleri çıkart, sonra HD Tune Pro ile quick scan kapalıyken error scan yap. Health kısmının ekran görüntüsünü paylaş.

CMD'yi yönetici olarak başlat ve chkdsk /F /r komutunu gir.

Sorunun kaynağının disk kaynaklı olduğunu düşünüyorum.

Hocam son durumu açıklayım size biraz nette baktım bu mavi ekran a sürücü ile alakalı yazılan makaleler okudum bende gittim bir geri yükleme noktası oluşturdum ilk başka ve sonra ASUS'un anakartımın sitsinden LAN SATA chipset Audio olan 4 adet driver indirdim bir de RAID yazan varda SATA idi herhalde şu anda onları kurdum ve sistemi yeniden başlattım sorun devam edecek mi acaba çok merak ediyorum.

DxDiag ve AIDA raporunda özellikle üstüne durmam gereken bir şey göremedim. HD Sentinel ile HDD sağlığına bakıp ekran görüntüsü atabilir misin? Ek olarak modelini de belirt, firmware tarzı güncellemesi varsa çözebilir. Şu anki hatanın kaynağı da HDD gibi görünüyor. Bazı yerlerde ekran kartın da sorun çıkartmış. DDU güvenli modda uygulayıp optional sürücüyü dene bu sefer.

DxDiag ve AIDA raporunda özellikle üstüne durmam gereken bir şey göremedim. HD sentinel ile HDD sağlığına bakıp ekran görüntüsü atabilir misin? Ek olarak modelini de belirt, Firmware tarzı güncellemesi varsa çözebilir. Şu anki hatanın kaynağı da HDD gibi görünüyor. Bazı yerlerde ekran kartın da sorun çıkartmış. DDU güvenli modda uygulayıp optional sürücüyü dene bu sefer.

Ekran Alıntısı.PNG

Ekran Alıntısı1.PNG

Buyurun hocam bu iki ekran görüntüsünü atayım size model ise Seagate ST1000DM003.

Hocam öğle vakti ya da sabah vakti sizin ile durumu paylaşmıştım bu söylediğiniz sürücülerin hepsini indirip kurdum ve yaklaşık 3 saat PC'de takıldım mavi ekran yemedim şimdi ise CS:GO ve GTA 5'i indirmeye bırakacağım CS indi GTA'da 40 GB falan kalmıştı onu indirmeye bırakıp gece test edeceğim umarın bir daha mavi ekran yemeyiz hocam.

Olabilir. Yüksek performansa al. RAM'de sıkıntı yok gözüküyordu. CPU-Z'den SPD kısmını paylaş. Bu sefer de ses sürücün hata çıkartmış ama sanmıyorum ekran kartında sıkıntı olduğunu. Windows Bellek Tanılama'yı çalıştırıp bak.

Olabilir. Yüksek performansa al. RAM'de sıkıntı yok gözüküyordu. CPU-Z'den spd kısmını paylaş. Bu sefer de ses sürücün hata çıkartmış ama sanmıyorum ekran kartında sıkıntı olduğunu. Windows bellek tanılama'yı çalıştırıp bak.

Hocam RAM tek slot bende uyumsuzluk falan durumu ise onu elebiliriz ama yine de resim atayım ben hemen.
HTML ve txt dosyası.

resim_2021-01-05_133234.png

Ekran görüntüsü attım bir de hocam ses sürücüsündemi sorun hocam.
Olabilir. Yüksek performansa al. RAM'de sıkıntı yok gözüküyordu. CPU-Z'den spd kısmını paylaş. Bu sefer de ses sürücün hata çıkartmış ama sanmıyorum ekran kartında sıkıntı olduğunu. Windows bellek tanılama'yı çalıştırıp bak.

Ben bu bellek tanılanamı çalıştırıyorum hocam uzun sürermi acaba.

RAM'i sök diğer tarafa tak. Dediğim tanı aracını da çalıştır.

ses sürücüsünde mi sorun hocam?
Bu seferki öyle ama başka bir hata var. Ses sürücüsü sorunu için DDU uygulayıp ekran kartının sitesinden recommended WHQL sürücüyü kurman lazım.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı