T.C. Kimliğinden neler bulunabilir?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Merhaba. Dün birisi oyunda düşmanım hakkında bir bilgi istedi. Bir sorunum yok falan dedim. Beni sevdi arkadaş değil kardeş gibi olabilir miyiz dedi. Ben de kabul ettim ama kardeş gibi olmak için güven testi lazım. Güven testi için de Gmail Hotmail Outlook hesabını falan ver dedi nedenini sordum bir Rus arkadaşı her şeyimi buldu ve beni bilgilerimle tehdit etti. Minecraft hesabımı verdim bunun için. Bugün barıştık arkadaşla ama arkadaşımın Minecraft hesabını bile hacklemiş Instagram'dan engellemiş.
Doğrulama yöntemini de kırmış. O Rus arkadaş, dünyada en hızlı bilgi bulan birisiymiş. Benim her şeyimi alacağını söylüyor. Babamın kredi kartına falan erişebilir mi? Sizce ne yapmalıyım?

Arkadaşın seni kandırıyor büyük ihtimal attığı link vs hiçbir şeye tıklama şifrelerini degis bilgilerini verme.

Merhaba. Dün birisi oyunda düşmanım hakkında bir bilgi istedi. Bir sorunum yok falan dedim. Beni sevdi arkadaş değil kardeş gibi olabilir miyiz dedi. Ben de kabul ettim ama kardeş gibi olmak için güven testi lazım. Güven testi için de Gmail Hotmail Outlook hesabını falan ver dedi nedenini sordum bir Rus arkadaşı her şeyimi buldu ve beni bilgilerimle tehdit etti. Minecraft hesabımı verdim bunun için. Bugün barıştık arkadaşla ama arkadaşımın Minecraft hesabını bile hacklemiş Instagram'dan engellemiş.
Doğrulama yöntemini de kırmış. O Rus arkadaş, dünyada en hızlı bilgi bulan birisiymiş. Benim her şeyimi alacağını söylüyor. Babamın kredi kartına falan erişebilir mi? Sizce ne yapmalıyım?

İlk olarak, o tarz kişilerle arkadaşlığını kes. 2.si, Minecraft destek ekibine oyunun satın alım fişini göstererek hesabını geri al. 3.sü, bu ülkede kimlikle hiçbir şey yapamaz. Diyelim ki yaptı, o zaman çok basit: Mahkemeye gideceksiniz ve şikayet edeceksiniz. Kimlikten her şeyi bulabilir diye biliyorum ama bulsa ne yapacak ki? Söyleyeyim size, hiçbir şey. (kredi ya da banka kartı gibi şeyleri bulamaz, sadece IBAN bulur.) Ayrıca, o kişiyle de konuşmayı bırak ya da dava edeceğim diye bir şey deme. Hesaplarını da verme. Benim önerim dava etmeniz. Uğraşamam diyorsanız, herhangi bir şey olursa dava edersiniz.

Rus birisini nasıl mahkemeye verebilirim?

Sen adama inandın mı? Bir dolandırıcıya inanıyorsan iş baştan bitmiştir. Rusça yazabilir. Çeviri denen bir şey var. Seni korkutmaya çalışıyor.

Yaşınız kaç? Şifrelerinizi değiştirin. Bu kadar basit. 2ad koyun hesaplarınıza.

Rus birisini nasıl dava edeyim?

Gülücük atmayı bırakında, yardım edin.

Son düzenleme:
Dediki, arkadaşın hile alıp bana verirse, sizi her yoldan koruyacağım, istediğinizi alacağım ve kimse size bulaşamayacak dedi.

Bak. O hacker'ın parası çok fazla. Troll falan düşünmeyin o parayı görseniz heyecandan dokunamazsınız. İstediğim zaman istediğimi alacak koruyacak tercüman tutacak beni okutacak yazılım mühendisi yapacak.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı