T.C. kimlik numarası bilgisi ile ne yapılabilir?

Benim T.C.'m o kadar yer de geziyor ki... yıllardır bir şey olmadı bu bilgileri 11 yaşındaki çocuklar önünüze diziyor günümüzde 5 TL'ye
 
Böyle bebelere çok denk geldik hepsine polise vereceğim deyince altına edip abi özür dileriz çekiyorlardı.
 
Sahte bomba ihbarı falan gönderebiliyorlar. CC parasıyla yemek söyleyip gönderebiliyorlar. Kim bunu size söylediyse ona sizi polise şikayet edeceğinizi söyleyin g*t korkusundan geri basar zaten. Hepsi küçük çocuklar. Panel alıp sonra insanlara hava atıyorlar.

Doğru.
 
Arkadaşlar Discord'dan biri ismini söyledi, ismin bu mu dedi ben de evet dedim. Sonra adam benim T.C. Kimliğimi anne T.C.'mi, baba T.C.'mi adresimi falan yazdı. Bu bilgiler ile ne yapılabilirler?
Discord'da bu tarz şeyler çok dönüyor. Bu tarz işleri yapan herkeste TC'n var zaten. Eokul'una falan girebilir. Daha da ileri giderse yasa dışı bahis sitelerine girebilir. Eğer başka bir tür de seni ciddi mana da etkileyecek bir şey varsa video kaydı falan alırsın şikayet edersin fakat artık bu tür durumları pek bir dikkate almıyorlar. Discord'da kimseye özel bilgilerini vermemeye çalış.
 
Çoğu arkadaş bir risk oluşturmayacağından bahsetmiş ancak bu çok büyük bir tehlikeye dönüşebilir. Kişisel verilerimizin bu kadar kolay bulunabilmesi bana mı ürkütücü geliyor bir tek? Nasıl çözüm bulunabilir bilemem ama önlem alınmalı.
 
Git ihbar edeceğim seni de hiç bir şey yapamaz o zaman. Benim arkadaşım da tüm sülalemi çıkarmıştı da hiçbir işine yaramadı yani. (Dayımın doğum gününü öğrendim onun sayesinde)
 

Geri
Yukarı