Taahhüt Bitince Hangi Servis Sağlayıcıyı Seçmeliyim?

fehmih

Kilopat
Herkese merhaba. Biraz uzun olacak ama yönetici büyüklerimizden anlayış bekliyorum. Herkesin de yardımını umuyorum. Sırf bu sorunuma çare bulmak için üye oldum. :D 4 yıldır TTNET kullanıyorum. 1 senedir sorun yaşıyorum, arayıp gerekirse ücretli servis gönderin dedim onu bile göndermediler. 1 sene önce daha hızlıydı diyorum, bana diyor ki sorun yok santrale uzaksınız. Dedim santrali mi taşıdınıız? 1 sene önce ben nerdeysem hala aynı yerimdeyim. Tabi ki cevap yok. 16 Mbps, 75 GB AKN, 67.25 TL ödediğim bir paketim var. Çeşitli yerlerde hız testi yaptığımda Download: 4-8 Mbps arası çıkıyor, Upload 0-1 Mbps arası çıkıyor ve ping 0-10 arası çıkıyor. Peki benim sıkıntım ne? Örneğin IDM ile 1 Gigabyte'lık bir dosya indiriyorum, indirme hızım sürekli değişiyor. Toplam indirme zamanında 5-10 dakika 900 Kilobyte ile 1 Megabyte arası bi hız alıyorum, geriye kalan süre boyunca 300-700 Kilobyte arası hızlarda takılıyor. Torrent'ten indirdiğimde ise 1 Megabyte'ı hiç görmüyor. 3-4 farklı torrent indirme programında denedim. Sonra bugün TürkNetin sitesinde hız testi yaptım. O da dedi ki, 16 Mbps'a kadar hız alabilirsiniz. TürkNet'e geçsem internetim daha hızlı olur mu? Benim için hız demek IDM ile görebileceğim en yüksek hızı görmek, benim için hız demek sayfalar arası geçiş yaparken yavaşlamama demek. Hepinize şimdiden teşekkür ediyorum. Bu arada yüklediğim ekte modem arayüzündeki değerleri de koydum anlayanlar için, ben anlamıyorum çünkü :D
Adsız.jpg

Son düzenleyen: Moderatör:
Altyapınız en fazla 11 mbps destekliyor. TurkNet'in demek istediği sizi 16 mbps olan pakete geçireceğiz. Ama siz yine aynı hızları alırsınız, belki TurkNet sabit hız verebilir. Eski evim en fazla 12 mbps destekliyordu ama paketim TurkNet'in 16 mbps'lik paketiydi. Yani 16 mbps alabileceğinizi sanmıyorum.

Modemde bir sıkıntı olabilir, kablolar geçen seneye göre eskimiş, yıpranmış olabilir. Ben yerinizde olsam hızın çok artmayacağını bilsemde Turknet'e geçerim.

İmkan varsa Superonline kullanın. 50 MBPS 150 GB kotalı kullanıyorum, genelde kota 10-15 gün içerisinde doluyor, ondan sonra 16 MBPS hız veriyorlar. Sonuç olarak bana göre yüksek hızda sınırsız internet kullanıyorum zira 16 MBPS torrentde 1.6 MB hıza denk geliyor. Youtube'da 1080p 60 FPS videolar da donmuyor.

Başta yazdığınız sıkıntıyı ben de TTNET'de yaşıyorum, adamlar 1 sene önce verdiği internet hızını kanıtlamama rağmen hiçbir şey demiyorlar. Yanlış söylüyor olabilirim ama Tüketici Hakları'ndan sanırsam mesaj yazmıştım 5-6 kere 1 kelimesini bile değiştirmeden aynı metni yollamışlardı, cidden hiç kullanılmayacak bir servis.
Eylül ayında ben de servis değiştireceğim, konuyu eğer dağıtmaz isem bana da yeni servis bulmamda yardımcı olursanız teşekkür ederim. :) 16MBPS alabileceğim yazıyor çoğu yerde fakat aynı sitedeki diğer komşularımız 24MBPS'ye kadar alabiliyor, bunu da anlamış değilim. :confused:

Evet. Ben de TurkNet rezilliğinden sonra Netspeed'e geçiş yapıyorum. Belgeleri göndereceğim bakalım nasıl olacak.
Netspeed'i ilk defa duyuyorum. Geçiş yaptıktan sonraki süreci bize de anlatır mısınız? Bizde aydınlanalım.Ya bu net olayı ne sıkıntılı bir şeydir arkadaş birini seçsem sanki ötekinde daha mutlu olacakmışım gibi geliyor.Kararsızım.Halbuki şirketler şunu dese;'Kardeşim biz malımıza güveniyoruz gelelim kuralım bir ay kullan,memnun kalırsan seni bu tarafa alırız,memnun kalmazsan canın cehenneme ne halin varsa gör'. Çok mu zor şu hizmeti sağlamak.

Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı