Taahhüt iptal ettirdikten sonra tekrar fatura ödenir mi?

Merhaba, bugün Türk Telekom ile konuştum ve cayma bedelimin kaç TL olduğunu sordum. Bana 140TL olduğunu söylediler. Şimdi biz 102 TL ödüyoruz internete ve bu ayki faturayı henüz ödemedik. İki faturamız kalmıştı. Cayma bedelinin 140 TL olduğunu öğrendim. Şimdi şey diyelim biz taahhüdü bozduk. Türk Telekom bizden yine bu ayki faturayı ve sonraki ayın faturasını alacak mı? Bu ayki faturanın son ödeme tarihi aralığın 16'sı biz başka internete geçeceğiz. Taahhüdü bozduktan sonra başka internete geçebilecek miyim? Geçtiğimde de Türk Telekom bana bu faturaları ödetir mi tekrar?

Dosya Ekleri

• Screenshot_20201211_213943_com.google.android.apps.docs.jpg
    Screenshot_20201211_213943_com.google.android.apps.docs.jpg
    44 KB · Görüntüleme: 519
Son düzenleyen: Moderatör:
Benim bildiğim taahüt sadece yararlandığınız indirim miktarı. Bu ayın faturasını ödersiniz. Kullanmadığınız ayın faturasını ödemezsiniz.

Şimdi ben iptal ettirip hemen başka internete geçiş yapmak istiyordum. Taahhüt bitmesi gerekiyor bunun için. Hızlıca bitirmek için cayma bedelini sordum 140TL dediler. Şimdi diyelim ödedik. Bu ayki ve diğer ayın faturasını hala ödemek zorunda mı olacağım yani ödemeden başka internete geçemeyecek miyiz? Yoksa diyelim iptal ettirdim hemen geçiş işlemini başlatmam mı gerekecek? Ya da taahhüdü bozduktan sonra Türk Telekom'u arayıp internet aboneliği tamamen sonlandırıp sonra mı başvuruda bulunacağım başka ISS'ye sıfırdan?

Şimdi ben iptal ettirip hemen başka internete geçiş yapmak istiyordum. Taahhüt bitmesi gerekiyor bunun için. Hızlıca bitirmek için cayma bedelini sordum 140TL dediler. Şimdi diyelim ödedik. Bu ayki ve diğer ayın faturasını hala ödemek zorunda mı olacağım yani ödemeden başka internete geçemeyecek miyiz? Yoksa diyelim iptal ettirdim hemen geçiş işlemini başlatmam mı gerekecek? Ya da taahhüdü bozduktan sonra Türk Telekom'u arayıp internet aboneliği tamamen sonlandırıp sonra mı başvuruda bulunacağım başka ISS'ye sıfırdan?
İptal ettirmeyin. Eğer 24Mbps'te VDSL porttaysanız iptal ettirdiğiniz takdirde portunuzu başkasına devrebilirler ve yeniden bağlatmak istediğinizde boşta port bulamayabilirsiniz. Hangi ISS'ye geçiş yapmak istiyorsaniz taahhüt devam ederken geçiş yapabilirsiniz ve port kaybı yaşamazsınız. Ayrıca bunlara ek olarak neredeyse tüm ISS'ler cayma bedelinin belli miktarını aylara bölerek faturada indirim olarak karşılıyor.

İptal ettirmeyin. Eğer 24Mbps'te VDSL porttaysanız iptal ettirdiğiniz takdirde portunuzu başkasına devrebilirler ve yeniden bağlatmak istediğinizde boşta port bulamayabilirsiniz. Hangi ISS'ye geçiş yapmak istiyorsaniz taahhüt devam ederken geçiş yapabilirsiniz ve port kaybı yaşamazsınız. Ayrıca bunlara ek olarak neredeyse tüm ISS'ler cayma bedelinin belli miktarını aylara bölerek faturada indirim olarak karşılıyor.

Benim geçeceğim ISS karşılamıyor maalesef. Şimdi şey benim yapmam gereken taahhüdü bozmadan geçiş için başvuracağım peki şey taahhüdü ne zaman iptal ettireceğim? Şimdi şey var bizim bu ayki faturanın son ödeme tarihi 16'sında. Ben faturayı ödemeden direkt başka ISS'ye geçiş yapacağım. Şimdi şey geçtikten sonra Türk Telekom bu faturayı ödetirse falan hem de indirimsiz fiyatıyla. Öyle bir şey olur mu? Benim ne zaman geçiş başlatmam lazım?

Taahütünüz iptal ettiğiniz için değil nakil ettiğiniz için bozulsun. Aksi takdirde siz cayma bedeli ödedikten sonra anında internetiniz kesip portunuzu başkasına satacaklar. Ayrıca internet anlaşmanızdaki süre 12 aydan uzun bir süre ise çıkartılan bedeli ödemek zorunda değilsiniz. 2 yıllık bir anlaşmaysa vurun tekmeyi. Gelen cayma bedelinide hakem heyetine şikayet edin. 12 ay veya daha kısa süreli anlaşmanız varsa başka iss nakil işlemlerini halledip siz yeni internetinize bağlandığınızda iptal edip cayma bedelini ödeyin.

Taahhütünüz iptal ettiğiniz için değil nakil ettiğiniz için bozulsun. Aksi takdirde siz cayma bedeli ödedikten sonra anında internetiniz kesip portunuzu başkasına satacaklar. Ayrıca internet anlaşmanızdaki süre 12 aydan uzun bir süre ise çıkartılan bedeli ödemek zorunda değilsiniz. 2 yıllık bir anlaşmaysa vurun tekmeyi. Gelen cayma bedelini de hakem heyetine şikayet edin. 12 ay veya daha kısa süreli anlaşmanız varsa başka ISS nakil işlemlerini halledip siz yeni internetinize bağlandığınızda iptal edip cayma bedelini ödeyin.

2 Yıllık taahhüt ama 1'e 1 olarak sundular yani 1 yıllık taahhüt gibi düşünebiliriz. Şimdi ben tahminen ne zaman başlamalıyım geçiş işlemini? Ayrıca diyelim başlattım ve geçiş yapacağım için cayma bedeli sundular ödedim diyelim. Taahhüt bozulduğunda kalan iki faturamın parasını ödettirir mi Türk Telekom?

simdi yeni bir alicengiz oyunu var
diyelim ıkı yıl tahhudunuz var bitiyor
adamlar arıyor şu fiyata 2 yıl daha taahhut verip devam etmek istermisiniz diyorlar
farkında olmadan +2 yıl taahhut etmiş oluyorsunuz
yani 2 ay sonra vacgecseniz size toplamda 24+2 26 aylık ceza o da 1.500 ler civarı cayma bedeli cıkarıyorlar.
arkadasım catır catır 1600 tl yi odemek zorunda kaldı.
tuketici mahkemesine gıtse belki duzelecek. bir yaptırım olmadıgı ıcın adamlar sanslarını denıyor
mahkeme geri ver derse veriyorlar. tuketici ugrasmazsa 1500 tl cebellezi.
gel biraz da sen oyalan ;)

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı