Taahhütlü AKK'li Paketlerde 2019'da AKK kalkacak mı?

2 sene önce Turkcell müşteri hizmetlerinde 2017 sonunda kalkacak diye bilgi almıştım. Bu sene de aynısını duydum 2018 sonunda kalkacak diye. Bu gidişler 2020'de de aynı konu açılır.

BTK'nın bir açıklaması yok, kısacası BTK AKN içeren ve taahhüt veren kullanıcılar için kalkacak demediği sürece taahhüt bitene kadar AKN ile devam edilecek.

Büyük ihtimal firmalar baskı yapıp, 2019'dan önce paket alanlar için AKN'ye devam ettirecekler.
Burada işler böyle yürür...

-

1- BTK tarafından alınan kararla AKN sonrası veri indirme hızı mobil internet için asgari 128 Kbit/sn olarak belirlendi. Mobildeki bu düzenleme 1 Mart 2017tarihinde uygulanmaya başlandı.
2- Sabit genişbant internet hizmetinde ise AKN’li tüm paketlerde, indirme hızı tek bir değer olarak 3 Mbit/sn şeklinde uygulanmakta iken yapılan düzenlemeyle paket hızına göre farklılaşan AKN sonrası indirme hızları belirlendi. Buna göre örneğin: 16 Mbit/s hızında AKN’li paketi bulunan bir abone, AKN veri miktarına ulaştığında indirme hızı asgari 5 Mbit/s olacak ve abone bu hızda fatura dönemi sonuna kadar internet hizmeti alabilecek.
3- AKN sonrası veri indirme hızının iyileştirilmesine yönelik düzenleme 1 Mayıs itibarıyla yürürlüğe girdi.
4- 1 Mayıs itibarıyla 02.00-08.00 saatleri arasında internet kullanımları Adil Kullanım Kotası’na dahil edilmeyecek.
5- AKN uygulaması, 31 Aralık 2018‘de tamamen kaldırılacak

@tugoli bu sefer öyle bir durum olamaz, devlet bu işe el attı, elleri mahkum, en kötü eskisi gibi kotalı sisteme geçerler ama AKN uygulayamazlar.
@witicieen yazdıklarını ezbere biliyorum dikkatli okursan orada belirtilen süreden önce AKN'li pakete taahhüt verenleri kapsayacak bir madde yok. BTK açıklaması yok. Ucuz paketleri alıp nasıl olsa 2019'da kalkacak diye düşünme.

Siz 2019'dan önce aldığınız için sizi kapsamıyor derlerse üzülürsün.

@tugoli bu sefer öyle bir durum olamaz, devlet bu işe el attı, elleri mahkum, en kötü eskisi gibi kotalı sisteme geçerler ama AKN uygulayamazlar.
@witicieen yazdıklarını ezbere biliyorum dikkatli okursan orada belirtilen süreden önce AKN'li pakete taahhüt verenleri kapsayacak bir madde yok. BTK açıklaması yok. Ucuz paketleri alıp nasıl olsa 2019'da kalkacak diye düşünme.

Siz 2019'dan önce aldığınız için sizi kapsamıyor derlerse üzülürsün.

Karamsar düşünmek istemediğimden bu şekilde yorum atıyorum. Ülke için ve bizler için herşeyin Hayırlısı Diliyorum.

Şunu merakla bekliyorum aslında, 35mbps hızım var 9mbps upload hızım var, TTNET kullanıyorum 2019 da AKK kalktığında yani full sınırsız 35mbps kullanabilecez öyle mi :) O 2019 değil 2099'da geçerli olur sanırım :)
TTNET 9 Mbps upload vermez. 1000Mbit paketinde bile upload hızı 4Mbit. Ben 100Mbit kullanıyorum, upload hızı 4Mbit. İster bireysel olsun, ister kurumsal ttnet 9Mbps upload vermez.

Bence kalksa bile fiyatlar çok yükselecek. En basitinden Kablonet'in 16Mbit 50GB AKN'li paketi 39TL iken AKN'siz 16Mbit 99TL. Eğer fiyatlar yükselirse çoğu kişi kotalı internete geçer.

Son düzenleme:
@226261 kurumsalda simetrik şekilde 1000/1000 100/100 vb. yükleme-indirme paketleri var.
Var biliyorum fiyatları 1500 ile 560.000 TL arasında değişen metro internet. Benim demek istediğim simetrik olmayan hiçbir bağlantıda ister 35Mbit, ister 1000Mbit olsun, upload 4Mbitten fazla vermiyorlar.
Merhaba cavoo saat 12:03'da yaptığım upload testim,

https://i.hizliresim.com/r1kga7.png link üzerinden ulaşabilirsin

Saygılarımla.
Sen resim atmış olabilirsin, ama telekom 35 Mbit paketinde azami 3Mbit upload veriyor. Resimi photoshoplayıp bende 12 Mbit kısmına 100Mbit yazabilirim. Metro internet dışında 4Mbit üzeri verebilecekken, verdikleri paket yok.

Son düzenleme:
Burada Türknet genel müdür yardımcısının bir açıklaması var. Bu adam bile bilmiyor neyin ne olacağını.:kararsız::dikkatli:

Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı