Kontrol ederken telefonla video cekersin, kafana takilinca ise acip izleyip rahatlarsin. Bos yere gidip elli kere kontrol etmeye gerek yok.
Bilmiyorum takıntı yapmayınca boşluk huzursuzluk hissi oluyor.Kapıyı kontrol etme sebebiniz nedir?
Kapıyı kırarım ben.Efendim bende de var ama ben şöyle bir çözüm buldum kapının kolunu tutarak takıntı haline geliyor ve ardından elimi kaldırıp geri çekilip üstüne uzanarak kapının üstüne sertçe bastırıyorum sonra doğruluyorum ve açılmadığını görüyorum evet biraz değişik gelebilir ama ben böyle çözüm buluyorum tavsiye ederim
Kapıyı sökerek bunun önüne geçebilirsin.
Hocam bu bende uzun süredir var yani yapmazsam bisey kaybetmiyorum fakat kafamda bir his oluşuyor huzursuzluk bir aktıviteye daldığımda unutuyorum dediğiniz gibi fakat o süreç zor oluyor yani açıklamakta istemiyorum tek kapıda değil arada böyle garip şeylerde oluyor çok ilginç gerçekten.@LEGEND.35 Selam. Ben yaklaşık 10 senedir OKB hastasıyım. Şu an psikiyatrik tedavi görüyorum. Hastalığım başlangıçta seninki gibiydi. O yüzden ilerlemeden yorum yapmak istedim.
Öncelikle OKB kontrol ve tedavi edilebilir bir hastalık. Serotonin hormonunun yetersizliğinden, veya geri alımının çok olmasından kaynaklanıyor. İlaç kullanmadan serotonin arttırmanın yolu ise, spor yapmak, sosyalleşmek gibi aktivitelerle oluyor genelde.
Eğer takıntılarının dediğini yaparsan daha da alevlenir. Dişini sıkmayı dene. Bakma o kapıya. İlk birkaç sefer eziyet gibi gelse de sonunda unutacaksın. Ama başka takıntıların varsa, geç olmadan psikiyatrist olsmasa da bir psikoloğa görünmeni tavsiye ederim. Hastalık beynin yerleşmeden![]()
Bu sitenin çalışmasını sağlamak için gerekli çerezleri ve deneyiminizi iyileştirmek için isteğe bağlı çerezleri kullanıyoruz.