Tamamıyla SSD'ye geçtim

Ucundaki aparat çıkıp Type C olarak kullanılabiliyor. O vaziyette 950 MB/s okuma hızı alabildim. Tek kötü tarafı anormal fazla ısınıyor SSD. Bana kalsa buna para verip almazdım da hediye gelince kullandım. Yoksa M.2 SSD için muhakkak termal ped ile destekli kendinden soğutuculu alüminyum kasa bir kutu lazım. Elimdeki en az ısınan M.2 SSD'yi değerlendirdim onun içinde.
Kutunun plastiğini kesip SSD'ye bunu tak. Ben masaüstü için aldım lastikler atıp duruyor. Ama seninki taşınabilir ve ısınıp kurumaz sürekli o yüzden rahat kullanırsın.

 
Kutunun plastiğini kesip SSD'ye bunu tak. Ben masaüstü için aldım lastikler atıp duruyor. Ama seninki taşınabilir ve ısınıp kurumaz sürekli o yüzden rahat kullanırsın.

Aklıma gelmedi değil. Ancak kutuya zarar verme ihtimalinden veya bu işlem bittikten sonra kenarlarında kalacak boşluktan dolayı su sıçrama gibi durumlarda zarar görme ihtimalinden ötürü vazgeçtim. Yani kutunun koruyucu özelliğini delmek istemiyorum. Şimdilik onun içinde kullandığım SSD diğerlerine nazaran az ısındığı için kurtarıyor. Onu çıkarsam Exceria G2 takabilirim ancak. Onu da asla yapmam. Deli gibi ısınıyor kendisi. Laptop içinde dahi kullanamadım. Kasada hava akışının altında ve soğutucu takılı kullanıyorum. Üst model Exceria Pro da öyle ısınıyor. Onda da senin paylaştığın soğutucuyu kullanıyorum zaten. Şimdilik böyle idare ediyorum. İleride aklıma başka bir fikir gelirse denerim.
 
Dizi- Film arşivim için seve seve HDD kullanıyorum fakat elimden geldiğince harici HDD leri bile kasama yanaştırmıyorum :)

Ekran görüntüsü 2024-04-15 050213.png
 
HDD'lerin devrinin yavaştan bittiğini söyleyebilirim çünkü SSD'ler gerçekten çok işlevsel ve artık SSD tercih ediliyor. Fiyat farkından da anlayabilirsiniz. SSD'ler daha pahalı. Arz-talep söz konusu. Eğer talep HDD yönünde olsaydı HDD'lerin fiyatı daha yüksek olacaktı da talep SSD yönünde. HDD kendini güncelleyemediği için tarihin tozlu raflarına karıştı. Normal oldukça. Artık hazır sistemlerde bile HDD yerine SSD var. Mantıklı karar vermişsiniz, hayırlı olsun. :)
 
5100 lira maaşım var, o kadarını söyleyeyim. Mutlu olmak zor değilmiş.

Arkadaşım şu anda mesleki eğitim okuyor haftada 4 gün işe gidiyor 1 gün okula ayda 4000 TL maaş alıyor olması lazım bir ara ben de geçecektim ama sırf şu az maaş yüzünden vazgeçtim direk açığa geçtim kendim meslek yapıyorum.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı