Tanımadığınız bir kızla asansöre biner misiniz?

Soru konuda

  • Evet

  • Hayır


Sonuçları sadece ankete oy verdiğinizde görebilirsiniz.
Gerekmedikçe binmemeyi tercih ederim. Hem ben rahatsız olurum hem de güvenmem. Olayı da cinsiyete indirgemem, erkek olsa da fark etmez. Aciliyetim varsa tabii binerim. Yanımdakini rahatsız etmemeye çalışıp telefona bakarım.
 
Bu ülkede, özellikle erkek iken bir kadından iftira yemek oldukça kolay. Bunu temize çıkarmak da video kaydı, ses kaydı yoksa bir o kadar zor. Hemen hemen her hafta Twitter'da örnekleri oluyor.

Yani binerim binmesine de, tanımadığınız bir kadınla yalnız kalmak düşük ihtimalli de olsa bir takım istenmeyen şeyler yol açabilir başınıza. Psikolojisi bozuk, kaybedecek bir şeyi olmayan çok insan var neticede.
 
Otobüste bedavadan linç yiyen arkadaşları, tamamen uydurma iftiralar sebebiyle canından olanları, sırf kadının ifadesi üstün görüldüğü için erkeğin sorgusul sualsiz tutuklandığını bildiğim için üzerine para verseler bir kadınla asansöre binmem. Geçenlerde bir avukatın videosu denk gelmişti o da tam bu mevzudan bahsediyordu, kadınla asansöre bindiniz, kadın inip sapık var diye bağırıp karakola gitse sorgusul sualsiz tutuklanıyorsunuz dedi, şaka gibi ama öyle. Yani asla bu riske değmez. Sadece asansör değil, konum ne olursa olsun tenha alanda kadınlardan uzak durun.
 
"Taciz etti" dese hayatınız biter; sırf etraftaki Meriçlerden dayak yeseniz yine iyi, anında tutuklanıp hapse atılırsınız; mahkemeye çıkana kadar kaç ay geçer hapiste. Beraat bile etseniz lekesi üstünüzde kalır. Gerçi beraat etmeniz de zor artık, "kadının beyanı esas"tır sonuçta. Asansörde kamera yoksa yandınız.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı