Tank Taburuna nasıl girilir?

Makaleler
15
Yer
Türkiye
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
--[Ekran Kartı]: GIGABYTE Radeon RX 6600 EAGLE 8 GB
--[İşlemci]: AMD Ryzen 5500
--[RAM]: GoodRam 8GB IRDM PRO 3600MHz CL18 DDR4 [2x8]
--[Anakart]: GIGABYTE B450M K
--[NVMe SSD] Kingston NV2 1 TB

--[Monitör] Gigabyte G24F-2
--[Klavye-Mouse] Logitech MK120
--[Kulaklık] Corsair HS50 Pro

_
Meslek
Öğrenci
Merhaba, gelecekteki mesleğimi 3D Animatör diye hedeflemiştim fakat merakımdan soruyorum. Orduda tank tuburuna katılmak için ne yapmak gerekiyor?

Garson bir eleman ordu evi için 50 cümle söyledi bilerek almayıp istihkama verdiler amelelik yapsın diye. Askerde öyle bir şey yok gelip karpuz gibi seçerler giderler. Sen ben tank üreticisiyim desen de adam inadına almaz seni :)

Eski astsubay arkadaşımın söylediğine göre tank sınıfı için G tipi iş makinesi ehliyeti gerekiyor ancak her G ehliyeti kabul edilmiyor. Sadece paletli iş makineleri için geçerli olan G tipi ehliyete sahip olmak gerekiyor. Örneğin excavator ya da buldozer gibi. Eğer forklift gibi paletli olmayan iş makineleri için geçerli G sınıfı ehliyet varsa olmaz.

Ardından Personel Temin Sistemi Bilgi Sistemi üzerinden bilgilerini doldururken ehliyet seçeneği bölümünde G sınıfı ehliyetini eklemen gerekiyor fakat tek başına G sınıfı ehliyet de yeterli değil. Subay, astsubay ya da uzman çavuş için açılan ilanlara başvurdun, kabul edildin, yazılı, sözlü ve fiziki sınavları ve mülakatları geçtin. Personel Temin sistemine girdiğin bilgiler dikkate alınarak ve o an için geçerli TSK´nın personel ihtiyaç durumuna göre tankçı sınıfına veriliyorsun.

Eğitim birliğinde ek olarak tank ve zırhlı araç eğitimi alıyorsun ve TSK tarafından sana sadece birliğindeyken geçerli özel bir ehliyet daha çıkarıyorlar. Zırhlı araç ya da tank kullanacağın zamanlar yanında hem G sınıfı ehliyetin, hem de TSK´dan aldığın askeri ehliyetini yanında bulundurman gerekiyor. Emekli olduysan, istifa ettiysen, atıldıysan ya da başka bir sebeple askerlik ile ilişiğin kesildiyse zırhlı araç ehliyetin de geçerliliğini kaybediyor. G sınıfı ehliyet zaten sivil olduğu için o geçerliliğini koruyor.

@detista Nişancı, Yükleyici, Tank Komutanı mevkileri için de mi G sınıfı ehliyet gerekmekte?

Son düzenleyen: Moderatör:
Sülüs geldiğinde üzerinde yazar en azından bende öyleydi askeriye kendi seçiyor.
Hava ulaştırma er oto bölüğüne seçildim ben.
Meslek olarak soruyordum, zorunlu askerlik değil.
Okullardan mı bahsediyorsun yoksa zorunlu askerlikten mi? Zorunlu askerlik ise maalesef bu tamamen tabur komutanına/atandığın yere bağlı.
Garson bir eleman ordu evi için 50 cümle söyledi bilerek almayıp istihkama verdiler amelelik yapsın diye. Askerde öyle bir şey yok gelip karpuz gibi seçerler giderler. Sen ben tank üreticisiyim desen de adam inadına almaz seni :)

@detista Nişancı, Yükleyici, Tank Komutanı mevkileri için de mi G sınıfı ehliyet gerekmekte?
Onu sen seçemiyorsun. Tank sınıfına girdiğinde nasıl ve nerede çalışacağını komutanlık belirliyor. Tank sınıfına girebilmek içinse G sınıfı ehliyet gerekiyor. O da Personel Temin Sistemi üzerindeki ehliyet bölümüne kayıt ettirilmeli. Yoksa tank sınıfına seçilme ihtimalin çok düşüyor.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı