Tanri, Allah veya Yaratici Hakkinda

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Hatta buradaki ateistleri de hava atmak için falan buralara yazıyor diye düşünen varsa burayı terkedebilirse sevinirim. Sizleri bilgilendirmek ve dinin zincirlerinden kurtarmak için yazan arkadaşlara da 2 araştırma bile yapmadan bildiğiniz bilgiler kesinmiş gibi yazıp hakaret etmeniz de hoş olmuyor.

bunu bir sınav gibi düşün öğretmen sana her şeyi anlatır ama sınav günü tek başınasındır, bizlerede dinimizin kitabı indirilmiş ve ergenliğe kadar çalışma vakti verilmiş ondan sonraki hayatımızda ise tek başımızayız ya allah'a ibadet eder cennet'e, ya nankörlük eder cehennem'e gideriz o kadar düz mantık

Öyle değil. Dinleri Peygamberler değil; onlara elçilik yapanlar bu şekle sokmuş genel olarak. Ben hiçbir Peygamberin dini fanatizm yaptığını okumadım. Bunu yapanlar genelde müritler.
İslam uğradığı hiçbir yerde kan dökmeden kendi dinini yayamamıştır. Kuran'in kendisinde bile 150 defadan fazla öldürme geçiyor. Peygamber dediğinde o dönemdeki insanlara önderlik eden kişilerdi. Peygamberlerde dini çıkarı için kullanmıştır. Peygamberlik de bir Ortadoğu adetidir.

Militanlar her zaman liderden daha vahşidirler. Çünkü daha cahildirler.

Gözlerim kanamasa ''Felsefe'' bölümü baya eğlenceliymiş aslında. Tanrıyla ne alakası var bilmiyorum. Ben de en güzel boş ''Konu Dışı''nda yapılır sanıyordum.

Kusura bakmayın fakat yorumunuz kesinlikle objektif değil ve ön yargılı, müslüman olduğunuz ve diğer dinlere veya dinsizliğe hiç taviz vermediğiniz fazlasıyla bariz.

Eğer bu dünyada bir gerçek varsa, ve onu bulmak istiyorsanız genelleme yapmamak zorundasınız. Ama siz sanırsam gerçeği zaten bulduğunuzu düşünüyorsunuz ve bunun için genelleme yapmak sizi üzmüyor. Fakat hayat tesadüflerle dolu, ne zaman ne olacağını asla bilemezsiniz.

Gelelim yorumunuza, açıkçası son zamanlarda İslam'ı sorgulamaya başlamakla beraber, aklımdaki bazı soruların cevabını verememeye başladım, sadece ben değil; çevremdekiler de ve o dine inananlar da cevap veremiyor ve hatta siz de veremezsiniz. Bu da beni deizme, ve hatta sonraları belki de ateizme itebilecek kıvamda. Yani alışkanlıklarımı, dünyevi zevklerimi ve kötü çevremi bırakmamak için dinden uzaklaşmak aklıma asla gelmemişti. Belki de insanlar ömrü boyunca inanacakları şeyi baştan sona korkusuzca sorgulayınca sonuç bu oluyor? Ve günün sonunda da, çevremdeki insanlar benle inancım hakkında tartışmak isterse, onlara asla "ben bir özgür ve çağdaş ateistim" diyerek kendimi üste çıkaracak yorumlarda bulunmam. Böyle düşünmenizin nedeni bence sizin dininize inanmayanları tamamen başka bir kefeye koymanız, bence böyle yapmayın, mutsuz olursunuz.

Son düzenleme:
Ahlak anlayışını din üzerinden var etmek çok sağlıksız bir seçim.

Bunun en güzel ve canlı örneği zaten 17 yıldır gözümüzün önünde. Kadın cinayetleri, tecavüzler, hırsızlıklar, ayakkabı kutuları...

//Ben şu anda yaratıcının gönderdiği iddia edilen kitabı okuyorum ve okudukça da "bu kitabı yaratıcı göndermiş olamaz" düşüncem pekişiyor. İşi gücü bırakmış kadınlarla uğraşıyor ve sürekli erkeklere vaatlerde bulunuyor. Siz de okuyun, şiddetle tavsiye ederim

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…