Tanrı nasıl oldu?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Ulusal bir kanıtlanma baskısı ne işimize yarar ki doğal fikirler daha bile işimize yarar sonuçta bunu okeyleyen kişiler ilah değil bir şey değil insanlar onlarda bizimle tartışmaları lazım ki ispatlasınlar deneyler ile bir şeyler ortaya koyabilirler ama bizde bazılarınız geyik yaparak kaçacağı şeyler diyoruz o zaman hiçbir zaman bir gerçeklik ispatlanamaz.
Ulusal Kanıtlanmış bir makaleye mi inanırsın yoksa ne olduğu belirsiz bir kağıt sayfasına mı? Cevap belli öyle değil mi? Ulusal makaleler ulusal çapta kanıtlanmış, araştırılmış makalelerdir. "Evren Nasıl Oluştu" adlı konuda bir mesaj yazmıştım. Big Bang'in gerçek olup olmadığını buradan anlayabilirsiniz:
1640375515817.png
 
İnsanların arasında yaptığı felsefe bilim değildir, teoridir. Lütfen bu kadar cahil olmayın. :)

Bilimle açıklanıyorsa muhtemelen internetten gördünüz. Gördüyseniz hatırlıyorsunuzdur böyle bir şey iddia ediyor iseniz. Gördüğünüz kaynağı atın. Yoksa körü körüne bilimle her şey çözülür mü diyeceksiniz hala?
Evrim Ağacı isimli bir platform var eğer becerebilirseniz bir bakın derim.
 
İnanmak ve bilmek arasındaki fark, biri görüş alanımızın içinde, diğeri görüş ve algı alanımızın dışında. O halde sadece inanabiliriz ama neye inanacağımızı bilemeyiz. Bu durumda insanın bir yol gösterene ihtiyacı var ve o da Kur'an. Yine bazı şeyleri anlayabilmemiz için önce algılayabilmemiz gerekir. Konu algımızın dışına çıkınca anlayabilmemiz imkansız. Bu konu da öyle.
 
İlk canlıyı, canlıların atalarını, canlıların özelliklerini, Büyük Patlamayı, yer çekimini... Daha sayayım mı?
Bilime düşman olmayı bırakın. Bilim Tanrıyı yok etmeyi istemez, insanlığı geliştirmek ister.

Çoğu dinde zaten Tanrının başlangıcı ve sonu olmadığı belirtilir. Tanrının nasıl olduğunu, var olup olmadığını insan aklı idrak edemez. Bilimin belki çözümleyemeyeceği veya uğraşmayacağı tek sorun budur.

Teorinin anlamını öğrenip ondan sonra okur musunuz?
Eki Görüntüle 1250713

5-10 dakika da 3 makaleyi de okuyabildiğinize göre dünya okuma hızı rekorunu kırmışsınız demektir.
Kalıplaşmış cümleler çok sık kullanılıyor.
 
Evet felsefe bilim değildir. Felsefe bilimlerin atasıdır. Yeryüzündeki tüm Bilimler Felsefeden doğmuştur.
Simya olmasın o? Aslında simya da bir felsefe dalıdır fakat hiç bir zaman ölümsüzlüğü, nasıl birden bire ortaya çıktığımızı kanıtlayamamışlardır.
 
Verimli okumayı öğrenir iseniz siz de benim gibi hızlı okuyabilirsiniz. Ayrıca teori vardır, bilimsel teori vardır. İnsanların arasında felsefe yapması bilimsel değildir, matematiksel değildir, inandırıcı değildir.
Biz şu an sizinle Bilimsel konular hakkında konuşuyoruz. Bilimsel teori terimini kullanmak daha iyi olur. Bilimsel bir konuşma da gidip TDK'nın "Teori" kelimesini kullanmazsınız öyle değil mi? Bu yanlış olur. Ayrıca verimli okumayı iyi biliyorum. Ancak 5-10 dakika da 3 makaleyi okuyup "Kaynakça"ya bile bakamazsınız. Beni salak yerine koymayın.
 
İnsanın içindeki korku ve çaresizlik hissi tanrıları ortaya çıkardı.
 
Evet şeriatı destekleyen kardeşim de sorgulamaya başlamış. Hoş geldin aramıza. :Kappa:
 
Bilim dediğin sadece evrendeki olayları görüp formülleştirerek araç ve gereç yapmasıdır. Natüralizm bilimi hapsetmeye çalışıyor. Sorun şu olayları görüp o nedeni sadece maddeci bir anlayışla açıklaması imkansızdır.
Yukarıda belirttim zaten. "Bilim Tanrının varlığını kanıtlamaya ve yok etmeye çalışmaz" diye. Bilimin Tanrıyla işi olmaz zaten.
 
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Yeni konular

Geri
Yukarı