Benim şahsi görüşüm direkt tanrı kavramını tartışmak saçma zira tanrı kavramı insan aklının kendince yarattığı metafiziksel bir şey. Başka herhangi bir şey yaratıp onun da varlığını tartışabilirdik ama tanrı kavramı bir kült olduğu için diğerleri gibi çok saçma gelmez tabii. Örneğin uçan spagetti canavarı.
Ateistlerin ve deistlerin arasındaki en önemli fark bence şu: Deistler evrenin başlangıcı olan bigbang'in başlaması için bir şey, bir impuls, bir başlangıç olması lazım bunun için de tanrının olması gerektiğini söylüyor ve arkasını araştırmadan bırakıyor. En azından benim gibi olan ateistler ise böyle bir tanrı varsa bile evrenin başlangıcı olan bigbangin nasıl olduğunu tanrı yaptı diyerek açıkladın, peki o tanrıyı kim yaptı diyerek onun da arkasını sorgular.
İbrahim'i dinlere hiç girmiyorum çünkü tamamen saçmasapan şeyler bana göre. Sadece evrimle ortada durabilen bir din kalmıyor. Ha keşke gerçek olsaydı ama ne yazık ki değil bana göre, bazen keşke fazla bilgilenmeyip cahil kalsaydım diyorum zira bana göre sorgulamadan inandığım zamanlar daha mutluydum. Mutluluk aptallara mahsustur. Bu dünyada yaşama amacımız temel olarak mutlu olma üzerine kurgulu olduğundan dolayı aptal olmanın o kadar da kötü olduğunu düşünmüyorum, aksine aptal olmak isterdim.