Tanrı nasıl oldu?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Ya dostum düşünsene herkes mutlu olursa yaşama amacımız kalmaz robotlardan bile daha stabile bağlarız ki zaten örnek vereyim villada oturan bir adam vardır ve şirkette çalışır ama bir de onun evi için odun kesip fabrikaya götüren adam bir olamaz ve mutsuzluk her türlü baş kaldırır kötü bir hayat yaşayan her zaman olmalı ama zaten tek hayatı o olmacayağı için buna da katlanması lazım aslında ama siz nedense beni göme göme konuşup adaletsizliği savunduğumu düşünüyorsun? Sistem adaletsiz olmadan ayakta duramaz temel yapı birimleri bunlardır zaten.
Adaletsizliği savunduğunu ilan ediyorsun. Kimse kusura bakmasın yaratıcı dediğiniz şeyin keyfine göre bir düzen işleyemez. ''yaratıcıyı'' alet edip şükretmeyi öğütlemeyi çok iyi bilirsiniz ama sorgulamaya gelince devreler yanıyor sizlerde.

Adaletsizliği savunduğunu ilan ediyorsun. Kimse kusura bakmasın yaratıcı dediğiniz şeyin keyfine göre bir düzen işleyemez. ''yaratıcıyı'' alet edip şükretmeyi öğütlemeyi çok iyi bilirsiniz ama sorgulamaya gelince devreler yanıyor sizlerde.
Bu dünya cennet mi? Yani burası sorunsuz olacağını kim söyledi?

Bal gibi yaratıcının keyfine göre işleyecek dünya. İtirazın var mı?

Yaratıcı seni koymuş dünyaya, yaratacağını yaratmış. Adaleti sen sağlayacaksın demiş, sağlamayı becerememişsin. Kendi beceremediğini bir de yaratıcıya atıyor :D.

Acaba küçük bir evde kalan fakirle, villada kalan zengin arasındaki adaletsizliği gerçekleştiren Tanrı mı, insan mı?

Siz bilimi yaratıcının bir alternatifi olarak kullanmaya çalışıyorsunuz. Çünkü bir nesnenin düşmesi nedeni yerçekimine verirseniz yaratıcının bir alternatifi daha olur.
Ben herhangi bir şekilde yaratıcıyı reddetmiyorum zaten. Forumda beni az çok tanıyan varsa bilir. Mesela @381258 vesaire benim Evrimci Müslüman olduğumu biliyordur. Benim size demek istediğim şey araştırın. Bakın yukarıda 5'e yakın makale attım ama arkadaş onları okumamış bile. Ulusal makaleleri bile geri çevirecekseniz bu kategorinin anlamı ne? Biz niye tartışıyoruz o zaman? Siz benim attıklarımı okumayacaksanız niye kendimizi yoruyoruz?
Müslüman olduğumu belirtmemin nedeni sırf böyle konuşuyorum diye beni Ateist sanıp ön yargılı davranan arkadaşlar var.

Aşağılayarak kendi fikrini üste mi çıkarmaya çalışıyorsun? Doğru düzgün tartışmayı bir türlü öğrenemediniz.
Aşağılamadım hakikati söyledim fakat ne kadar gülünç durumda olduğunuzu fark ettiğinden aşağılanmak olarak algıladın galiba :) Basmakalıp argüman üretmeyi bırakırsanız ''doğru düzgün'2 tartışırız.

Adaletsizliği savunduğunu ilan ediyorsun. Kimse kusura bakmasın yaratıcı dediğiniz şeyin keyfine göre bir düzen işleyemez. "yaratıcıyı" alet edip şükretmeyi öğütlemeyi çok iyi bilirsiniz ama sorgulamaya gelince devreler yanıyor sizlerde.

Kim demiş öğüt verip şükür ettiğimi ve çoğu kişinin sandığı üzere şükür çok gereksiz kullanılıyor bu arada. Tanrının keyfi filan olmaz gerek de duymaz bir kere sende olan özellikler ile onu yargılaman kadar saçma bir fikrin ile önüme gelip konuşuyorsun.

Kaynakçaya baktığımı söylemedim. Sadece verimli okumayı iyi biliyorum. Gereksiz yerleri anlayıp üstünden göz geçirerek gerekli mi yoksa düşündüğüm gibi gereksiz mi diye anlayabiliyorum.
Attığım makale de ne gibi yazılar gereksizdi mesela? Belirtirseniz sevinirim. Mesela SS alıp gereksiz yerlerin üstünü çizip atabilirsiniz.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı