İşte buna kaza derim hocam. Göçük oluştu.Olmayan bir şey nasıl sadist olabilir sence kral?
Şu anda herkes zaten oyuncak hocam, sen kendini kader olarak nitelendirdiğin kendi çizdiğin yolda ilerlerken bile o yol başkasının kontrolünde ve önceden belirlenmiş, senin yapacağın şey biliniyorken senin bilmemen kader olarak nitelendirilebilir mi? Mesela sana araba çarpacağı kaderinde yazılı iken inandığın Allah'ın hiçbir şey yapmaması normal mi?Zaten düzende Allah bizi yönlendirseydi daha saçma olmazmıydı o zaman daha çok oyuncak olmazmıydık. Bence düzenin en iyi halindeyiz düzen kusursuz işlemekte(Türkiye simülasyonu hariç.)
Olmayan bir şey nasıl sadist olabilir sence kral?
İşin güzel yanı da bu değil mi?Asla bir tanrının var olup olmadığı bilinemeyecekasla.
Asla bir tanrının var olup olmadığı bilinemeyecekasla.
İşte buna kaza derim hocam. Göçük oluştu.
Şu anda herkes zaten oyuncak hocam, sen kendini kader olarak nitelendirdiğin kendi çizdiğin yolda ilerlerken bile o yol başkasının kontrolünde ve önceden belirlenmiş, senin yapacağın şey biliniyorken senin bilmemen kader olarak nitelendirilebilir mi? Mesela sana araba çarpacağı kaderinde yazılı iken inandığın Allah'ın hiçbir şey yapmaması normal mi?
doğru o kişi veya her ne dersen kaderini bilir ama belirlemez fark burada.İşte buna kaza derim hocam. Göçük oluştu.
Şu anda herkes zaten oyuncak hocam, sen kendini kader olarak nitelendirdiğin kendi çizdiğin yolda ilerlerken bile o yol başkasının kontrolünde ve önceden belirlenmiş, senin yapacağın şey biliniyorken senin bilmemen kader olarak nitelendirilebilir mi? Mesela sana araba çarpacağı kaderinde yazılı iken inandığın Allah'ın hiçbir şey yapmaması normal mi?
El kaldırıyorum ben:Ve şunu diyeceğim, inanan kendine inanmayan kendinedir. Buradaki inkar edenlerin kaçı gerçekten kutsal kitapları inceledi ve o sonuca ulaşıp o kararı verdi? Çoğu buradaki yazıdan görüyor ve "havalı ha" diyerek bunları yazıyor. Sözüm meclisten dışarı bu arada. Bu fikirlerinizi başkalarına satmanıza gerek yok, herkes istediğine inanır.
El kaldırıyorum ben:
Ben okudum ve hatta şu an not alarak okuyorum. Mesela kur'an-ı Kerim'in kendisiyle, bilimle çeliştiği yerler var. Alimler ya da "okudum" diyenler ya atıp tutuyorlar ya da işlerine gelmiyor herhalde. Bu durumu gerçekten anlamadım. Sana sormak istiyorum bunu.
Bakara, kur'an-ı Kerim'in en uzun suresi. %60-%70'i beni kötülüyor. İnanmadığım için ne şeytana uymadığım kalmış, ne kafirliğim kalmış. Neden karşı tarafı yeriyorsun? İnanmaz ise, inanmaz. Mesela yine dinin insanları özgür bırakıp, insanlara müdahale etmediği yanılgısı. Kur'an-ı kerim söylüyor bunu. Ben uydurmuyorum. Açıp bakabilirsiniz. Yukarıda bahsettiğin gibi. Herkesin dini kendine ama nedense inançlı kimseler bize karşı aşırı agresifler.
Orası öyle ama sanki inançlı kimseler okuyarak inanıyor. Sence yüzde kaçlık dilimi Kur'an-ı Kerimi okumuştur? Genel olarak aileden gelme alışkanlıklar, öğretilerdir. Ya da sence okumuş olsalar mezhepler veyahut cemaat gibi topluluklar oluşur muydu? Dini lider seçerler miydi? Üstünlüğü ne o zatların diğer Müslüman arkadaşlardan? Böyle olacağına okumayıp dinen cahil kalsınlar. Ateist, deist olsunlar. Yoksa hem kendilerine hem de oldukları topluluğa büyük zarar veriyorlar.Kitaplar ve bilim diye de değiştirebilirsin. Benim kastettiğim o değildi, şu ateistlik kavramının çoğu çocuk tarafından bilgisizce kullanılması idi.
İstediği kadar söylesin, yazsın. Diğer ayetler bunu boşa düşürüyor. Kamer'de Mucize istemişler, Hz. Muhammed, ayı ikiye bölmüş. (Yine de inanmamışlar. Sanırım gerçekten şeytan kör etmiş onları.) Bu insan nefsine direkt olarak müdahaledir. Bilim tarafına girmiyorum bile.Fakat "insan sûresi(76) 3. ayet"'i okumanı öneririm. Özgür bıraktığı konusu geçiyor.