Tanrının ihtiyacı

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Evet iradeleri yoktur ama fikir yürütebilirler ayrıca insanların dünyada bozgunculuk çıkardığına dair nesnel bir bilgi bulunmamakta bu da demek oluyor ki tahmin etmişler ayrıca tahminde bulunamazlar diye bir ayet veya hadis yok yanlış değilsem?

Rez alın yazacağım üniversiteden sonra.
Hocam bir mutfak robotunun iradesi var mıdır? Siz tuşuna basarsınız ve o içindeki eti parçalamaya başlar. Meleğe de emri verirsin yapmaya başlar. Sorgulama yetkisi ve sorgulayacak bir iradeleri yoktur(İslam'a göre. Eğer iradesi vardır derseniz de Gökten Düşen Melekler" olayını kabul ediyorsunuz demektir. Bu da sizi daha büyük bir ikileme sokar.

İnsanoğlu aciz değildir hadi aciz diyelim uzaylılara ne demeli onları da Allah yarattı?

Sen çok zengin olsaydın ve her şeye istediğin an sahip olabilseydin, bütün gün boş yatarak mı ömrünü tüketirdin? O halde zengin olmanın bir anlamı kalmazdı. Bu fakirken de yapılabilir. Fakirliğin kökeni zaten tembellikmiş. (Bir Fransız Filozof öyle demiş.)

Yaratan, yaratır, yok eder. Yaratmaz, var olmayız. Sana bana hesap vermeye de gerek duymaz.

Ama benim iradem varsa ve beni yaratmışsa, ben onun iyi veya kötü olup olmayacağına karar verebilirim ve benim düşüncelerim sayesinde "O", iyi veya kötü olur.

Hocam öncelikle gökten düşen melek olayının ne olduğunu bilmiyorum fakat kuran-ı kerim de sorgulayacak iradeleri olmasaydı Allah onları bu konuyu sorgulamalarına izin vermezdi demek ki bir yere kadar iradeleri var.

Hocam öncelikle gökten düşen melek olayının ne olduğunu bilmiyorum fakat kuran-ı kerim de sorgulayacak iradeleri olmasaydı Allah onları bu konuyu sorgulamalarına izin vermezdi demek ki bir yere kadar iradeleri var.
Dediğiniz şey şunun gibi, elinizde bir tükenmez kalem var, meleklere gösteriyorum, melekler de sadece kalemin kapağını görüyor. Görüyorsan hepsini görürsün ya da hiçbirini göremezsin, çünkü hepsi aynı maddeden üretilmiş, aynı ortamda ve değişen bir koşul yok, aynı göz, aynı açı, ben görüyorsam melek de görür demek bu. Umarım anlatabilmişimdir.

Ama benim iradem varsa ve beni yaratmışsa, ben onun iyi veya kötü olup olmayacağına karar verebilirim ve benim düşüncelerim sayesinde "O", iyi veya kötü olur.

Hocam siz deistsiniz çok belli iyi olup kötü olamayacağına sadece sen değil o dine inanan belli kişiler tarafından cevaplanır hocam sözler köşkünü izlemenizi şiddetle tavsiye ederim orada agnostik olsun deist olsun Hristiyan olsun herkese bir Müslüman genç tarafından cevapları veriliyor

Neden objektif bakamadığınızı şimdi anlıyorum. Bu arada, " iyi olup kötü olamayacağına sadece sen değil o dine inanan belli kişiler tarafından cevaplanır" demişsiniz, zaten o dine inanan kişiler iyi olduğunu söyleyecek, objektif başka insanlar da objektif baktıkları yere göre iyi veya kötü olduğu kanısına varacaklar.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…