Tanrıyı Tanıma Problemi

Ben gözlerim kapalı kalacak mı diyormuşum?😂 Önceden bende müslümandım dinini senden daha iyi biliyorum merak etme. Bütün gerçekleri bi müslümanlar görüyor ama diğer herkesin gözü kapalı.

Siz diyorsunuz ki, Gözlerim kapalı kalacaktır = Peygambere inanmıyorum demek istiyorsunuz. (demek istedim)

Birde şu örnekler üzerinde biraz düşünseniz, sadece bir cümleye takılıp bir cümleye cevap veriyorsunuz. Sonra bilgisiz düşüncesiz biz oluyoruz.

Önceden müslüman olmanız doğru düşündüğünüz manası taşımaz. Doğru düşünseydiniz. Müslüman kalırdınız zaten. Demek ki bazı şeyleri idrak edememişsiniz.

Nasıl bir kanıt istiyorsun?

Mesela insanlar birbirini öldürürken, eziyet ederken ses çıkarmayan bir tanrının kanıtı mı?

Tüm kainatı yaratıp, dur birde erkekler kaç kadınla evlenebilir onu söyleyeyim diyen tanrının mı?

İnanmazsan sana eziyet ederim diyen ama inanma özgürlüğü sunan mantıksız bir tanrının kanıtı mı?

Evreni yarattığını iddia eden bir kitap gönderip, içerisinde hiç teknik detay vermeyip, hatalarla dolu bir kitap gönderen tanrının mı kanıtını istiyorsun?

Sen nasıl kanıt istediğini söyle, ona göre örneklendiririm. 😘
Boş boş cevaplar veriyorsun ben sana öyle şeyler sormadım, tanrının yokluğunu kanıtla dedim.

Boş boş cevaplar veriyorsun ben sana öyle şeyler sormadım, tanrının yokluğunu kanıtla dedim.
Kanıtladım işte madem var neden bunların olmasına müsade ediyor? Hani adelet? Geç gelen adalet adalet midir?

Pardon doğru ya biz sınavdaydık. Şeytanla tanrı kendi arasında anlaşamıyo biz sınava gönderiliyoruz. 🤣

"Tanrı" kavramını duyu organlarımız ile algılamayı düşünmek, bir noktada çok basite indirgemek gibi bir şeydir. Zira tanrı denen varlık hayal dahi edilemeyecek büyüklükte bir evrenin yaratıcısıdır. Evrenin bile henüz tamamını görüp algılayamazken, onun yaratıcısını görmeyi, algılamayı beklemek absürt bir düşüncedir. Bu bir Tardigrada'ın bir insanı görüp onu insan olarak algılayabileceğini düşünmeye benzer.

Bu düşünce aynı zamanda bir paradoksa da yol açar. Evrenin yaratıcısı muhtemelen sonsuz olarak tabir edilen bir güçtedir. Bu güçteki bir varlık, kendisini biz insanların algılayabileceği bir güce indirgeyerek gösterip, tanrılığını kanıtlayamaz mı? Bunu yapamıyorsa sonsuz güçte olduğundan bahsetmek garip olur. Yaparsa bizim inanıp inanmayacağımız meçhul olur. Ne yaparsa inandırır, ne yaparsa inandıramaz?

Tanrı, eğer dünyadaki bütün insanları kendisinin varlığına inandırırsa, bu durumun akabinde nasıl bir süreç gerçekleşir? Herkes bir anda iyilik timsaline mi dönüşür? Yoksa küresel çapta isyanlar mı başlar?

Kısacası tanrının varlığı bir dert, yokluğu bir derttir. Mevcut konumunda, yani bilinemez olarak kalması en mantıklısı gibi görünüyor.

Monoteist inanışlarda tanrı yaratıcı ve her şeye kudret olarak geçebilir ancak monoteist inanışlar gerçek mi bilemeyeceğimiz için dediğiniz biraz saçma hocam. Tanrı kelimesi hep aynı niteliğe sahip olmadığı için zaten bu Paradox ortaya çıkıyor. Tanrı her şeye kudret ise bize direkt varlığını hissettirebilir veya zihnimize varlığını koyabilir. Derseniz bu zorlama tanrı kendimiz inanalım istiyor eğer tanrı bahsettiğiniz gibi her şeye gücü yetiyor ise irademiz çerçevesinde yapacaklarımızıda mantıken bilir ve özgür irademiz olmadığı için böyle bir şey yapmaya ihtiyaç duymaz.

Yokluk bilinmezliktir ve ispatlanamaz.
Siz diyorsunuz ki, Gözlerim kapalı kalacaktır = Peygambere inanmıyorum demek istiyorsunuz. (demek istedim)

Birde şu örnekler üzerinde biraz düşünseniz, sadece bir cümleye takılıp bir cümleye cevap veriyorsunuz. Sonra bilgisiz düşüncesiz biz oluyoruz.

Önceden müslüman olmanız doğru düşündüğünüz manası taşımaz. Doğru düşünseydiniz. Müslüman kalırdınız zaten. Demek ki bazı şeyleri idrak edememişsiniz.
Tamamdır sadece senin fikirlerin doğru.👍Sana laf anlatmakla vaktimi boşa harcayamam.

Evet ben acizim. Yemek yemeden su içmeden yaşayamam. Tuvaletim geldiğinde tuvalete giderim. Hiçbir şeyi yoktan var edemem. Ömrümün bir sonu var. Öleceğim.

Tanrı varsa da yoksa da yemek yemezsen ölürsün veya su içersin tuvalete gider boşaltım yaparsın bunları yaptıran sana göre tanrı bana göre insanın evrimleşerek kazandığı beceriler.
Bunda tanrılık bir şey yok ama sen suyu tanrı yarattı dersen bende uzaydan geldi derim.

Yokluk bilinmezliktir ve ispatlanamaz.

Tek gerçek varlık Allah'tır. Bizler birer gölge varlığız. Biraz maddeyi araştırsanız bazı bilgilerle karşılaşabilirsiniz. Gerçekliğinden emin olamadığınız, sadece bir yanılsamasını gördüğünüz, duyu organlarınıza hapsedilmiş maddeyi gerçek mi sanıyorsunuz?

Tamamdır sadece senin fikirlerin doğru.👍Sana laf anlatmakla vaktimi boşa harcayamam.

Dediğim gibi yazılarım ortadadır. Gayet mantıklı düşündürücü cevaplar verdiğimi düşünüyorum. Ciddiye alıp almamak size kalmış.

Tanrı varsa da yoksa da yemek yemezsen ölürsün veya su içersin tuvalete gider boşaltım yaparsın bunları yaptıran sana göre tanrı bana göre insanın evrimleşerek kazandığı beceriler.
Bunda tanrılık bir şey yok ama sen suyu tanrı yarattı dersen bende uzaydan geldi derim.

Bende uzaya nereden geldi derim !!!

Uzay nasıl oldu derim !!!

Technopat Haberler

Geri
Yukarı