Tarihe nereden başlamalıyım?

Tarih ders videolarına bak. Bulabildiğin hocaları aç. Hoşuna gitmeyeni izleme zaten hemen kapat. Bu olabilir dediğin hocaların bir iki videosunu izle. Birine karar verip onu izle. Ondan sonra hocaya sosyal medyadan yazıp (muhtemelen yazan olmuştur, hoca cevap da vermiştir) kitap önerisi iste. Hocayı sevdiğine göre önerdiği kitapları da seversin.
Tarih bir bütündür, Osmanlı öncesini bilmeden Osmanlı öğrenilmez.
1. dünya savaşı çok heyecanlı geliyor mesela. Ayrıyeten biraz heyecanlı olaylar da çok güzel. Mesela Ankara Meydan Muharebesi gibi olaylar beni Orta Çağ'a tarihine daha da bağlıyor.
Ayrıyeten Modern tarih de ilgimi çekmiyor değil :)



Hocam her konudan bilgim olsun istiyorum. Şu anlık Osmanlı Tarihine yoğunlaşıcam.
Matematik çalışmaya mesela üslü sayılardan niye başlanmıyorsa tarih öğrenmeye de Osmanlıdan o yüzden başlanmaz. Ana hatlarıyla bile olsa Osmanlı öncesini öğrenmen gerek. Sonra istersen ciltlerce kitap oku Osmanlı hakkında. Sana tavsiyem kurum, KPSS, LYS gibi sınavlara yönelik tarih videolarını izle. Öğretmenlerin bir iki dersini izle. Sevdiğin hocayla devam et. Öğretmen muhtemelen kitap da önerecektir. Hocayı sevdiğine göre önerdiği kitapları da seversin.
 

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı