Tarihte LGBT yüzünden ortaya çıkan hastalıklar var mıydı?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
LGBT yüzünden çıkan hastalık yok ama bir dönem eş cinsel ünlülerin falan hiv virüsünden ölmesi böyle bir algı yarattı. Belki o yüzden aklınızda öyle kalmış olabilir.

AIDS bu hastalık LGBT den dolayı çıkan bir hastalıktır.
AIDS 20. yüzyılda maymunlardan insanlara geçen bir hastalıktır ve o zamandan bu zamana kadar milyonlarca can almıştır. AIDS hetero/homoseksüel fark etmeksizin bulaşmaktadır. 20. yüzyılda eşcinsellik kabul edilen bir şey değildi tüm dünyada. 2. dünya savaşında İngiltere tarafından yasaklanmıştır ve yıllarca sürmüştür bu yasak. Kısacası AIDS bir insandan çıkan hastalık değildir, maymundan insana geçmiştir. Yalan bilgi yaymayın!

@Eren AK yalan bilgiyse moderatör gereğini yapar. Aids hastalığını çoğu doktor dediğim gibi anlatıyor ve
internette de bununla ilgili yazılar var.

@Eren AK yalan bilgiyse moderatör gereğini yapar. Aids hastalığını çoğu doktor dediğim gibi anlatıyor ve
internette de bununla ilgili yazılar var.
Beyefendi veya hanımefendi, ben burada AIDS hastalığının çıkışından bahsediyorum. Bakın "AIDS hastalığının ortaya çıkışından" bahsediyorum. AIDS'liler özellikle LGBT bireyleridir veya değildir demiyorum. Sizin dediğinize göre AIDS LGBT'li bireyler yüzünden çıkmıştır. Ancak araştırmalar gösteriyor ki AIDS maymundan insana geçmiştir!

Ayrıca T.C. Sağlık Bakanlığının verileri şunları söylüyor.
"T.C. Sağlık Bakanlığı'nın kişilerin beyanına dayalı hazırladığı veriler ışığında Türkiye'de en sık görülen olası HIV bulaşı şekli korunmasız cinsel ilişkidir. Buna göre tanı alan kişilerin %31,61'i heteroseksüel, %14,46'sı ise homoseksüel/biseksüel cinsel ilişki yoluyla HIV ile enfekte olmuştur."

Yani AIDS en çok heteroseksüellerde görülmektedir. Genel dünyaya baktığımızda da bunu görüyoruz. Yalan bilgi olduğu ortada. Hiç bir veriyle hiç bir kaynakla konuşmuyorsunuz. Oradan buradan duyduğunuz lafları atıyorsunuz buraya. Burası mahalle değil. 😉

AIDS tarzı STD'lerin (Zührevi hastalıkların) bir dönem (1970-80'lerde) eşcinsel erkekler arasında yaygın olduğu bir gerçek ancak bu onlardan çıktığını göstermiyor. Aslına bakacak olursanız, ilk HIV/AIDS vakası 1959'da Orta Afrika'da görüldü. Bir şempanzeden bulaştı. Afrika'da "bushmeat" olarak adlandırılan, insan tüketimine uygun olmayan hayvanların (bkz. Şempanzeler) tüketimi çok yaygın. Bu virüs ilk etapta cinsel bir etkileşimle değil, etteki kan yoluyla bulaştı.

Artık insanlar bilinçlendi. Güvenli seks artık daha yaygın. 21 yaşında AIDS pozitif çıkan birinin ortalama yaşam süresi 56 yıl. Virüssüz yaşıtlarından 9 yıl daha az.

@521071

"Bulaşma yoluna göre dağılımına bakıldığında, vakaların % 49, 6’ının cinsel yolla bulaşmakta olduğu, cinsel yolla bulaştığı bildirilen bu vakaların % 71’inin bulaşma yolunun heteroseksüel cinsel ilişki olduğu görülmektedir."

Neredeyse tüm mesajlara baktım ama göremedim. Genel olarak HIV bulaşının eşcinsel erkekler/translar arasında yaygın olmasının sebebi anal yolla cinsel ilişkidir. Bu, HIV'nin kökeninden de bağımsız. Hetoroseksüel ilişkilerde anal yolla penetrasyon genellikle azdır. Bu nedenle de sadece heteroseksüel olan kişilerde oran daha az oluyor.

Heteroseksüellerde de özellikle erkek farklı partnerlere sahipse HPV taşınıyor. Bu nedenle de tüm kadınların HPV aşısı olması öneriliyor. Çünkü bu virüs rahim kanserlerinin en önemli nedenlerinden.

Genel kanı maymunların temas ettiği yiyeceklerin insanlar tarafından kullanılması veya yukarıda da söylendiği gibi maymun etinin yenmesi nedeniyle insana geçtiği yönünde.

• Beğen
İfadeler: T21
Şu fotoğraftaki haberi gördüm ve aklıma geçmişte de benzer bir şey duyduğum gelmişti.
Bulaşacağı varsa bulaşıyor, kadından-erkeğe erkekten-erkeğe...
LGBT yüzünden çıkan bir hastalık var mıdır? Kesin cevap veremeyiz herhalde ama bulaşma konusunda bir cevap verilebilir.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı