Taşın bilinci var mıdır?

hidrojen1

Femtopat
Daha fazla  
Arkadaş sizle bir konuyu paylaşmak istiyorum, yorumlarınız ve fikirlerinizi paylaşırsanız çok sevinirim.

Spinoza'nın söyle bir sözü var bildiğiniz üzere "Havaya fırlatılan taş yarı yolda bilinç kazansa, kendi iradesiyle yükseldiğini sanır."

Taşın havaya fırlatılmadan önce de bilinci olabilir mi sizce?

Son düzenleyen: Moderatör:
Sözün bilinçle çok alakası yok sadece benzetme yapılmış. Taşın bilinci yok.

Sözde söylenilmek istenen aslında sizi fırlatana bağlısınız kendiniz yükselmiyorsunuz. ''Bilinçli Taş'' tabiri günümüzdeki insanı anlatıyor. Özgür olduğunuzu sanıyorsunuz ama sizin farkında olmadığınız ''Fırlatıcı'' sayesinde hareket ediyorsunuz.

Sözün bilinçle çok alakası yok sadece benzetme yapılmış. Taşın bilinci yok.

Sözde söylenilmek istenen aslında sizi fırlatana bağlısınız kendiniz yükselmiyorsunuz. ''Bilinçli Taş'' tabiri günümüzdeki insanı anlatıyor. Özgür olduğunuzu sanıyorsunuz ama sizin farkında olmadığınız ''Fırlatıcı'' sayesinde hareket ediyorsunuz.
Teşekkür ederim hocam, bunu biraz daha açabilir misiniz..

Şu konu hakkında ne düşünüyorsunuz mesela, fiziğe göre hareketsiz hiçbir şey yok, her şey hareket halindedir bu bilgi ile de bağlantı kurabilir misiniz mesela

Bu konuyla ilgili çok bir şey söyleyemem sonuçta bir benzetme durumu var. Hareket durumu ile ilgili ise hareket ediyorum diye bilincim olacak diye bir şey yok. Durdum diye bilincim olmayacak diye de bir şey yok. Zaten hareket görelidir. İstediğin kadar dur ben hareket ediyorsam senin durman söz konusu değil.

Bu konuyla ilgili çok bir şey söyleyemem sonuçta bir benzetme durumu var. Hareket durumu ile ilgili ise hareket ediyorum diye bilincim olacak diye bir şey yok. Durdum diye bilincim olmayacak diye de bir şey yok. Zaten hareket görelidir. İstediğin kadar dur ben hareket ediyorsam senin durman söz konusu değil.

Teşekkür ederim hocam.

Hocam bana mesaj gönderebilir misiniz?

Son düzenleme:

Technopat Haberler

Geri
Yukarı