Taşınabilir Linux dağıtımı önerisi

28371

Centipat
Merhabalar. Genellikle veri depolamak için kullandığım USB flash belleğimde bir yandan da başka bilgisayarlarda işlerimi halletmek için kullanmak istediğim bir Linux dağıtımına ihtiyacım var. Slax gibi bir olaya sahip olması güzel olurdu. Benim için önerebileceğiniz hafif ve taşınabilir özelliğe sahip Linux dağıtımları nelerdir? Ya da Slax alternatifi?

Merhabalar. Genellikle veri depolamak için kullandığım USB flash belleğimde bir yandan da başka bilgisayarlarda işlerimi halletmek için kullanmak istediğim bir Linux dağıtımına ihtiyacım var. Slax gibi bir olaya sahip olması güzel olurdu. Benim için önerebileceğiniz hafif ve taşınabilir özelliğe sahip Linux dağıtımları nelerdir? Ya da Slax alternatifi?
Puppy olabilir hocam.

Herhangi bir dağıtımı direkt olarak persistence bir şekilde yazdırdıktan sonra çoğu dağıtım kullanılabilir hale geliyor zaten. Ya da direkt olarak da kurabilirsin, normal kurulumu USB bellek üzerine yaparak. Bu arada driverlar sorun çıkaracaktır çünkü her sistemde aynı driverlar yok. Ki özellikle NVIDIA ekran kartlı bilgisayarlarda sorun yaşarsın. Ha belki bütün sürücüleri kurmak sorunu çözer ama bozuk bir şekilde çalışır. Ben hafifliğinden dolayı Arch tabanlı dağıtımları tavsiye ederim, hem çok yer kaplamaz, hem de çok diskinizi kullanmaz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı