Tatile gitmek lüks müdür ihtiyaç mı?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Ekonomik özgürlüğümü kazanmadan önce ya da öğrenciyken günü kurtarmak ve harçlık çıkarmak için çalıştığımız işlerle ben de tatile gitmiyordum. Tatil derken '' güzel paralar'' isteyen yerlerden, lüks oteller ve tatil beldelerinden bahsediyorum. Yoksa İstanbul'da yaşayan biri için her yer halk plajı.

Şu an ekonomik özgürlüğümü kazanmış durumdayım ve kazandığım parayı istediğim doğrultuda harcayacak iradem mevcut. Dolayısıyla 1 yıl boyunca eşek gibi çalışıp 1 yıl içinde sadece 15 gün iznim olduğunda da bu izni bol para ezerek geçirmek bana koymuyor. Bu hayata sadece çalışmak için gelmedik, kazandığımızı harcamıyorsak neden çalışıyoruz biz! Neden para denen kağıt parçası için hayatımızı harcıyoruz?

Bu yıl yıllık izin kullanamadım mesela, pandemi yüzünden yıllık iznim gitti. Ben de daha küçük ölçekli bir tatil planı ayarladım kız arkadaşımla beraber. Ekonomik olarak hiç denecek seviyede etkileyecek beni ama 2-3 gün baş başa eğlenip, kafa dağıtıp, vakit geçirebileceğimiz bir ortam sunacak. Yani yine her şey ''para'' demek değil sonucuna buradan ulaşabiliyoruz.

İhtiyaç mı lüks mü bilmiyorum ama tatil için ultra zengin olmaya gerek olmadığına adım kadar eminim. Beklentilerinizi ne kadar kısarsanız, eğlencelerinizi ve zevklerini ne kadar bütçeniz doğrultusunda tutarsanız o kadar keyifli bir hayat sürersiniz.

Son düzenleme:
Bence ihtiyaç çünkü evde tıkılı kalıp hiçbir yer görmeden evdeyim 16 yıldır. Hiçbir tatile gitmedim şu ana kadar Isparta dışında o da normal normal bir yerdi ve daha deniz görmedim veya plaja gitmedim hayatımda hiç. Gerçi gitmesem bile pek de gitmekte istemiyorum çünkü insanların olmadığı dağlık yerlerde rahatlamayı seviyorum onun dışında plaj falan insanların olduğu yerlere imkansız gitmem.

İhtiyaç ama lüks olduğu gerçeği değişmiyor işte. Plaja ben de gidemem heralde, karı kız vardır, gevşek gevşek elemanlar vardır kesin rahat edemem. Issız yerler de tarzım değil gerçi.

Tatilden kastın Antalya'ya - Bodrum'a gidip otellerde, aquaparklarda, lüks yerlerde ve paralı plajlarda 15-20 gün geçirmekse bence lüks.
Kamyoneti hazırlayıp ana baba sülale ile halk plajına gitmeyi, piknik yapmayı kastediyorsan değil.

Göreceli kavram.

Bana kalırsa, huzur istemek lüks değildir. Sistem, şartlar bu tür şeyleri lüks konuma getirmiştir. Yalnız siz, tatil için en lüks yerleri tercih ediyorsanız, o lükstür.

Bence lükstür. İhtiyaç olduğunu söyleyenlerin lüks bir şey yaptığı gerçeğini değiştirmez.

Ferrari'si olan kafa dağıtmak için Ferrari'sini sürer mesela ama lüks bir şey yaptığını belirtmez. İhtiyaç der.

İhtiyaç olduğunu söyleyenler bütün sene çok çalıştım deyip gidiyor plajda, teknede takılıyor. Sen oraya gidebiliyorsun ama bütün sene çalışıp tatile para ayıramayan hatta borç ödemeye devam eden kişiler de var. O kişinin aklına "ya bu yaz şuraya gideyim yea." Demek gelmez.

Parasız tatil mekanına gitmek için de sonuçta yol masraflarını ödemek zorunda kalıyorsun.

Bence kim ne derse desin her türlü tatil lükstür.

İhtiyaç ben bu sıcakta 1 saat bisiklet sürdükten sonra yağmur bulutuna dönüşüyorum bu yüzden de başka yerlere gitmek eğlenmek bir ihtiyaçtır lüks değildir.

Hocam ihtiyaçtır. Fakat bizim ülkemizde artık lüks gibi bir şey oldu. İnşallah bir gün sizin farklı bir kategoride konu açtığınızı görebiliriz.

Tatil bir ihtiyaçtır. Sistemin bize verdiği yorgunluğun ardından yine sistemin bir nevi "ödül" gibi bizleri tatile git bu da iznin diyerek kazandığın paralarını harcaman için oluşturduğu turizm sektörü buna en net örnektir. Bunun dışında bizim ülkemizde kazanılan para para olmayınca şu an için lükstür ama genel olarak konuşulunca kesinlikle ihtiyaçtır. Turizm bakanının tur agentesinin olması zaten her şeyi açıklıyor.
Milli Eğitim Bakanının özel okulu, Sağlık Bakanının özel hastanesi, Kültür ve Turizm Bakanının Tur şirketi Haşmetlicumhurun ise sadece bir yüzüğü vardır.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı