TC kimlik bilgilerimi bulan kişi ne yapabilir?

10 Yaşındaki çocukların Discord sunucularında bedavaya dağıtıyorlar. Devlet verilerimizi koruyamadı, T.C. bilgisi ile bir şey yapamazlar. Yapacakları maksimum şey evine polis göndermek olur. Öyle bir şey olduğunda şikayetçi olursun ama bunu rastgele herkese yapabilirler. Kişisel olarak tedirgin olmana gerek yok.

Son düzenleyen: Moderatör:
Polise koşmanız lazım.

Böyle konuların açılması pek iyi değil yapılacaklar belli.

İsim soyisimle Türkiye'deki herkesin bu bilgilerine erişilebiliyor zaten, o bilgilerle kötü bir şey yapmaya kalkışmadığı sürece bir sıkıntı yok.

Verdiği cevap komikmiş. Ücretsiz panel kullanıp "CC data" diye gezen, halk tabiriyle veletlerden biri anladığım kadarıyla.

Artık o panelleri internette parayla satıyorlar, yakınının olmasına pek gerek yok.

Veri zaten satılıyordu fakat 2022 Kasım da bir çocuk satan başka birisini dolandırınca, dolandırılan paylaşmıştı. Şu an iki üç dakika harcayıp indirilebilir durumda maalesef.

Sende aranda 1 yaş olmasına rağmen her haltı biliyor gibi polise git deyip çocuğu korkutuyorsun kardeşim, sana laf mı anlatacağız 2 saattir inatla korkutuyorsun çocuğu... Üstüne bir de gelip baban yaşındaki adama ukalalık yapıyorsun.

Çok bildiğimden değil (yaşını az çok tahmin edebiliyorum) olayda o zaten amacım insanları korkutmak değil fakat bilgilerin yanlış insanlar tarafından çalınma ihtimaline karşı önlem olarak polise gitmesi gerekebilir, sonuç olarak daha bir çocuk baska insanların verilerini ne kadar koruyabilirki? Ayrıca babamınn yaşı seni pek alakadar etmiyor bence sağa sola bulaşmak yerine direk konuyu görmezden gelebilirsin.

Aynı yaştayız. 5 yıldır arkadaşım olur her türlü sırrım var korkuyorum açıkçası biraz. Belki bu konuyu görür sıkıntı çıkarır.

Bence pek çıkarmaz ama temkinli olmak lazım. En azından bir süre iletişmi zayıflatıp sonra kesmeyi deneyebilirsin.

@Gerçek Dave Mustaine

Son düzenleme:
Bir sorun çıkarsa polise giderim direk ve evet arkadaşlığımızı bitirmeyi düşünüyorum.
Siz ve sizinle benzer durumu yaşayan insanlar için bir konu açtım.

Çoğu sorunuzu cevaplar nitelikte olduğunu düşünüyorum, ekstra sorularınız varsa sorabilirsiniz.

Boşver. Benimde ev adresimi buldular. Kat numaramı söyleseydim kargo bile yollayacaktı tanımadığım kişiler. Ne olabilir ki? 13-14 yaşında bir arkadaşın, korkutmak istemiştir.

Siz ve sizinle benzer durumu yaşayan insanlar için bir konu açtım.

Çoğu sorunuzu cevaplar nitelikte olduğunu düşünüyorum, ekstra sorularınız varsa sorabilirsiniz.
Teşekkür ederim.
Boşver. Benimde ev adresimi buldular. Kat numaramı söyleseydim kargo bile yollayacaktı tanımadığım kişiler. Ne olabilir ki? 13-14 yaşında bir arkadaşın, korkutmak istemiştir.
Polis ihbarı falan yapılsa sorun olur mu?

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı