TD W9970 V3 Modemde Telnet ile SNR nasıl yükseltilir?

Hocam bende çok uğraştım ama SNR bitürlü yükseltemedim ama müşteri hizmetlerini arayarak veya ozelmusteriyonetimi@turktelekom.com.tr durumunuzu belirtin SNR margin değerini 8'e sabitlemelerini maksimum hızı almak istediğinizi mailde belirtin abonelik numarası ve irtibat telefonu da yazın sizinle ilgileneceklerdir. 8'den düşük SNR'da kopma yaşanıyor bir de DNS değiştirmeyi deneyebilirsin en son çare ben bunu beceremedim belki siz yaparsanız.

1)Dmt diye bir program var. Broadcom chipsetli modemlerde telnet üzerinden bağlanıp SNR ve modulasyon değiştirmeye izin veriyor.

2)Root erişimi sağladıysanız telnet ile manuel olarak putty programı üzerinden hedef SNR değerini forse edebilirsiniz belki ama bu modemde ben denemedim,
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

https://decoding.wordpress.com/2010/01/21/tweaking-snr-margin/
Bu programı bir deneyin. Hocam bir de siz internet hızınızı artırmakmı istiyosunuz veya hattı iyileştirip birazdaha düşük hızmı almak istiyosunuz. Modem sürümünüz kaç?

Son düzenleme:
Hocam bende çok uğraştım ama SNR bitürlü yükseltemedim ama müşteri hizmetlerini arayarak veya ozelmusteriyonetimi@turktelekom.com.tr durumunuzu belirtin SNR margin değerini 8'e sabitlemelerini maksimum hızı almak istediğinizi mailde belirtin abonelik numarası ve irtibat telefonu da yazın sizinle ilgileneceklerdir. 8'den düşük SNR'da kopma yaşanıyor bir de DNS değiştirmeyi deneyebilirsin en son çare ben bunu beceremedim belki siz yaparsanız.

1)Dmt diye bir program var. Broadcom chipsetli modemlerde telnet üzerinden bağlanıp SNR ve modulasyon değiştirmeye izin veriyor.

2)Root erişimi sağladıysanız telnet ile manuel olarak putty programı üzerinden hedef SNR değerini forse edebilirsiniz belki ama bu modemde ben denemedim,
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

https://decoding.wordpress.com/2010/01/21/tweaking-snr-margin/
Bu programı bir deneyin. Hocam bir de siz internet hızınızı artırmak mı istiyosunuz veya hattı iyileştirip birazdaha düşük hızmı almak istiyosunuz. Modem sürümünüz kaç?

Öncelikle bu uzun yazı için teşekkür ederim. Benim amacım daha az ping almak. SNR yükseltmek yani. Modem sürümüm 20.08.05.01006.
CMD ile telnet denedim ancak "adsl configure" diye bir komut girince "configure" yok diyor. DNS değiştirmeyi denedim gene olmadı. Telnet üzerinden sadece modem içi bilgi falan alabiliyordum. Modem arayüzünden F12 ile konsoldan DNS değiştirdim ancak gerisini yapamadım.

Son düzenleme:
Hocam ozman en son çare hangi internet temsilcisini arayıp hat durumum kötü SNR yükseltmek istiyorum veya bahane ederek kopma falan oluyor dersen belki SNR yükseltebilirler.

Hocam ozman en son çare hangi internet temsilcisini arayıp hat durumum kötü SNR yükseltmek istiyorum veya bahane ederek kopma falan oluyor dersen belki SNR yükseltebilirler.

Çekiniyorum çünkü tamamıyla zevk için. Hattım VDSL 17A üst sınırına çok yakın. Kopma vs. olmuyor. Ondan bugün uğraştım bayağı ama olmayacak sanırım. Gene çok teşekkür ederim size :).

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı