TDK'nin yanlış yazdığını düşündüğüm sözcükler

Allah'ı küçük harfle yazınca günaha girmiyoruz. Gerek yok.
Ayrıca illa bir düzenleme olacak ise bütün dinler için olmalı bu. O da bayağı zor.
Ben, özellikle İslam dinine düzenleme yapılsın demedim. Dini konular hakkında düzenleme yapılsın dedim. Ayriyeten Allah'ı küçük harfle yazmak günah değildir. Sebebi ise Arap alfabesinde büyük-küçük harf ayrımı yok. Lâkin Türkçemizde saygısızlıktır. Çünkü özel adlar büyük harfle yazılır. Bizim bunu küçük veya büyük yazmamızın Allah'a bir etkisi yoktur. Kullandığımız dil üzerinden bakacak olursak, nasıl ki bir mesajımızda "Ahmet Bey" şeklinde yazıyorsak bu konuda da belirttiğim gibi yazılmalı diye düşünüyorum. Bu kulun Allah'a olan saygısını gösterir.
 
Ben, özellikle İslam dinine düzenleme yapılsın demedim. Dini konular hakkında düzenleme yapılsın dedim. Ayriyeten Allah'ı küçük harfle yazmak günah değildir. Sebebi ise Arap alfabesinde büyük-küçük harf ayrımı yok. Lâkin türkçemizde saygısızlıktır. Çünkü özel adlar büyük harfle yazılır. Bizim bunu küçük veya büyük yazmamızın Allah'a bir etkisi yoktur. Kullandığımız dil üzerinden bakacak olursak, nasıl ki bir mesajımızda "Ahmet bey" şeklinde yazıyorsak bu konuda da belirttiğim gibi yazılmalı diye düşünüyorum. Bu kulun Allah'a olan saygısını gösterir.

Tamam da inşallah birleşik bir kelime. Özel isim eğer birleşik bir kelimenin içinde ise küçük harf ile yazılır.
 
:) dile uygun hale getiriliyor.
Türkçede ard arda iki sesli harf olmuyor.
Arda arda iki sesli harf Arapçada oluyor belki.
Ard arda iki sesli harf kullanıncaTürkçe olmaz.
Kuaför dilimizde kullanılıyorsa bu da yanlıştır. Konuyu Arapça ve Türkçe karşılaştırması olarak değil de. Yabancı dil ve Türkçe karşılaştırması gibi karşılaştırırsak daha iyi olur.
 
Tamam da inşallah birleşik bir kelime. Özel isim eğer birleşik bir kelimenin içinde ise küçük harf ile yazılır.
İnşaAllah kelimesi üç ayrı kelimedir. İnne-şâe-Allah olarak. Fakat Arapçada "İnşaAllah" şeklinde daha kısa yazılmış haliyle kullanılır.
Kuaför kelimesi Türkçeye uygun bir kelime.
Nasıl uygun olduğunu açıklar mısınız?
Konu mesajlarına biraz göz attım ve birkaç arkadaş konuyu hafiften dini tarafa kaydırıyor gibi, lütfen dikkat edelim. Konu ilgimi çekti, okurken birkaç mesaja takıldım ve uyarma gerekliliği duydum. İyi geceler. 😊
Haklısınız, fakat tartıştığımız kelimeler dolayısıyla konu dini tarafa yöneliyor. İyi geceler.:)
 

Geri
Yukarı