Techno Sohbet

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bilgisayar hayatınıza ne zaman girdi? İlk bilgisayarınız neydi? Bilgisayarla nasıl tanıştınız? Hangi bilgisayarları kullandınız? Neler oynadınız?
İlk ben başlarsam ben doğmadan önce mi sonra mı ama küçükken veezy isminde biligisayar vardı evde. Sanırım windows 98'idi televizyon filan vardı. Bulmaca oyunu vardı,volfied vardı. Ablamla world yada metin belgesine ismimizi yazardık filan :D.

Tabi bunlar 4-5 yaşında ikendi. 6 yaşına geldiğimde babam bize bilgisayar almıştı. Casper :D asıl onda çok anım var.

Az gta vice city,counter strike 1.3,nfs 2 oynamadık. Gtada şifreleri kağıda filan yazardık ezik ama güzel günlerdi. Sanki 90 sene eveli anlatıyorum :D ama gerçekten öyleydi bizim için. Şuan duvarda asılı tabi.

Sonra 3. sınıftayken babam yeni bir bilgisayar almıştı. Hiç bir farkı yoktu eskisinden bence :D. Bu bilgisayarda da gta vice city oynadım. Gta vice city benim hayatım gibiydi,özümdü. Fıfa 2005 oynadım daha sonra fıfa 2007'ye geçtim en sonda gta san andreasa geçmiştim :D. Yeni taşındığım eve internet gelmişti. Msn dönemi bu bilgisayarda geçti :D. Sonra metin2 ye başladım :confused:.

Daha sonra leptoba geçtim ne işe yarıyorsa artık. Bundada metin 2 oynadım. Warrock'ta oynadım.

Tabi bu bilgisayarlar hep dükkana gidiyor yenisi alınıyor. Taki bu leptoba kadar. Babam sinirlenip 2 eliyle kaldırıp yere vurmuştu :D. Bir süre bilgisayarsız kaldım. Daha sonra bir leptop daha alıp bir daha hayatımın hatasını yaptım.

Ama bunda o kadarda pişman değildim. Yine metin2 oynadım :D ama videolar izledim. Biraz teknik bilgi edindim. Leptobu dağıtıp fanını temizleyip bir daha takıyordum. Ekran kartı olmadığı için oyun videoları filan izliyordum :D. Ve en son 2 ay önce bilgisayar topladım.
Umarım çok yazıp kafanızı şişirmemişimdir. Bir az hayat hikâyemi anlattım :D. Çok yazdım ceza yemesem iyidir.

Hepsi aynı gün gönderilir. :D

Kulaklık ile mikro kart önden geliyor. Kitaplar ayrı kargo ile gelecek. Sitede takip ediyorum. Zümrüdüanka Yoldaşlığı'nı tedarikçi firmadan bekliyorlar. 3 tane kargo gelecek. :D Kart ile kulaklık diğeri Melez Prens ile Zümrüdüanka Yoldaşlığı bir diğeri de Ölüm Yadigarları. :D

Hatırladığım ilk bilgisayarım beyazdı. Windows 98 falan olabilir. Onu fazla hatırlamıyorum.

İkinci bilgisayarım ise Dell Dimension 2300 idi. Neredeyse tüm bilgisayar kullanımını onunla öğrendim. Kendisiyle bol bol The I Of The Dragon oynardım. Eskilere döndüm bir an :D

Dimension2300-Angle.jpg

Üçüncü bilgisayarım ise Acer Aspire One 751H idi. Bilgisayar toplamayı ondan izlediğim videolar ile öğrenmiştim. Sağ yön tuşunu ise dergi okurken dergiyle kırmıştım. Nasıl becerdim bilmiyorum. Netbook olmasından dolayı o dönem aldığım dergilerin CD'lerinden mahrum kaldım.

Acer_751h_3.jpg

Dördüncü ve şu an kullandığım bilgisayar ise Casper MB50IA1. Almaz olsaydım dediğim bilgisayar. Alırken daha Technopat ile tanışmamıştım. Teknik bilgim biraz vardı ama GB miktarına bakarak almıştım. Asla önermediğimi söyleyeyim. En azından oyun açıyor :D

cmd-500x500.jpg

Otomobiller, arazi araçları ve müzik sistemleri üzerine istediğiniz her şeyi sorabilirsiniz.
2006 iasca Türkiye'de 163db ile dünya birinciliği aldık.
Hemde en üstün bir alt kategorisinde. :D 12 kategori var, araç izalasyon, zırh ve sistem gücüne göre değişiyor.
Biz zırhlı lada niva ile katıldık.
D&D 9515 Türkiye'ye ilk geldiğinde 2 adet bağladık, 2 adet de jbl 6000gti anfi.
Basların tanesi 2600dolar'dı o zaman, anfinin tanesi ise 8000dolar. :D

Başarılarınızın devamını dilerim. :) Siz anlatırken ben heyecanlandım. Fazla bir bilgim yok bu konuda ama anlarsınız kullandığınız bazı terimler yabancı geldi :) Araştırdım ne olduğunu filan öğrendim. Arabanın videosu filan var mı merak ettim nasıl bir şey. :D

Otomobiller, arazi araçları ve müzik sistemleri üzerine istediğiniz her şeyi sorabilirsiniz.
2006 iasca Türkiye'de 163db ile dünya birinciliği aldık.
Hemde en üstün bir alt kategorisinde. :D 12 kategori var, araç izalasyon, zırh ve sistem gücüne göre değişiyor.
Biz zırhlı lada niva ile katıldık.
D&D 9515 Türkiye'ye ilk geldiğinde 2 adet bağladık, 2 adet de jbl 6000gti anfi.
Basların tanesi 2600dolar'dı o zaman, anfinin tanesi ise 8000dolar. :D

Fotoğrafları koysana :)

Ben de hikayemi anlatayım bari :D

2002 yılında, 7 yaşındayken ilk bilgisayarım alınmıştı, Vestel Veezy di benimki de :D Yukarıdaki arkadaş bahsedince heyecanlandım. Resmi yok ama şuan teyzemin nakış atölyesinde hala kullanılmakta. İlk CD'li oyunum ise The Flintstones: Bedrock Bowling idi. Daha sonra bilgisayarlar hakkında dergiler filan almaya başladım, ilgim o zamandan beri süregeliyor sanırım.

flintbowl_screen001.jpg
271164-the-flintstones-bedrock-bowling-windows-screenshot-title-screens.jpg

Bundan 3 sene sonra, 2005 yılında babam eve kocaman bir kutuyla gelmişti. Toplama bir bilgisayar kasası almıştı. Windows Xp ye geçişti benim için. Oynadığım oyunlar arasında tabiki GTA vardı, Counter Strike, FIFA 2000, 99, 98, Age of Empires 1-2 vardı. İlk internet bağlantısı da çevirmeli hatla gelmişti, hatırlayan vardır telefon edermiş gibi bir ses gelirdi :D

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Hatta ekolay.net in CD leri aylık internet paketleri sunardı, kanald.com dan ilk flash oyunlarımı oynardım. :D
Ttnet ise 2006 da hayatıma 4GB kotalı ile girdi. Çok çektirdi :D Aynı şekilde, MSN de takılıyorduk, Facebook, Youtube, bilmezdim.
2009 yılında oyun oynama isteğim daha da kabarınca babamı ikna edip yeni bir bilgisayar toplamaya götürdüm, o günkü bilgimle topladığımız bilgisayar şuydu:

İşlemci: Intel(R) Core(TM)2 Quad CPU Q8200 @ 2.33GHz (4 CPUs), ~2.3GHz
Bellek: 4Gb DDR2 RAM
Grafik Kartı: Zotac Nvidia 9800GT 128Bit (Hatırlıyorum GB ına göre değil de Bit hızına göre seçmiştim :D)
Anakart: GIGABYTE S-SERIES GA-P31-ES3G
Hafıza: 320 GB
İşletim Sistemi:
Windows 7 Ultimate 64-bit (sonradan yükledim)
Kasa:
GIGABYTE GZ-X7BMDX-100 420 W

SNV34048.jpg

SNV34067.jpg

SNV34069.jpg

SNV34061.jpg

Bu bilgisayarla birlikte oyuna bağımlı oldum diyebilirim. Metin 2 nin ardından, arkadaşlarımla birlikte COD (2-4) un cılkını çıkardık. Bu Xfire'daki oyun saatlerim, ki bu sadece 3 yıllık, daha sonra kullanmadım. Bu listenin daha altta devamı var tabi :D

TRKs6sh.png

2010 yılında ilk kez laptop sahibi olduk, olduk diyorum çünkü benim değil babamındı. İzmir'deki BestBuy dan almıştık. ASUS
N53JF modeldi. i5li, GT 425M li :D BlueRay li bir şeydi. Geçen Windows 8 yüklemiştim, ama preview yüklediğimi unutmuşum ben yokken babamlar bakkala götürüp Win 7 yükletmişler.

er_photo_139093_52.jpg

102120-3.jpg

2013 Hazirana kadar toplama kasamla bir sürü oyunu oynadım, en son da Battlefield 3 - COD MW3 oynadığımı hatırlıyorum o bilgisayarda. Son olarak da büyük araştırmalarım sonucu imzamdaki laptobu üniversite hediyesi olarak aldı babam. Ne kadar teşekkür etsem azdır.

MSI GE70 2OE-049XTR Win8.1

five_pictures1_2811_20130430181749.png

Şuan ne mi oynuyorum:

zx4EAip.png

Son düzenleyen: Moderatör:
Bakkal bilgisayarcı olmak yürek ister. HD 3450 için, bu kart bütün oyunları açar diyecek cesaret ister... :D Bakkal bilgisayarcı, dükkan camına format 20 tl yazmak ister...

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı