Technopat 2021 sisteminde FreeSync monitör önerilmesi

girdap33

Hectopat
Katılım
3 Ocak 2021
Mesajlar
25
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Merhaba, iyi forumlar,
Technopat'ın birkaç gün önce oluşturduğu 2021 sistem tavsiyelerine bakıyordum ve birkaç yerden de bilgi topluyordum ve sistem tavsiyelerinde şöyle bir şey ile karşılaştım: Ekran kartı olarak NVIDIA'nın 2060 ekran kartı önerilmiş, aynı zamanda aşağıda üst seviye olarak 2070 Super ekran kartı önerilmiş ama monitör kısmında nedense hep FreeSync, yani AMD destekli monitörler önerilmiş. Bunun sebebi nedir? Bunlar ekran kartından görüntü alırken çok etki etmediği için mi önerilmiş, yoksa bir önemi yok mu? G-SYNC destekli monitör almamıza gerek yok mu?

1609703624135.png
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Farkettiyseniz RX5700 var, üstelik G-Sync FreeSync destekli monitörlerde de açılıyor.
Ben RX5700 li kısmı değil, nvidia ekran kartı olan kısımda önerilen monitörden bahsediyorum. İllaki çalıştırıyor zaten, gördüğüm videolar ve yaptığım araştırmalarda Nvidia ekran kartı kullanırken G-sync olmayan monitörlerde kaymalar olabiliyormuş.


G-Sync daha pahalı, artı bu teknolojiler dahil olmadan da kullabiliyorsun yani neden önerilmesin.
Kullanılabiliyor zaten bir şey demiyorum, kaymalar gerçekleşebiliyormuş. yanlışsam düzeltin. Bilgi almak amaçlı.. :)
NVIDIA ekran kartını, FreeSync monitöre Displayport aracılığı ile bağladığınız zaman eğer monitör destekliyor ise G-SYNC açabilirsiniz.
İnternetten önerilen monitöre baktım, G-sync desteği gözükmüyor (Yanlışsam veya yanlış baktıysam düzeltin.) Normal olarak bu özelliğin direkt olarak yazması gerekmiyor mu ? Gizli olarak sunulmaz herhalde.


Mesela CBOX 2360F Monitör bu monitör ile Nvidia ekran kartı problem çıkartır mı ? (dalgalanma vs.)
 
İnternetten önerilen monitöre baktım, G-sync desteği gözükmüyor (Yanlışsam veya yanlış baktıysam düzeltin.) Normal olarak bu özelliğin direkt olarak yazması gerekmiyor mu ? Gizli olarak sunulmaz herhalde.
G-SYNC açılması şart da ben mi bilmiyorum? FreeSync monitörlerin neredeyse tamamı G-SYNC destekliyor zaten. FreeSync monitörlerde G-SYNC destekleyen monitör değil ekran kartıdır. Monitörden monitöre, ekran kartı G-SYNC destekler. Monitör satılırken bu monitör G-SYNC destekliyor denmez.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı