Technopat bitti mi?

Forum çok fazla büyüdü hayliyle konularda artış oldu sizin konularınız gözden kaçmış olabilir.

Günlük hit olarak Technopat önceki dönemlere nazaran karantina döneminde çok daha fazla arttı. Haliyle yoğunluk nedeniyle sunucu yetmemesi dışında başka problemimiz şu anlık yok.

Yanlış bilgilendirmeleri ise rapor edebilirsiniz. Tüm raporları tek tek inceliyor ve kontrol ediyoruz. Bir rapor kontrol edilmeden kapanmıyor.

Forum büyüdükçe daha geniş kitlelere yayılması da bunda önemli bir etken. Eskiden bir günde gelen konu sayısı belki şimdi 3-4 saat içerisinde geliyor.

Onun dışında soru sorduğunuz kategorileri kontrol ederseniz her kategori ile ilgilenen ve yardım etmeye çalışan oldukça bilgili üyelerimiz mevcut. Sorularınıza cevap gelmemesi durumunda veya çözüme ulaşılamaması durumunda onları etiketleyebilirsiniz.

Her geçen yıl insanlar eskiye dair bir özlem duyar. Bu hepimizde var olan bir duygu. 2020 geçer bir gün eski olursa gün gelir bu zamanlara da eskiler ne güzeldi diyen olur. Geçmişe takılmadan şimdiki zamana odaklanıp bu zamanı iyileştirmeye bakalım.

Ülkemizdeki forumların Reddit gibi olmasını bekleyemeyiz çünkü Türkiye'de kullanıcıların bilgileri yabancı platformlardaki kullanıcılara göre yetersiz. Gerekli öğretim ve teşvik sağlanmıyor. Bu insan bundan zevk aldığı için öğrenmeye çabalıyor, yoksa yapmıyor. Bilgiye ulaşmak eskisinden daha kolay. Bu yüzden teknoloji forumları eskisi kadar uğrak yerler olamıyor. Kimi kullanıcı da yeni sekmede izlediği yabancı videodan başka bir kullanıcıya çözüm sunuyor. Hepsini kenara at, bilen bilmeyeni bilmek zorunda gibi azarlıyor. Suçlu kim, sorun ne? Bunların hepsi tartışılır.

Eskiden yanlış bilgilendirme diye bir etiket vardı, şimdi eli olan yazıyor.
Buna doğru demek yanlış olur.

Yanlış bilgilendirme etiketi hâlâ duruyor, yanlışlığından emin olunan mesajlara yanlış bilgilendirme veriliyor.

Siz raporlarsanız moderasyon gereğini yapacaktır.

Eskiden forumda gerçekten bir bilgi alışverişi oluyordu, en karışık sorunlarda bile çözüm bulunuyordu fakat artık en basit soru bile cevapsız kalıyor.
Bun durum sadece konu cevaplayan kişilere bağlı değil, konu sahiplerine de bağlı.

Detay olmuyor, sistemini yazmıyor, mavi ekran için minidump bırakmıyor gibi bunları da sıralayabiliriz.

Bu durum genellikle konulara yazan kişileri de etkileyebiliyor. Mesela her detay verilmiş bir konu var ise o konuya girip direkt çözüme gidebiliyor.
Diğer tarafta konu sahibinin her şeyi belirtmesi bekleniyor.
Isınma problemi hariç hiçbir problem çözülmüyor.

Sadece donanım olarak değil yazılım, program ve işletim sistemi problemleri de çözüme ulaşabiliyor.

Türkiye'deki bilgili kişilerin genele göre az olmasını da göz önüne alın.

Ben de halini beğenmiyorsanız başka forumlara bakabilirsiniz demek istedim. Gayet aşağılayıcı olmuş bence, çözüm bulamaz oldular falan.
Ben öyle bir şey yazmadım, belirtmedim. Biraz dikkatli okursanız neyi kast ettiğimi anlayabilirsiniz.
Buna doğru demek yanlış olur.

Yanlış bilgilendirme etiketi hâlâ duruyor, yanlışlığından emin olunan mesajlara yanlış bilgilendirme veriliyor.

Siz raporlarsanız moderasyon gereğini yapacaktır.

Bun durum sadece konu cevaplayan kişilere bağlı değil, konu sahiplerine de bağlı.

Detay olmuyor, sistemini yazmıyor, mavi ekran için minidump bırakmıyor gibi bunları da sıralayabiliriz.

Bu durum genellikle konulara yazan kişileri de etkileyebiliyor. Mesela her detay verilmiş bir konu var ise o konuya girip direkt çözüme gidebiliyor.
Diğer tarafta konu sahibinin her şeyi belirtmesi bekleniyor.

Sadece donanım olarak değil yazılım, program ve işletim sistemi problemleri de çözüme ulaşabiliyor.

Türkiye'deki bilgili kişilerin genele göre az olmasını da göz önüne alın.
1-2 kişi hariç kimse şöyle mantıklı cevap vermiyor, herkes saldırmanın peşinde 😂
Teşekkürler.

Forumda son zamanlarda özellikle çoluk çocuk bir hayli arttı, konulara artık mesaj yazasım bile gelmiyor eskisine nazaran.

Ayrıca moderasyon ekibinin raporlara baktığına hiç inanmıyorum. Apaçık bir şekilde yanlış bilgilendirme yapan insanları uyarmak yerine rapor ediyorum ancak günler geçmesine rağmen işlem yapılmıyor.

Bunun birkaç sebebi olabilir, moderatör konu hakkına hiçbir bilgisi olmayabilir. Bilmiyorsa bilen bir modertöre bunu iletmeli, ki iletseydi işlem yapılırdı şimdiye kadar. Kısacası tembellik yaptıklarını düşünüyorum.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı