Merhaba arkadaşlar. Bir kaç seferdir başıma geldiğinden bunu artık bir konu olarak açma ihtiyacı duydum ve sizin görüşlerinizi de merak ediyorum.
Bir kaç gün önce bir konu açtım ve bu steam disk yazma hatasının sabit tüm oyunlarda ki çözümüydü. Oldukça yararlı olduğunu düşündüğüm bir husustu. Ama ban yedim ve buradan yetkili arkadaşlara sesleniyorum, lütfen kimse kişisel algılamasın.
Hata alan kişiler için yardım etmeye çalışıyoruz. Hayır bir hakaret v.s olsa gene anlarım ama Windows 10 Pro' nun w ve p sini küçük yazmaktan dolayı banlamak, konu başlığını beğenmeyince banlamak iyice işin keyfileştiğini gösteriyor. Tamam sosyal kuralları vardır eyvallah.Biz de bunları kabul ederek burada duruyoruz. Ama şu yapılanın ne yapan kişiye ne de yaptığına bir faydası olur. Sosyalde fazla olmasa da elimden geldiğince yardım etmeye çalıştıkça, bilgi alışverişinde bulunup bu ortamı sevdikçe, şu ortamdan soğutmak için elinden geleni yapan moderatörler var.
Moderatör olmayı sadece banlamak olduğunu sananlar var. Steam de çokça kişinin başına gelebilecek bir hatanın çözümünü paylaşıyorum. Belki sabit bir konu bile olabilir ama bir iki hata yaptığından dolayı sadece şahsıma değil herkese direk olarak forumdan belli bir süre uzaklaştırma cezası var. Uyarı gene bir kaç saat olsa ki o bile fazla mantıklı değil ama yine de anlarım. Fakat burada resmen insanın hatasız olması bekleniyor ve bu imkansız bir şeydir. Ve hele ki art arda hatalar yaparsan direkt olarak daha uzun bir süre ban yiyorsun işte olayın absürt tarafı da bu. İnsanın fıtratında, temelde insan hata yapar ve bundan ders çıkarır bir daha yapmamaya çalışır. Ama siz bu hata yapan kişiyi 1 hafta 1 ay o ortamdan uzaklaştırırsanız doğal olarak geldiğinde de o ortama tekrar kısmen bir yabancı gibi bakacak ve yine aynı hataları yapacaktır.
Ben saygısızlık edenleri, argo kullananları, dalga geçenler v.s banlamayın diyen bir görüş içerisinde değilim. Bu kadar basit hataların hoş görülmesinin ne dilimize bir zararı olur nede bizi bu iyi niyetten suistimal eden kişilere dönüştürür. İllaki suistimal edenler olur ve moderatörler o zaman orada devreye girer ve işe el atar. Kalkıp tüm metni özenle yazıp basit bir yanlışı bilerek yapmakla hata yapmak arasında fark vardır ve moderatörler artık bunu fark etmelidir.
En basit örneğiyle sizde gerek sosyalde gerek videolarla buradaki arkadaşlara elinizden geldikçe yardım edip en iyi sistemleri toplamalarına, doğru bilgiler edinmelerine yardım ediyorsunuz. Diliniz sürçse ve ya o an hata yapsanız direk olarak bulunduğunuz ortamda ki konuşma hakkınız elinizden alınsa ne düşünürsünüz? Umarım objektif bir şekilde empati yapar ve bu duruma bir el koyarsınız @Recep Baltaş @Ali Güngör .
Normalde ben ayrı bir konu olarak açmıştım ama böle olması çok daha iyi olmuş. Sonuçta bir elin nesi var iki elin sesi. Bunu düşünen moderatöre teşekkürler
.