Technopat dergi çıkarsa nasıl olur?

Arkadaşlar biz zaten dergicilikten geliyoruz, Berker Güngör 1996'da Level'ın kurucusuydu. Ben 1999'da ilk yazımı yazdım. Recep de daha sonra yıllarca dergilerde yer aldı. Level, Chip, Herkes için Bilgisayar, PC Magazine, EGM vb bir ton dergide tecrübesi var ekibin. Şunu söylemem gerekiyor, yazılı, basılı yayıncılık da son derece kötü bir durumda. 2006'da Tek sayı kendi dergimiz PlayBox'ı da çıkartmıştık PlayStation ve Xbox360 ağırlıklı bir yayındı. Karda kışta matbaaya ozalite koştuğum günler ook da geride değil. Derginin dağıtımı ayrı dert, baskısı ayrı dert, grafiği ayrı dert. Üstelik mağazalarda raflarda durması için dergi satsın satmasın raf kirası vermeniz gerekiyor. Basım masrafları sayıya göre binlerce değil onbinlerce liraya varabiliyor.

E-Dergiler kesinlikle hiç reklam alamıyor; PDF dergiler de fanzin ve hobi yayınlarına uygun. Özetle iş açısından hiç fizibilitesi yok dergi işinin. Türkiye'de reklam alabilen ve para kazanabilen dergiler ancak çok eski markalar ve kadın dergilerinden ibaret. Bugün bir Technopat dergi yapabilir miyiz? Evet. Peki bu bizim açımızdan akıllıca bir hareket mi? Hayır.

Desteğiniz ve isteğiniz için çok teşekkürler, dergiye harcayacağımız zaman, emek ve yatırımı yazılarımıza, videolarımıza yaparak size daha çok, daha eğlenceli ve daha yararlı içerik hazırlamaya harcayacağız :)
 

Yeni konular

Geri
Yukarı