Technopat Efkar Köşesi

Ben aynı olayları yaşadım ama en azından kapıda kalmadım ben.
Bende dediğin olayların tam tersini yaşadım. Dediğim olaylar hariç her şey insanın kendi elinde. İnsanların önüne seçimler çıkar. Hangi yolu seçersen farkı orada yaşarsın. Kimse bize zorla seçim yaptırmıyor. Seçimini değiştirten insan bile varsa, o insanı hayatımıza sokmakta bizim seçimimiz.

Zengin olmak bir işe yaramıyor, para varsa ailen bile dağılabiliyor. Bir gün bakıyosun Mercedes-BMW ile geziyon, bir bakıyorsun aile dağılmış, kimse seni yanına almamış, 1 parça ekmek için iş arıyorsun.
Ohoo :D Sanırım Bodrum Masalı diye bir dizi vardı ordan aklına esti.. Dediğin mümkün ama o kadar da değil.. O halde iken fakir kalmak kişinin saflığıdır bence.. Evlat olarak hakları var sonuçta..
Ayrıca @Cleante 'ye de biraz katılıyorum.. İnsan, hatayı yapıp yapmamakta kendi iradesine sahiptir.. Herkes de şu fikir hakim.. Allah kaderimizi yazdı. İşlediğim suçlar, günahlar da kaderimde yazılı.. Bir de sonsuz Cehennem'e atıyor beni. Hem de kendisinin yazdığı bir kaderden ötürü.. Bu fikir yanlış! Allah gaybı bilir. Yapcaklarımızdan tamamen kendimiz sorumluyuz. Çünkü yapıp, yapmamak zorunda değiliz. Kendi seçimimiz..

Ben aynı olayları yaşadım ama en azından kapıda kalmadım ben.
Opps.. Geçmiş olsun.. Yazdıktan sonra gördüm senin mesajını.. Ama yine de dediğim gibi. Evlat olarak hakların var her halükarda.. Onları kullanman gerek senin dediğin durumlarda..

Ohoo :D Sanırım Bodrum Masalı diye bir dizi vardı ordan aklına esti.. Dediğin mümkün ama o kadar da değil.. O halde iken fakir kalmak kişinin saflığıdır bence.. Evlat olarak hakları var sonuçta..
Ayrıca @Cleante 'ye de biraz katılıyorum.. İnsan, hatayı yapıp yapmamakta kendi iradesine sahiptir.. Herkes de şu fikir hakim.. Allah kaderimizi yazdı. İşlediğim suçlar, günahlar da kaderimde yazılı.. Bir de sonsuz Cehennem'e atıyor beni. Hem de kendisinin yazdığı bir kaderden ötürü.. Bu fikir yanlış! Allah gaybı bilir. Yapcaklarımızdan tamamen kendimiz sorumluyuz. Çünkü yapıp, yapmamak zorunda değiliz. Kendi seçimimiz..
1- Bu filmden gelmedi aklıma.
2- Bu duruma düşen arkadaşlarım yüzünden aklıma geldi.
3- Bu durumları böyle açıklayanlara sinir oluyorum. Bu durumu yaşamadan veya görmeden konuşmayın.

Son düzenleyen: Moderatör:

Opps.. Geçmiş olsun.. Yazdıktan sonra gördüm senin mesajını.. Ama yine de dediğim gibi. Evlat olarak hakların var her halükarda.. Onları kullanman gerek senin dediğin durumlarda..
Sıkıntı etme evimde var tümü olmasa da yanımda ailem var yani. Para konusunda da sıkıntımız yok, olmaz da inş.

1- B filmden gelmedi aklıma.
2- Bu duruma düşen arkadaşlarım yüzünden aklıma geldi
3- Bu durumları böyle açıklayanlara sinir oluyorum. Bu durumu yaşamadan veya görmeden konuşmayın.
Dediğini anlıyorum.. Daha saçma, daha berbat bir durum yaşadım dostum. Ama şükür azaldı sayılır... Yine de üzdüysem kusruma bakma... Bilmeden ettiğim bir laf değil, bil yani :kararsız:

Efkarlandırır mı bilmem ama benim sorunlarım ciddi ya.

Bir insan hiç bir şey hakkında hiç duygu beslemez mi? En son ne zaman birisine veya bir şeye karşı duygu hissettim inanın hatırlamıyorum.

Uyarı! Bu konu 9 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı